שאלה לטומי

שאלה לטומי

יש ככה 20-30% דוסים במדינה, איך לעזזל הם מקבלים מה שהם רוצים? זה לא דמוקרטי :)

hofshi

New member
את/ה צודק/ת בהחלט, אולי לי יש הסבר.

את/ה צודק/ת בהחלט, אולי לי יש הסברים: לפי דעתי הדבר התחיל מזמן, כאשר בן גוריון רצה להקים כאן מדינה, הוא נזקק לחתימות החרדים כדי להקים מדינה. הם איימו עליו, שאם הם יגויסו לצבא כמו שאר האנשים, ולא יקבלו את זכות היתר להשתחרר, הם לא יחתמו על הקמת המדינה. זו היתה הקומבינה הראשונה שלהם, את ה"מטרות" האחרות הם השיגו בהמשך, בעיקר בגלל רקימת קשרים עם אנשים אחרים וניצול דעות משותפות: במשך רוב הזמן, הרוב בארץ היה ימני, כמו המפלגות החרדיות. בגלל דעות משותפות אלו, החרדים יצרו קשרים עם בכירים בדרג המדיני, דבר שנתן להם כח. דבר נוסף שגרם לכוחם הוא "מסע פרסום רצחני" בלשון בוטה, ובלשון המעטה "בניית תדמית שקרית בציבור". הציבור קלט את המפלגות כמפלגות צדקה, טהורות, קדושות, ובעיקר-צודקות... מקווה שהבהרתי את העניין, hofshi

אוקיי אבל מה המצב היום?

היום יש לכל "הכופים" (או שכדאי לכתוב את זה עם- ק P: ) יש 22 מנדטים, זה בנתיים מיעוט. למה לא ליצור מפלגה שעניין המרכזי שלה הוא רק לבטל את המצב הדפוק הזה. בעצם כמו ש"ס רק ההפך, וזה ייצג את הרב..

hofshi

New member
קיימים מפלגות כאלה, למשל:

קיימים מפלגות כאלה, למשל: מפלגת שינוי, שנציגה התארח כאן אתמול; מפלגת מרצ, בהנהגת יוסי שריד; קיימים עוד מפלגות כאלה, רק בסדר גודל יותר קטן לצערי, ובעלי השפעה מצומצמת יותר. לצערי רוב המפלגות נמצאות באופוזיציה ולא יכולות "לרסן" את מפלגות החרדים הקיצוניות. נ.ב. תמשיכ/י להוסיף חיוך לכל הודעה, זה טוב... תגלי/ה לי אם את בן או בת. בברכה, hofshi

למעלה