שאלה לחברי הפורום

leale1

New member
שאלה לחברי הפורום

ערב טוב לכולם. נכנסתי לפורום לפני כחודשיים והשתתפתי בכמה נושאים שהועלו. יש לי בת בת 19 שהתגלה לה צליאק לפני כ- 5 חודשים במהלך שירות צבאי. מאז היא בדייאטה נטולת גלוטן אך עדיין עם כל סימני המחלה ללא כל הטבה. בחודש הבא מתוכננות לה בדיקות כדי לבחון האם הערכים השתנו בעקבות הדיאטה. השאלה שרציתי לשאול ולא מצאתי בדפי הפורום, האם יש קשר בתחילת גילוי הצליאק, בין כאבי הבטן לכאבי גב. האם בגלל ההתכווצויות בבטן יש מצב שהגב נתפס וכואב ? האם למשהו זה קרה ? ואם כן, האם זה נפסק כאשר נמצאים באיזון בכל הקשור לבטן ? בכל מקרה קבעתי לה תור לאורטופד אבל צירוף המקרים של כאבי הבטן והגב באותה התקופה מעורר מעורר בי חשד שאולי יש קשר.

והתשובה מתחלקת לשניים.

מצד אחד, צליאק ידועה כמחלה עם קשת סימפטומים אינסופית כמעט. אז אמנם אני עוד לא שמעתי על קשר לכאבי גב, אבל כבר למדתי שעם צליאק אי אפשר לפסול כלום וכאבים בכל מקרה יכולים להקרין ממקום אחד בגוף למקום אחר. ומהצד השני, צליאק ידועה כמחלה עם קשת סימפטומים אינסופית כמעט. ודווקא בגלל זה לפעמים נוטים להאשים הכול בצליאק ולשכוח שיש לגוף עוד קלקולים אפשריים ולהזניח את האבחנה והטיפול שלהם בנפרד מהצליאק. תור לאורטופד זו התחלה טובה. גם אם יש קשר לצליאק, אני מניחה שכאב הגב דורש יחס משל עצמו וטיפול משל עצמו.

leale1

New member
אהבתי את התשובה

שמצד אחד ומצד שני - זה אותו הדבר .... אכן כן, באמת יש כל כך הרבה סימפטומים ולכן קל מאד להעמיס הכל על הצליאק. אבל אסור לנו לנהוג כך כי בהחלט בלי שום קשר יכול לקרות גם משהו אחר. וזו הסיבה שהחלטתי לגשת לאורטופד. תודה על התגובה ובהצלחה במבחנים. יש לי בת גדולה יותר (לא הצליאקית) הנמצאת כעת גם בתקופת מבחנים. כך שאני מבינה שזו תקופה "לא קלה". שוב - בהצלחה !

למעלה