שאלה לחברי הפורום...

גלבטרון

New member
שאלה לחברי הפורום...

...שיתכן כבר נשאלה אך אינני מוצא איזכור שלה ולכן שואל אני אותה. בהנחה שאיכשהו גולשים בזמן תחזור למסך הכיצד תרצו שהיא תחזור? 1) התחלה חדשה לגמרי עם גישה של שנות המאה ה-21 ולא שנות ה-90. 2) המשך של הסידרה המקורית מהנקודה בה היא הפסיקה. דרך הדמויות של מגי, דיאנה ומלורי. 3) המשך של הסידרה המקורית אבל דרך דמויות אחרות, לדוגמא קבוצה של אירגון מסוים שבעזרת באניש והמידע שאספו ה-FBI ממרתפו של קווין מרכיבה צוות לנסות לאתר את הגולשים המקוריים וכמובן לחקור עולמות מקבילים. 4) סרט קולנוע בעל תקציב גדול אשר ינסה או יסגור הרבה (אם לא את כל) הקצוות הפתוחות של הסידרה. 5) מיני סידרה אשר תנסה או תסגור הרבה (אם לא את כל) הקצוות הפתוחות של הסידרה. 6) סידרה מקורית חדשה או המשך כלשהו לגולשים בזמן בפרומט של קומיקס כמו שג'וס ווידון עושה כעת לבאפי ואנג'ל. 7) אחר ____________ - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - אני למשל מעדיף את האפשרות השלישית קודם, לאחר מיכן את אפשרות 5 ואז את אפשרות 6 מה הדעה שלכם בנושא?

yosside

New member
תגובה

אני הייתי רוצה שבמידה וסליידרס תחזור היא תנסה לחזור לרמה ולאיכויות של העונה השניה-וקצת מהשלישית לא אקשן זול! אלא לשמור את מהות הסדרה ולכוונה למי שהיא באמת יועדה- לחובבי הפיזיקה והמדע. שיהיו מוסרי השכל במרבית מהמקרים, שהסיטואציות שיופיעו יגרמו לצופה לחשוב מה הוא היה עושה באותו הרגע ומה הוא למד מכאן, בנוסף הועברו המון ביקרות ומסרים לחברה (מה שעולה לי לראש למשל זה החברה החומרנית של היום ואי ערכיה המוסריים- הפרק של הקניון בעונה השלישית הוא לדעתי אחד מהפרקים הטובים העביר את המסר והביקורת ואף הציעה פתרונות למרות שאני אולי הייתי עורך את הפרק קצת אחרת כי הוא היה דמיוני מדי כמו שאופיני היה לעונה השלישית וזה לא צריך לקראות את זה לדעתי סוג הצופים האיכותיים לפחות של הסדרה לא מחפש, את המדע הבדיוני הקיצוני אלא את מה שנראה ריאלסטי יותר תאוריות שהופרכו וכדומה.) בנושא הדמויות במידה והיה ניתן הייתי מחזיר את הפרופסור כלומר דמות עם תכונתיו הוא עזר לעיצוב שאר הדמיות והיה דמות עגולה כלומר שהשתנתה במהלך הסדרה ונפתחה לדברים חדשים וזה משהו שהאהבתי לראות מה ההשלכות של הגלישה וזאת ניתן להקביל לאך התרחשות מסויימת יכולה להשפיע על אדם עד כדי שינוי תכונתיו ואמוניתיו עוד מסר חבוי לדעתי. הוא דמות דומננטית וחשובה ועזר להבין את ההתרחשיות (הלעיתים מוזרות משהו..) ונתן להם הסבר הגיוני וזה הוסיף ורתק (כיוון שמרבית מן הפעמים דבריו היו מבוססים על תאוריות ומדע טהור ואמיתי) הדמות של קויין גם די חשובה אם כי הייתי עורך בה מספר שינוים קלים. הדמות של וויד ברוב הזמן הייתה אחראית להכנסת רגש וניסתה לגרום לצופה לחוש אמפתיה כלפיהם. הדמות של רמי הייתה קצת סובייקטיבת ואנוכית לדעתי והייתי עושה בה מספר שינוים קלים גם הוא עבר שינוים קטנים אך בניגוד לפרו' הם לא השפיעו עליו עמוקות כ'כ, הוא מיצג במרבית מן הפעמים את הצופה האוביקטיבי שדואג לאיטנרסים החשובים "באמת" לדעתו, שעליהם לחזור הביתה ויהיה מה. וכן נראו מספר פעמים הִתְקוֹטֵטויות בינו לבין קווין בנושא זה קווין לעומתו בעל כמיהה לחקור דברים ולעזור לאנושות והוא מייצג את השאיפה של המספר כלפי החברה. כמובן שהייתי שמח שיפתרו כל החורי ופערי המידע שנותרו ללא מענה ברור. המחוות שנעשו מידי פעם היו נחמדות אם כי היו כמה שהוצגו בצורה לא טובה לדעתי והיה ניתן להציגן בצורה הדוקה יותר לתוכן התוכנית. מה שברצוני שישתנה במידה ותחזור הסדרה (ולדעתי זה הפריע לרבים) הוא שאין קשר[כמעט] בין הפרקים פרט למניעים מרכזים. זה נותן למשדרים יתרון (בכך שהם יכולים לשדר חלק לא קשור ובלי סדר כרונולוגי וענייני כמו שבאמת קרה לא פעם...) אך מוריד מאיכות וערכה של הסדרה לדעתי. זה פחות או יותר מה שאני חושב על הסדרה ופירוט מהפן האחר-נסתר שזה מה שאני קלטתי מהתוכנית עליי לציין שראיתי עד כמעט סוף העונה השלישית, ומספר פרקים חשובים מהעונות הבאות. ============= אני אחרי מתכונת בספרות 5 יח' זה אולי יסביר את השפה המוזרה חח

mailo100

New member
מעדיף את אפשרות 2

לדעתי גם צריך לשפץ את כלהאופן שהקרומגס מופעים בסדרה. הקרומגס צריכים לשדר מסר של מה קורה כשממשיכים לזהם ומזניחים את הכוכב. כלומ להראות מה יקרה לנו אם נמשיך לזהם. כמו הפלוטארקים "באופנוברים ממאדים" למי שמכיר

