שאלה לחקר האמת

שאלה לחקר האמת

למה יש אנשים שנולדים צדיקים? עם יראת שמים ולב טוב ויש אנשים שנולדים רשעים ומושחתים?

אסור לי לענות ?!

בכ``א הייתי רוצה שתשמע את מה שאני חושב: לכל אדם בעולם יש את הבחירה בטוב או ברע, וא``כ אדם שנולד חילוני או מושחת אין לו בחירה - ואיך אפשר לתבוע אותו על מעשיו ??? אלא הקב``ה שחי מעל הזמן ולפני שהאדם נולד הוא יודע איך הוא יראה בין לטוב ובין לרע ולפי``ז כך הוא נותן בלב האדם, ואם זה באמת לא היה כך אז תחשוב שכולם היו נולדים טובים ושומרי תורה ומצוות יכול להיות שאותם אנשים שזה לא בטבע שלהם היו בועטים בהכל ויוצאים יותר גרועים, (ותשים לב שהעולם בנוי מכל הסגנונות והתכונות כי כל אחד משלים את השני - למשל ``הקב``ה מזווג זיווגים`` תאר לך שהבעל לא היה משלים את האישה אלא הם היו בדיוק אותו דבר בתוכונות - שניהם עדינים ורכים האם הם היו יכולים להקים בית ?! פשוט שלא כי צריך שכל אחד ישלים את השני, אותו הדבר בעולם כולו !)

אני יענה לך

ראשית כל גם המושחת הכי גדול והכופר הרשע מרושע הכי גדול (כמו מי שמכנה עצמו פלמוני 777 ודומיו שר``י) יש לו והיתה לו בחירה בין טוב לרע! אולי יותר קשה מהצדיק במובנים מסוימים אבל היתה לו בחירה שהיה יכול לעמוד בה ולבחור בטוב. בנוגע לשאלה למה. אז קודם כל אנחנו יודעים שהיום כולם גלגולים כך מובא בשם החפץ חיים שמדורו כך. ולכן יש מי שהיה רשע מרושע בגלגול קודם היה כופר גדול בגלגול קודם ונשלח כדי לתקן ולכן הוא נותר עם טבע רע. אני סתם יביא דוגמא מובא בספרים הקדושים שהערב רב הם החטיאו את אדם הראשון בעץ הדעת. ההסבר הוא שהרי באדם הראשון היו כלולים כל הנשמות ועם ישראל היו בכפות הרגלים והנשמות של הערב רב היו קרובים לפה והם הריחו את העץ והחטיאו את אדם הראשון ולכן נתערב בערב רב יותר רע, לא נכנס לזה עכשיו אבל ברור 2 דברים: א` האדם מלכתחילה נוצר טוב וצדיק ואין אדם שנולד עם רע אלא אם כן זה מחטאיו מגלגול קודם, ויש אדם שלא טימא כל כך את נפשו בגלגול קודם. ב` שלכל אדם יש בחירה בין טוב לרע שתלויה רק בו.

שאלה נכונה

א. מרבית בני האדם החיים כיום באו לתקן משהו. בורא העולם החזירם לעולם במצב האידיאלי שלהם, ממנו יוכלו לתקן ולהגיע לשלמות. ב. ליוצר האדם יש חשבון, אנו איננו יודעים מה הוא. אבל דבר אחד אנו כן יודעים `הכל יבא בחשבון.. על כל דבר נעלם..`.

למעלה