שאלה לחכמים

7575

New member
שאלה לחכמים

האם אפשר לקרוא לתינוקת בשם ליה,האם יש בעיה בכתיבת השם ואם כן מהיא הבעיה תודה

אופירA

New member
מנהל
הבעיה בשם היא לא הכתיבה

אני לא מספיק חכמה בשביל לדעת אם אפשר או לא, אם זה שם לא טוב בעליל או שאין מניעה. אני רק יודעת שיש בעיה במשמעות של השם. זה אומר, כביכול, שה' הוא שלי. זו לא התבטאות חיובית. יש פה ברשת איזה אתר שבו רבנים עונים לגבי שמות (לא יודעת איך לחפש), וזכור לי שהתבטאו כך על השם הזה.

7575

New member
טוב זה הכל

שטויות,דברתי עכשיו עם מישהו גדול בתורה,הוא אמר שהכי חשוב שההורים יהיהו מרוצים והילד או הילדה לא יסבלו מהשם,לא קיימים היום אנשים שבאמת יכולים לרדת כל כך לעומק ולדעת מה מסתתר מאחורי השמות ואיזה השפעות יש לו על האדם, בכל אופן ותדה

אלוניס

New member
אנשים עולים לתורה עם שמות הרבה יותר מופלאים

"ליה" זה למיטב ידעתי בסך הכול הגייה אחרת לשם "לאה" שאין ולא יכולה להיות איתו שום בעיה. אם אתה חש שהשם הזה לא "יהודי" מספיק אפשר לקבוע עבור הילדה שם נוסף לעניינים שבקדושה. כדי לעקוף את הקושי שאופירה העלתה אפשר יהיה לקבוע שהתעתיק באותיות עבריות יהיה "ליאה". מזל טוב!

באהבה1

New member
פירוש...

מי שאומר "זה בסדר כי הרבה אנשים עושים את זה" הוא שוטה...

איפה כתוב "פשט המנהג ואין לשנות"?

אם הרבה אנשים נוהגים לקרוא לילדיהם בשם מסויים ואין סיבה טובה להכהות בהם, זה הופך את השם לבסדר. ראינו אצל חכמים שמות כמו סומכוס, אנטיגונוס, בבא, בוטא ועוד שמות משמות שונים שאפשר לומר שהם קצת מוזרים.

באהבה1

New member
לא על זה נאמר...

זה שחילונים קוראים לילדיהם צליל ומיתר... לא על זה נאמר "פשט המנהג"!!!! השמות שהבאת מהגמרא לא קשורים ל"פשט המנהג" אלא אלה מקרים ספציפיים של אנשים יראי שמיים שעשו מן הסתם אחרי בדיקה תורנית ולא כמו אנשים שקוראים לילדיהם ב/שמות שונים ומשונים שעל זה לא נאמר "פשט המנהג"!!!! לא יודע מאיפה אתה יונק את הדעות שלך... אבל לפעמים אתה אומר דברים שאין דעת חכמים נוחה מהן... ואינן ברוח התורה

אלוניס

New member
הצרה במקרה הזה היא של מי שגר בחו"ל

גם אני וגם 7575 גרים בחו"ל ואנחנו מכירים מפורום אחר ולכן קראתי את הצורך שלו בעצה באופן אחר כי כשגרים בחו"ל מתמודדים עם הצורך לתת לילד שם שיהיה מקובל בחברה הכללית והנוהג בקרב דורות רבים של יהודים כשרים היה ועודנו לתת שם שני שישמש לצורכי קדושה.

למעלה