שאלה לחברה

עידחנ

New member
שאלה לחברה

יש לי חברה שנמצאת בקשר עם גבר נשוי "אזרחי" לא דרך הרבנות, הקשר שלו עם החברה שלי הוא שנים רבות ובהפסקות בגלל אילוצים ,כיום החברה פנויה וללא ילדים וכשהחליטה להביא ילד לעולם כאם חד הורית, רצה הגבר שיהיה ממנו מאהבה ומחלום חיים של שנים. ההסכם שלהם אומנם בע"פ שהילד יכיר את אביו בבוא העת (כשיבין ויגדל כמובן), והאבא מוכן להיות אב לילד בגלוי כלפי הילד מרגע שיוולד, כמובן ללא ידיעת האישה "האזרחית" הנוכחית, וחברתי והוא החליטו שהילד יקרא בשם המשפחה על שם משפחתה של האם=החברה שלי, שאלתה היא שאני שואלת עבורה, האם זה מהווה בעיה לילד כשיגדל שיש לו למעשה אבא ידוע ולא כמו מתרומת זרע אנונימית , שם משפחה רק של האמא ולא של האבא, האם זכויותיו כמו כל ילד רגיל בישראל, קראנו על מושג שנקרא "שתוק" ואנחנו לא מבינות את פשר המילה והזכויות אם יש לזה...האם אפשר לפרט בנושא, זה מאד חשוב.

מרגנית2

New member
יש הרבה דיונים

על זה בפורום השכן.אם האב לא רשום בתעודת הזהות של הילד - כלומר מבחינת החוק הוא לא מכיר באבהות = אז לילד עלולה להיות בעיה כשיגדל וירצה להנשא דרך הרבנות. אבל מאחר וזה עוד הרבה זמן לא הייתי דואגת.גם אם האב לא רשום האם תוכל לתבוע ממנו מזונות בעתיד.

Anat44

New member
לחברה של עידחנ...

אין ולא תהיה שום בעיה אם שם הילד יהיה ע"ש אימו בלבד. אולם בתעודת הלידה רושמים את שני ההורים (אלא אם זו תרומת זרע). לא ברור לי כיצד האב יהיה בקשר עם ילדו, ןהאשה החוקית לא תדע על כך???

עידחנ

New member
הקשר ימשך בלי שום קשר לאשה

האחרת, והיא נכון לא תדע עדיין מזה ואם בכלל...אולי בכלל עוד הם יעברו להיות ביחד, אבל אם רושמים את הילד על שם שניהם אז שני שמות משפחה? ואז גם מחייב שהילד יהיה רשום בתעודת הזהות של האב?

kees

New member
לא מדוייק- כאשר אני ילדתי האב חתם

עוד בבית החולים על אבהות. שאלו אותי מה שם המשפחה שארצה לילד ואת האב שאלו האם הוא מעוניין שהילד יהיה רשום בתעודת הזהות שלו - יש אשפרות שיחתום אבהות, הילד לא ישא את שם משפחתו ולא יהיה רשום בתעודת הזהות שלו.

SWEET111

New member
אני בדיוק באותו מצב

מגדלת ילד מגבר נשוי לא רשום בת.ז שלו רק שלי ונושא את שם משפחתי לימים אני יחליט מה נעשה כרגע הוא קטן וסביר להניח שאני יהיה קשר עם פסיכולוג

למעלה