היי,
טל נכנסה חגן בגיל שנה+שבוע.שאלה של מיליון דולר...אין אפשרות לדעת איזה גיל טוב ומתאים לגן.לפי הבנתי ילד יכול להישאר בבית עד גיל שנתיים ללא שום נזק,זה מבחינה חברתית כי הוא עדיין חשוף לחברה של קרובי משפחה,ילדים אחרים במגרש משקחים...הייתי מעדיפה שהביטי על בת שלך ותראי עם היא זקוקה לגירויים נוספים שקיימים בגן ומתפספסים בבית,האם חברת ילדים מושכת אותה,מסקרנת...האם כבר מיציתם להיות בבית,תשאלי את עצמך מה את מצפה שיקרה ברגע היא תכנס לגן,מכל הבחינות,האם זה יתרום להמשך התפתחות וגדילה שלה וגם שלך כאמא של... אני עזבתי את עבודתי אחרי חופשת לידה ונשארתי עם טל בבית בידיעה שאני הולכת להקדיש שנה שלמה לנו,כמשפחה טריה וחדשה.החלטה להכניס את טל לגן הייתה משותפת עם בעלי,ראינו שחסרים גירויים רבים שמגיעים מחברת ילדים בני גילה ואין אותם בבית ואני לא אוכל ליצור אותם עבורה.מצאנו מסגרת מאוד קטנה וחמימה,פרטית עם 4 ילדים(טל הייתה רביעית),משפחתון מקסים. טל השתלבה יפה מאוד,זה חיזק אותה מכל הבחינות,נתן לה הרבה עצמאות ותעוזה להתנסות בדברים שונים,כי בלי שתרצי מסגרת של בית מגוננת. נשארתי עם טל בדיוק שעתיים ביום ראשון,יום למחרת שעה וביום שלילשי טל נשארה לבד.היא הגיבה יפה,גם לא עניין אותה שהלכתי ,היא הייתה עסוקה מדי לבנות מגדל מקוביות עץ צבעוניות מאשר להסתכל עלי.שוב,קשה מאוד לנקוב במס' מדויק ולהגיד בוודאות שגיל זה או אחר נכון או טוב,הרי הרבה תלוי בילד ובאמא,ציפיות,שיקולים כאלו או אחרים.אולי שיחה עם איש חינוך,פסיכולוג התפתחותי,יועץ חינוכי ,איך שתקראי לזה,יכלו להבהיר לך דברים והבירם מבחינה מקצועית.שווה לנסות,שווה גם סתם ללכת לכמה גנים ולהתעניין ואפילו לבקש יום ניסיון,שוב לפי דעתי,עדיף למצוא מסגרת קטנה וחמימה,לא עם הרבה ילדים. אולי גם אמהות אחרות ישלימו... בהצלחה , אמא של טל **לעניין הראיון,בינתיים אני לא זקוקה לעוד אמהות.אם אזדקק שוב לעזרה ,אפנה אלייך. תודה