שאלה לחברי הפורום

• פותח הנושא gobly
  • פורסם בתאריך

gobly

New member
שאלה לחברי הפורום

שאולי תשמע כמו האשמה. יש כאן לפחות עוד חמישה פורומים אחרים של אנשים שצריכים אותכם. באמת צריכים אותכם, ולכם נתנה היכולת לעזור ולהגיע לאנשים. למה אתם מגבילים את עצמכם רק לפורום הזה?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
עזרה בפורומים

gobly היקר, לכל פורום בתפוז נושא משלו ואופי משלו. לדוגמא, כמאמנת ADHD, ניסיתי להיות מעורבת בפורום ADHD וקיבלתי את המסר שזה לא מתאים ומנהלי הפורום מייעדים אותו לבעלי ADHD בלבד ולא מעוניינים בתמיכת אנשי מקצוע. לעיתים מנהלי פורומים שכנים מזמינים אותי או מאמנים אחרים להתארח אצלם בפורום ואז מתנהל שרשור של שאלות ותשובות פורה מאוד. התארחתי למשל בפורום אלמנים ואלמנות באופן זה, וגם בפורומים אחרים. אם אתה פעיל בפורום מסוים שיכול להנות מנוכחות מאמן, נשמח לקבל הזמנה ממנהל הפורום ונשמח לבקר. אפשר לעשות זאת בכל מיני אופנים, אך לפני הכול צריך בעיני לעשות זאת בתיאום עם מנהלי הפורום והגולשים בו כדי שזה יהיה מרצונם ובהזמנתם. אני לא יודעת לאיזה פורומים אתה מתייחס, אני יכולה לחשוב על הרבה יותר מחמישה שיכולים להיתרם מנוכחות מאמן. אתה מוזמן לחדד את הדברים כאן או במסר אלי. בכל מקרה, כל משתתף בפורום הוא עצמאי ובוחר בעצמו היכן בפרדס הוא כותב. מעולם לא הגדרנו מדיניות של הפורום בנושא, אבל כנראה שעוד מאמנים מצאו שכאן הדלת פתוחה בפניהם ובמקומות אחרים פחות.

מי מגביל את עצמו?

אני קוראת וכותבת בעוד כמה וכמה פורומים ומשתדלת לתרום מתחומי הידע שלי. בנוסף אני גם מנהלת פורום "אמהות ובנות". מדוע החלטת שחברי הפורום מגבילים עצמם? בדקת כל אחד ואחת מאיתנו מה אנו עושים?

gobly

New member
סליחה שנפגעת ממני.

המטרה היתה לעורר את הפורום באופן כללי, ולכן בחרתי לעשות הכללה. אני בטוח שאת ועוד אחרים עושים כמיטב יכולתם. בכל אופן, אם בחרתי לכתוב כך את ההודעה, כנראה שהיה לזה מקום. בתור אחד שבדק אני כותב זאת מידיעה.

מה פתאום נפגעתי?

לא מבינה מה בדקת ומאיזה מקום כתבת זאת. יש דרכים יותר מוצלחות לעורר פורום ולא נראה לי שהפורום הזה צריך השכמה. שיהיה לך כל טוב, תמשיך לעזור היכן שאתה חושב שאתה תורם הכי טוב ואני וגם הכותבים האחרים בפורום - נעזור היכן שאנחנו חושבים שהכי מתאים.

gobly

New member
זה בדיוק העניין,

חוסר הבנה. את במערכת. את בתוך המערכת. קשה לך כבר לראות דקויות ופרטים מסויימים. אני בא מבחוץ, ולכן יש לי ראיה שלך אין כרגע. בתור מי שבא מבחוץ אני הרבה יותר רגיש למה שקורה פה ומתוך הסתכלות בפורומים אחרים, עד עכשיו מצאתי שבפורום הזה כאשר בן אדם פונה ליעוץ - ישר קמים אנשים רבים שבאים לעזור לו, ובפורומים אחרים, מתי שבן אדם זועק לעזרה - ההענות היא הרבה יותר קטנה. וזה חורה לי. אם יש דרכים יותר מוצלחות לעשות משהו - אני בטוח. זאת הדרך שלי שאני בחרתי באותו רגע ואני פתוח ללמוד דרכים אחרות. אני גם אודה לך על כך. ולי אישית נראה בזמן כתיבת ההודעה שאנשים מסוימים יוכלו להיעזר בהשכמה. תודה לך. עוד דבר עכשיו כשאני קורא את ההודעה שכתבתי כרגע, אני מבין שאפשר לקרוא אותה בשני אופנים. בטון מאשים ובטון מצטדק. אני לא בא להאשים, אני בא להצטדק.

אני מבינה

אני מבינה מדבריך שאתה מבקש שניכנס לפורומים אחרים. אני שמחה גם לשמוע שאתה רואה ערך בתרומה שאנחנו יכולים להביא לאנשים שונים. אני בטוחה שאפ תאמר על אילו פורומים בדיוק אתה מדבר, נשמח להיות שם.

bridges

New member
אם תנדב לנו את שמות הפורומים...

