שאלה לחרדל"שיות

Dear Mary Jane

New member
שאלה לחרדל"שיות

יצאתי בשאלה לפני כעשור. למראית עין נראה כי השתלבתי בחברה החילונית, אך אני עדיין נתקלת בקשיים. הקושי העיקרי שאני מתמודדת איתו הוא בהתנהלות בקשרים בין אישיים, הן במערכות יחסים רומנטיות והן בחברויות. אני מודעת לכך שזה קושי שמתמודדים איתו גם חילונים מבטן ומלידה, אבל אני מרגישה שאצלי רובו קשור בכל זאת ליציאה בשאלה. זאת למרות שהשתדלתי לקיים הפרדה בין התפיסות לגבי מערכות יחסים שסבבו אותי בילדותי, שאני לא מאמינה בהן באמת ובתמים והן בכל זאת רודפות אותי, ובין אלה שמקובלות בחברה החילונית. זה גורם לי להתנהל בצורה מלאכותית לעיתים, ולהרוס קשרים מפחד לאכזב ולהתאכזב. אני חוששת להחשף יתר על המידה כי בכל זאת מדובר בפורום ציבורי, ולכן אני נמנעת מלפרט, ומקווה שמה שכתבתי יובן לפחות לחלקכן. אשמח אם תשתפו אותי, אפילו בפרטי, אם יש לכן עצה או רק כדי להרגיש שאני לא לבד.

holzer

New member
את ממש ממש לא לבד אבל אין לי עצה

גם אני יצאתי בשאלה לפני עשר שנים ועדיין החברות הקרובות שלי כולן חרדיות, אנוסות, דתיות או חרד"לשיות. כמה שהתרחקתי מעולמן, אני עדיין מרגישה שאנחנו מבינות אחת את השניה. עם בנות חילוניות לא הצלחתי מעולם לעבור את שלב הקרקס שמביאים להורים לארוחות שישי כנושא שיחה מרתק או כחתולה נטושה שצריך לאמץ בניגוד לרצונה. אין באמור לעיל הכללה או העלבה לבנות החילוניות שאני לא מכירה. כשאת כותבת "תפיסות שמקובלות בחברה החילונית", את מתכוונת למערכות יחסים רומנטיות?

למעלה