שאלה לחשמלאים

dadi1

New member
שאלה לחשמלאים

יש לי בריכת דגים בחצר ויש בה חימום- מה שקורה זה שאחת לכמה זמן קורה שיש קצר(בדרך כלל בלילה) ואז הדגים נותרים ללא חימום ומתים וברצוני למנוע זאת כמובן. חשבתי על זמזם שברגע שהממ"ט קובץ הוא יפעל ובנוסף אני מעוניין שבכל זמן שבחימום עובד- תדלק לי נורה בבית וכך תהיה לי בקרה על העניין. אשמח לכל סיוע בנוגע לביצוע וכן לכל רעיונות נוספים.

רשר

Well-known member
מנהל
קודם לכל צריך לתקן את המערכת

קצר לא נגרם מעצמו! אם הקצר חוזר צריך להזמין חשמלאי שיבדוק את כל המתקן. אפשר לחבר לקו נורת בקרה שתאיר כל זמן שיש חימום או להחליף מאמ"ת, עם מגע עזר שיפעיל אמצעי אזהרה (פעמון, מנורה,,,) הדרך הנכונה: טרמוסטט עם חישן במים שיזעיק כאשר החום יורד מתחת לטמפ' שנקבעה, רצוי שמערכת זה תהיה נפרדת ממערכת החשמל הרגילה (סוללה וזמזם) כך היא תידע גם כשיש הפסקת חשמל, (מחממים מים על הגז ומוסיפים לבריכה).

F00D Is G00D

New member
חיישן טמפרטורה זה לא יעיל...

אתה צריך ישר שהחשמל קופץ. ולא לחכות שהטמפרטורה תרד...

רשר

Well-known member
מנהל
כשאין חשמל יש אזעקה בכל מקרה?

גם ביום שרב קיצי?! חום המים הוא המדד הטוב והנכון ביותר להתראה! אם יש חשש מהתראה מאוחרת - נותנים מרווח של מעלה או שתיים וכתוצאה מכך גם "נהנים" מאזעקות שוא רבות

dadi1

New member
ראשית תודה על התגובה

בנוגע לזמזם ברגע שהממ"ט קופץ- כמה עולה ממ"ט עם המגע עזר שדיברת עליו? האם אין אפשרות כבר לשים זמזם על המפסק הראשי שכבר ייתן התרעה על כל קפיצה של אחד הממ"טים ולא דווקא זה? איך הממ"ט הזה נראה? האם זה כמו כל ממ"ט רגיל- רק שיוצאים ממנו מגענים לחיבור נורה או זמזם? תודה מראש דדי

למעלה