שלום רב, כפי שאתה בוודאי רואה כל מאמן שגולש בפורום ועונה עושה זאת, בראש וראשונה, מתוך רצון לעזור. אני חושב שהפורומים שנועדו לעזרה הדדית או הפורומים שמנוהלים ע"י בעלי מקצוע מתחום בריאות הנפש, העזרה שלנו יכולה להתפס כהתערבות לא רצוייה ויכולה במקרים מסויימים רק להזיק. אני שואל את עצמי אם הייתי מעוניין שפסיכולוג או עובד סוציאלי (שאינם מאמנים, כמובן) פתאום יתחילו לכתוב כאן בפורום. אני חושב שזה טוב שמי שמעוניין בעזרה או עבודה בטכניקות האימון יכול, מבחירתו החופשית, לפנות לפורום שלנו. רונן

gobly

New member
תודה לחברי הפורום על התגובות

קודם כל, לגבי השאלה באיזה פורומים אפשר עוד להשתתף, זאת שאלה שאתם יכולים לבדוק בעצמכם. אני לא אגיד לכם להשתתף בפורום כזה או אחר, אתם אם תבחרו בכך - תפקחו עיניים, תחפשו וגם תמצאו. המטרה הייתה להעיר אותכם, לא לתת לכם הוראות. יש רק מישהי אחת שיכולה לתת לכם הוראות, וזאת הנשמה. אפילו לא אתם עצמכם. זה מה שנקרא להיות קשוב לעצמך. ברור לי וידוע לי שיש פה אנשים שעושים כמיטב יכולתם ובוחרים למקד את עצמם בפורום או פורומים מסויימים, וגם אני עושה ככה. הלכתי ובדקתי איפה הפורומים עם ההודעות שאני הכי מתחבר אליהן, שהכי צריכים אותי, שיש לי את היכולת שם הכי גדולה לעזור, וזה לא פה. פה זה מה שנקרא המקרים הקלים. אני לא מצפה ממכם לתת עיצות לאנשים שלא תדעו מה להגיד להם, אבל מצד שני - דווקא עם עבודה עם המקרים הקשים ביותר לומדים יותר ויודעים אחר כך יותר טוב איך להתמודד עם המקרים הקלים. וזה נכון לכל תחום. תודה על ההקשבה.

ladybug4NLP

Active member
אני מבינה שחורה לך שאנחנו לא פעילים

בפורומים אחרים. חלק מאתנו "מסתובבים" גם בפורומים אחרים אך ההתערבות או כתיבה שלנו (כפי שציינה ענבל) לא תמיד מתקבלת בברכה, בין אם זה ממנהלי הפורום ובין אם אלו הגולשים עצמם. זה כאילו מישהו התפרץ לדלת פתוחה ללא הזמנה. לא הסכמת לפרט את הפורומים. מה זה "מקרים קלים"? לא ידוע לי שמאמן עובד עם אנשים המוגדרים כ"מקרים קשים" ועל דרך ההכללה, בדרך כלל תלונה כמו שלך תבוא ממישהו שנכנס לפורומים אחרים אך לא מצא אוזן קשבת לבעיותיו. אז אנחנו כאן - אך עדיין לא ראינו מה מציק לך אישית כד שנוכל אולי לעזור במילה או שתיים.

gobly

New member
נכון, את צודקת,

אני יכול לראות איך נסיון לעזור של מאמן בפורום אחר יחשב כהתערבות או פגיעה בפרטיות. את זה לא ראיתי קודם, תודה שהסטת את תשומת ליבי. מקרים קלים זה אנשים שסך הכל טוב להם בחייהם, ורוצים לשנות משהו מסויים. מקרים קשים זה אנשים שרע להם בחייהם. אני אישית הייתי אדם שרע לו בחיים, ועכשיו אני אדם שטוב לו בחיים. זה גם לא הוגן לבקש ממישהו שלא עבר את התהליך הזה לייעץ לאדם שנמצא בו. ועל זה סליחה. אוזן קשבת דווקא מצאתי בהודעות אחרות, יותר כאלה של פריקה על ידי עזרה, כי כשאני עוזר לאדם בנקודה שאני עצמי התנסתי בה, אני עוזר גם לעצמי. ותודה על הפתיחות לעזרה אישית לי, זה מחמיא לי מאוד. לפעמים אני שוכח שגם אני זכאי שיעזרו לי. תודה על ההקשבה.

gobly

New member
איך למצוא את האנשים שצריכים עזרה.

אדם שצריך עזרה לאן הוא פונה? אדם שבמצוקה נפשית, לאיזה פורום הוא נכנס? אתם תפקידכם כמאמנים הוא לעזור לאדם להתעמת עם הסבל, לתת הכוונה, ובכך להביא את האדם למצב שהוא יותר שלם עם עצמו. וזה תפקיד מבורך. תבורכו.

ladybug4NLP

Active member
אכן תפקיד מבורך-אם זה היה תפקידנו

למעשה לא התפקיד הוא זה שמשחק עניין פה. תפקידו שך מאמן/מנחה אינו כולל חיפש אנשים עם בעיות וגם כשהם כבר מגיעים אלי השאיפה שלי ושל רב המנחים הוא להפגש מינימום של פגישות עם מקסימום תוצאות ושהאדם יוכל להמשיך את חייו העצמאיים בלי להיות תלוי בנו . הייתי אומרת שמי שחושב/מרגיש שיש ו בעיות, כדאי לו לחפש פתרון כזה או אחר היכול לכלול גם חיפוש עזרה חיצונית. אין זה תפקידו שך המאמן/מנחה "לעזור להתעמת עם הסבל" - יהיה נכון אולי לקרא לזה לשקף את מכלול האפשרויות? ומי אמר שז הסבל? יש אנשים שנהנים מהבעיות שלהם והסבל נובע מקונפליקט האם מה שהם עושים/מרגישים/נוהגים הוא נכון/תקין בעיני החברה או בעיני עצמם. לרב הבעיות יש רווח משני גלוי או סמוי ויש איש חכם שכבר אמר שהפתרון הוא בבעיה עצמה. ולסיים בנימה אופטימית - אכן האפשרות לסייע לאדם להיות יותר שלם עם עצמו היא אפשרות נפלאה וכשזה מצליח אנחנו מרגישים מבורכים

למעלה