שאלה לחברים

שאלה לחברים

האם זה נכון למנוע מאדם ללכת לעבוד משום שאינו משרת בצבא?

עמלק

New member
שאלה קשה מאוד.

בעולם יפה, נקי וורוד - מאוד לא נכון למנוע מאדם עבודה משום שלא שירת בצבא. בעולם אפור, קר ומכוער כשלנו, כשאנו מוקפים בצבאות אויב, כשלעיתים גיס חמישי יושב בקירבנו והצבא זה כל מה שמחזיק אותנו בחיים - אז כן, מניעת עבודה ממי שלא תרם את חלקו - זה צודק. סייג לדברי - אנשים שמבחינה גופנית, נפשית או מצפונית נמצאו לא כשירים לשרת ע"י פאנל מומחים המאושרים על ידי גופי הצבא - אינם נכללים בדברי. סייג לסייג - במצבים מסוימים גם אנשים המתאימים לקטגוריות המפורטות בסייג יהיו מחויבים בתרומה אחרת למדינה, כפי שזו תיקבע על ידי גופי הממשלה.

yoavtzur

New member
כמה אירוני,שמונעים מאדם לקיים ערך

בשום מקרה זה לא נכון ולא ראוי,מאידך אם הוצאת פרופיל 21 נפשי האם אתה מצפה שתוכל לעבוד במשטרה למשל? חוק גיוס החובה,הוא חוק לא ראוי שמעמיד אנשים כמוך(מן הסתם אתה מתכוון אליך לא?) במצבים בלתי הוגנים. יואב צור-שמאל ציוני!

עמלק

New member
שטויות

חוק שירות הבטחון הוא הדרך היחידה לגייס כמות חיילים מספקת על מנת להגן על הישבן המשתמט שלך.

yoavtzur

New member
בצה"ל אין מודל כלכלי.

אני לא טוען שצריך לבטל אותו לחלוטין,אלא לשנות אותו בצורה שתאפשר גם לאכוף אותו, ומצד שני גם לעמוד בפרמטרים של מדינה דמוקרטית. החוק שאני מציע,יאפשר לצה"ל להמשיך לגייס את מי שהוא צריך,אבל באותה מידה יציב חלופות לשירות המילואים. לא יתכן שמגזרים שלמים כגון ערבים,וחרדים לא ישותפו בעשייה הלאומית. תודה על ההקשבה יואב צור-שמאל ציוני!

יש משהו בדבריך

חוק שירות לאומי עם תגמול נאות של המשרתים לפי קושי השירות וחיוניותו היה עושה עמנו חסד. אני לא חושב שגיוס חרדים או משתמטים אחרים היה באמת משפר את שירות המילואים. גם כיום, רק אחוז קטן יחסית מכלל המילואימניקים באמת עושים מילואים (ואני מתכוון לתקופה של יותר מ4 ימים ובמשימות מבצעיות ולוגיסטיות). אבל מצד שני, במצב שקיים כיום, לא צריך להיות גאה במיוחד על שאתה הצטרפת למשתמטים, בייחוד אם אתה כשיר לשירות. זו גאווה גדולה, זכות וגם כבוד לשרת את המדינה ולתת לחברה.

לא לזה התכוונתי

אני משרת בין שלושים לחמישים יום בשנה כבר 14 שנים (מאז השתחררתי משירות סדיר). אני מתכוון לשאלה אחרת: האם אנחנו רשאים למנוע מהחרדים לצאת לשוק העבודה רק כי לא שירתו בצה"ל? נראה לי לא הוגן. אמנם גם לא הוגן שיש אוכלוסיה שלמה שפטורה באופן גורף מהשירות אבל חופש העיסוק הינו זכות בסיסית שלא נראה לי שיש מקום למנוע אותה ממישהו. לכן חוק טל נראה לי חשוב ובמקום. לגבי העובדה שיש אפליה ברורה בכללים לגבי חובת השירות הצבאי? הייתי מעדיף שירות לאומי חובה במקום ופיצוי הוגן לאלו שמשקיעים ימים רבים כלכך בהגנה על הארץ והמדינה. מעוניין לשמוע גם מה דעת אלו שכן משרתים במילואים.

yoavtzur

New member
זה לא הוגן וגם טיפשי.כי אנחנו

גם משלמים מיסים על מנת שמי שלא עובד ונמצא כביכול מתחת לקו העוני יזכה לתקציבי רווחה. זה עוד תוצאה של חוק גיוס החובה המעוות.

פלסטיק

New member
תלוי מה הסיבה שלא שירת

אם אני אקצין אפשר לשאול ככה: האם נכון למנוע מאדם לעבוד כי הוא אנס קטינים ונמלא בכלא? או ככה: האם נכון למנוע מעיוור לעבוד כי לא שירת בצה"ל?

למעלה