תשובות..
.האם אתם הייתם מעדיפים לצאת תשובה - א רוסי ב.ישראלי... וואלה לא יודעת! אני דרך אגב כמעט 12 שנה בארץ. היה לי חבר רוסי שנה וחבר תימני 2 וחצי חודשים ודווקא התימני היה יותר חמוד ונחמד ויותר טוב (בתור חבר) מהרוסי אז לכו תדעו מה עדיף.. 2.אם אתם הייתם רוצים לתחנתן תשובה - א רוסי ב.ישראלי... פה אני חושבת שהעדיפות היא לרוסי. ראיתי שזה די בעיה הייתה בשבילי כי אני אישית אוהבת מאוד לדבר ולהתבטא ברוסית. ועם מישהו שלא מבין את השפה שלי זה בעיה כי זה נורא חסר. השפה הרוסית שופעת בפיתגמים ממש מעולים וממש במקום, וכשבא לי להגיד אחד כזה לחבר התימני (לדוגמא) זה בעיה. עוד בעיה זה לדבר לידו ברוסית כי לרוב הם שונאים את זה וזה מעצבן אותם כמעט כמו שמעצבן אותי כשמדברים לידי בערבית וצוחקים ואני מרגישה מטומטמת. 3.למה אתם מעדיפים לצאת אם רוסים או ישראלים... אין העדפה. העיקר הבנאדם והיחס שלו כלפי ושלי כלפיו. אם יש אהבה, לא משמה מה המוצא. אם אין, אז אין. 4.כמה נימשך קשר חברות שלכם אם רוסי והאם אתם מצאתם שפה משותפת? עם הרוסי היה לי קשר שנה (נו בלי שבועיים וחצי). ברור שמצאנו שפה משותפת. היה לנו הרבה על מה לדבר ומה לעשות ביחד והקטע של הדברים שמשותפים לנו מכ"כ הרבה בחינות ממש תרם לקשר. 5.כמה נימשך קשר חברות שלכם אם ישראלי והאם אתם מצאתם שפה משותפת? הקשר עם החבר השני היה קצר הרבה יותר (רק חודשיים וחצי). למרות הכל הייתה לנו שפה משותפת אבל ההבדל בדתות ממש מורגש אצלו. אולי הוא סתם שוביניסט ואולי כל זה היה בצחוק אבל הוא די אוהב לשלוט ואני שואנת להיות נישלטת, אז זה בעיה. מה לעשות שאנו הרוסיות אוהבות לעמוד על שלנו. 6.מאזה אתם עלתם לארץ אם אתם ניפגשתם יותר רוסים או ישראלים... דווקא החברה הראשונה שלי בארץ הייתה ילדה תימניה שגרה לידי. לא ידעתי עיברית והיא רוסית אבל איכשהו תיקשרנו בינינו והיינו ממש קרובות. לי אין בעיה למצוא שפה משותפת עם כל אחד ולא משנה מה המוצא שלו ומאיפה הוא בא (אני מסתדרת מצויין גם עם ערבים). מה שכן, עם רוסים יש לי הרבה יותר דברים במשותף והרבה צחוקים שרק אנחנו נבין. אבל למשל אני מתנדבת של מגן דודו ויש לי שם חברים שרובם ישראלים ואנחנו בתחנה מדברים רק עיברית וזה ממש לא בעיה אלא בכיף. 7.לאיזה מסכנה אתם הגיעתם לאחר חברות שלהם? אני הגעתי למסקנה שאפשר לדבר אפילו עם קוף כל עוד הוא משתף פעולה. חחח סתםס תם בצחוק. המסקנה האמיתית שלי היא שבכל זאת יש את הקטע של המנטליות הרוסית לעומת המזרחית שמשפיע ממש חזק על הקשר הישראל רוסי הזה ושמהנ אותו בצורה ניכרת לעומת קשל של רוסים בלבד. אבל הרי בתאכלס, כ ה"רוסים" בארץ הם בעצם אנשים שגם באו מארצות שונות וגם שם יש תרבויות ומינהגים קצת שונים ושפה קצת שונה וכל אחד והתרבות שלו. אז אם אנחנו מצליחים להסתדר עם כל העירבוב של ברית המועצות לשעבר, נוכל להסתדר אפילו עם ארצות המיזרח. רק צריך בשביל זה קצת סבלנות!