שאלה לחכמים בלבד!!!

ron1234

New member
שאלה לחכמים בלבד!!!

שאלו אותי שאלה לפני כמה ימים זאת שאלה עם תשובה פילוסופית זאת לא חידה. איש כרתים(אי ליד יוון) טוען שאנשי כרתים שקרנים האם אנשי כרתים שקרנים?

softy

New member
לא בהכרח....

עד שלא תיקבע אקסיומה! סופטי
שקרן מוכח

arty

New member
ואם כבר מזכירים חוכמה...../images/Emo63.gif

השאלה הזו פרדוקסלית, כי אם אנשי כריטים הם באמת שקרנים, אז הם לא יכולים להיות שקרנים משום שאיש מהם אומר שהם שקרנים, ואז הוא משקר, אז הם לא שקרנים. ואם אנשי כריטים הם לא שקרנים, אז האיש שאומר שהם שקרנים הוא שקרן בעצמו, אבל הוא איש כריטים, ולכן לא יכול להיות שקרן. לדעתי השאלה הזו מראה ששום דבר לא מוחלט בחיים, ולפעמים השפה האנושית גורמת לפרדוקסים (כמו: מעולם לא הייתי במקום שבו תמיד הייתי). ובקשר לחוכמה, מה זה חכם? האם אפשר לחלק את כל האנשים בעולם לחכמים וטפשים? או זה כמו המשוגע שרק החברה עושה אותו למשוגע? ארטי

femme_fatal

New member
קוראים לזה..

הפרדוקס של ראסל. (על שמו של הפילוסוף הבריטי ברטרנד ראסל) הפרדוקסים מבוססים על קבוצות שלא יכולות לכלול את עצמן או קבוצות שמדברות על עצמן. למשל : לפילים יש רגל מעץ , לאנשים יש קרניים ובמשפט זה 3 טעויות. זהו פרדוקס ולא ניתן להוכיח אותו מבחינה לוגית, אריתמטית או מתמטית.

simla101

New member
עשו טובה

דייי זה מרגיז למה אנשים כל הזמן מחפשים דרך להסביר דברים בדרך מתמטית או לוגית. עשו טובה קחו את החיים בקלות יתרה לא להכל יש תשובה לוגית ובכל זאת זה נכון

sandchicken

New member
זה לא באמת פרדוקס

זה היה פרדוקס אם היו אומרים שאיש מסויים טוען שהוא משקר תמיד. לעומת זאת במקרה זה איש כרתים הוא שקרן, אך שאר אנשי הכרתים אינם שקרנים. המשפט הזה אינו אומר בשום מקרה שאנשי כרתים הם דוברי אמת (גם אם הוא משקר).

למעלה