שאלה לוטרינר,

yafa151

New member
שאלה לוטרינר,

יש לנו חתול שחי בחוץ (חתול חצר) מקסים ומתלטף, לקחנו אותו לבדיקת שיניים ופה (ללא טישטוש כי הוא נותן שיבדקו אותו) וקרה שם דבר מאוד מוזר שלא נותן לנו מנוח : הרופא פתח לו את הפה והסתכל ארוכות, לא מצא כלום, החניכיים ורודות ויפות, השיניים שלמות, אין פצעים, אין כיבים, אין כלום, פתאום הוא התחיל לחפור עם הציפורן שלו בחיבור בין השן לחניכיים באחת השיניים האחוריות למעלה בצד (בלסת העליונה מאחורי הלחי מבפנים), חפר וחפר, הוריד לו דם וגם אחרי שירד דם המשיך עם החפירה, אני לתדהמתי אמרתי לו תפסיק, מה אתה עושה, אתה מוריד לו דם, והוא בשלו, כולו מחויך ממשיך עם הפעולה, עד שהפסקנו אותו, כתשובה למה הוא עשה זאת הוא אמר שהוא הוציא לו אבן מהשן (ממתי מוציאים אבן עם ציפורן, זה אפשרי בכלל ? ), בכל אופן, לא היינו כלל רגועים ואחרי יום הסתכלנו על החניכיים באותה שן ובדיוק איפה שהוא חפר יש פס אדום על החניכיים בחיבור עם השן.
אנחנו מאוד מוטרדים שדבר זה עכשיו יגרום לו לדלקת חניכיים, חלילה לאבצס בשן, הפס האדום בחיבור בין השן לחניכיים מטריד אותנו.
האם יש לנו באמת סיבה לדאגה ? מה לעשות ? חשבנו לקחת צמר גפן טבול בקורסודיל ולהעביר על המקום שם, האם כדאי לעשות זאת ? הציפורן שלו לא היתה נקיה (ממש שחור מתחתיה) וכידוע מתחת לציפורניים אפילו נקיות יש מלא חיידקים, ולפני שבאנו היה חתול אחר בבדיקה וגם כלב (אנחנו ניקינו את השערות מהשולחן לפני שהנחנו את החתול שלנו) ואם הרופא בדק את הפה של החתול או הכלב שלפנינו ולא שטף את היד ואחר כך עשה מה שעשה אז מי יודע איזה נגיף או חיידקים הוא יכל להעביר לחתול שלנו, ובמיוחד שירד דם (יכול להגיע למחזור הדם חלילה).
מה עושים ? אנא עזרתך, תודה !

אז ככה

אני מסכים שזו לא הדרך להוריד אבן שן. ברור גם שזו לא הורדה יעילה, אלא רק לאבן הגסה ביותר.
הסרת אבן שן צריכה להיעשות בהרדמה, עם מכשיר מתאים ועם פוליש אח"כ.

אני גם מסכים שמה שהוא עשה לא היה ממש אסתטי, אבל אסתטיקה היא כבר לא תחום ההתמחות שלי...

לעצם השאלות: אם לא היתה שם אבן ודלקת חניכיים משנית החתול לא היה מדמם. בשביל לפצוע רקמה בריאה צריך פעולה אגרסיבית יותר, ואינני מאמין שהחתול שלך, רגוע ככל שיהיה, היה מאפשר זאת. סביר יותר שהדימום נגרם עקב חניכיים עם מחלת חניכיים (אולי קלה) שהפעולה של הרופא רק הדגישה אותה. כנ"ל הפס על החניכיים שאת רואה כעת.
אין אבן שן ללא דלקת חניכיים. אם היתה אבן יש גם דלקת.

לגבי זיהום מהיד - שאלה יפה, אבל גם כאן אני לא רואה סיבה לדאגה. ברמות הללו מערכת החיסון המקומית אמורה לדעת מה לעשות. לעומת זאת - אם הרופא עושה זאת באופן תדיר - אני לא מבין איך הוא אוכל עם הריח הנדבק לו לידיים...

בקיצור - אם מצב הפה מדאיג אותך - את יכולה לקחת את החתול לבדיקה במקום שעליו תסמכי יותר. מעבר לכך לא הייתי עושה כלום.

אסף

yafa151

New member
תודה, בבקשה התיחסותך בשנית,

א. בהנחה שאכן היתה שם דלקת ממקודם, האם פעולה כזו לא יכולה להחריף את המצב ?
ב. אתה כותב : "אם היתה אבן יש גם דלקת", ואם לא היתה בכלל אבן ? עדיין תיתכן דלקת ללא אבן ? האם לא יכול להיות שהפס האדום הופיע רק כתוצאה מהפעולה שהוא עשה ? (ואני מבינה ממך שאם כן אז זה עובר לבד בעזרת מערכת החיסון ? )
ג. שוב, לגבי קורסודיל ? לי בזמנו זה ממש עזר, היה לי זיהום רציני באחת מהשיניים (היתה לי ממש "גבעה" עם מוגלה), הלכתי לרופא שיניים והוא אמר ישר אנטיביוטיקה, לא לקחתי והשתמשתי רק בקורסודיל וזה העביר לי הכל, לא כדאי להספיג צמר גפן במי פה האלו ולהעביר לו על החניכיים ? מה יש לי להפסיד ? אלא אם כן זה עלול להיות רעיל ?
ד. לשאלתך איך הוא אוכל כך, אם היית רואה את הטיפוס היית מבין, ללא הריח הנ"ל כניראה שאין לו תאיבון בכלל
מזכיר לי את הסרט עם טום הנקס : להתחיל מחדש

תשובות

א. אני בספק.
ב. תתכן דלקת ללא אבן. פס אדום כזה בגבול החניכיים עם השן נפוץ מאוד. קשה לי להאמין שזה רק נגרם ע"י פעולה של הרופא, גם אם לא היתה עדינה במיוחד.
ג. אינני מכיר את החומר. לאור הניתוח שלי את המקרה (בלי לראות אותו) אני לא רואה בכך תועלת רבה.

למעלה