לגבי שאלתך

גלבטרון הצעת מספר הצעות מאד מעניינות. אני חושב לפי דעתי , שבגלל שעברו מספר שנים ואני לא יודע איך הקהל יקבל את העובדה אם הסדרה תחזור לעונה נוספת או יותר , או אולי תחזור למיני סידרה , אני לכשלעצמי זה מתאים לי , מצידי עוד 10 עונות , ואולי גם לאחרים , אבל צריך להיות מציאותיים , כל הרעיון כאן זה רייטינג , הרי למה בעצם חיסלו את הפרופסור , אמרו שרוצים שאנשים יראו טוב והפרופסור הוא שמן ולא אסטתי , ופתאום קיבלנו את מגי ואת דיאנה , בקיצור הרסו את הסידרה. מה שאני רוצה לאמר , שלפי דעתי הגיע הזמן להחזיר אותם הביתה , בואו נעזוב את הקרומגס בצד , ואת כל המיליון עולמות שהם עוד יכולים להתגלגל אליהם , קווין לא משחק , אין וויד , אין פרופסור , אז בעצם אין לנו את הצוות המקורי חוץ מרמברנדט שלפי דעתי הוא שחקן ענק , בקיצור , לגמור את הסידרה כמו שצריך , זה יביא רייטינג ענק בכל העולם ויסיים את הסידרה הענקית הזאת עם כבוד. התחלה חדשה של המציאות והזמן שלנו זה יהיה קצת מצחיק כי אנחנו רגילים לזמן שלהם , לתקופה של שנות התשעים , ולפי דעתי זאת היתה תקופה יפה שצריך להשאיר אותה , הלבוש , התסרוקות , זה עשה את זה מיוחד ושונה. רעיון של להמשיך מהמקום בו הסדרה נקטעה זה רעיון מצוין , אבל לא למיני סידרה , אלא לפרק סיום של שעתיים (או יותר) שיסגור את כל הקצוות. סרט קולנוע גם יכול להיות רעיון טוב , כי זה על אותו עיקרון , זה יכול לעבוד יפה. יש כאן המון חומר למחשבה וצריך לחשוב על זה , אבל מלחשוב ועד למצב שזה באמת יקרה , אני לא יודע , זאת לא סידרה שלנו , ואני לא חושב שבארץ אנחנו יכולים להשפיע על משהו שיקרה בארצות הברית , אנחנו לא קהילה כזאת גדולה (לצערי) ואיזה לחץ כבר אנחנו יכולים להשפיע , אבל אם נאחד כוחות עם פורוס חו"ל של סליידרס , לא יצא לי ממש לבדוק את זה , אני לא יודע אם הם בכלל עדיין רושמים שם כי הסידרה נגמרה לפני הרבה שנים אצלהם , ואנחנו מקבלים שידורים חוזרים אצלנו בכבלים אז אצלנו זה עדיין חי בתוכנו (וטוב שכך) , ודרך אגב , אני לא ממש ראיתי את הסידרה בזמנו , אצלי זאת פעם ראשונה (עד כמה שזה נשמע מצחיק) , ואני יודע מה יהיה בסוף אבל ת'אמת עוד לא ראיתי את זה וזאת פעם ראשונה , אז אני ממש נהנה. בקיצור לאחר כוחות עם פורום חו"ל ולהפעיל לחץ , מעניין אם הם עדיין רושמים שם משהו על הסידרה.

גלבטרון

New member
ממש לא נכון

ג'ון ריס דוייס כלל לא הועזב מהסידרה בגלל איך שהוא נראה אני לא יודע מדוע אנשים כל הזמן חוזרים על הטעות הזאת. ג'ון הועזב עקב סיכסוך אישי עם אחד מהמנהלים הבכירים של פוקס, לפירוט נרחב ראה קישור: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=764&msgid=91548506 סברינה לוייד עזבה גם כן בגלל סיבה דומה, לפירוט נחרב ראה קישור: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=764&msgid=94472291 ומסיבה דומה גם עזבו ג'רי וצ'ארלי אוקונול, לפירוט נרחב ראה קישור: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=764&msgid=93843271 דאינה הוכנסה לסידרה כדי להיות ה"מוח" החדש של הצוות (כעת כאשר קוויין וצ'ארלי אינם ומלורי הוא לא מדען). אני שמח לשמוע שהסידרה עדיין מצרפת אליה אוהדים חדשים ומקווה שאתה אכן נהנה ותהנה גם מהעונות הבאות. בנוגע לחו"ל הסידרה עדיין פופולרית שם ולמיטב ידיעתי עדיין מפעילים לחץ על ערוץ SCI FI להוציא את שני העונות האחרונות ל-DVD. כמו כן לפני מס' שנים היה דיבור על סרט (לא ידוע באיזה מתכונת) אך הוא לא יצא אל הפועל.

למעלה