שאלה לה לה...

שאלה לה לה...

שלום, אני בת 14, ילדה מפונקת שכלום לא חסר לה, אני ילדה דתייה, גרה באזור דתי, רוב האנשים שאני מכירה הם דתיים לאומים וחלק קטן חילונים... לצערי אני לא כ"כ מתעניינת במפליגות וכך נוצר מצב ש...אני גם לא מבינה בהם כ"כ...אני יודעת שזה דיי מוזר לילדה בגילי... יש לי אמונה שילד מחונך לפי ההורים שלו וב-99% מהמקרים הוא גם יוצא מאמין באותם אמונות... כך שיוצא שילדים קטנים עומדים בהפגנות ומפגינים על דבר רק בגלל שההורים שלהם מאמינים בו, וככה חינכו אותם, אז הם גם מאמינים בו... אז ככה- אני ילדה דתייה (כמו שאמרתי...) ההורים שלי בחרו מפד"ל (כצפוי...) והם גם חברים של אפי פיין...(אני גרה במושב של...) אני לא מכירה שום אדם שבחר בשינוי, וכל מה ששמעתי על המפלגה הזאת...זה...ש... אתם שונאים דתיי'ם... זה נכון? אם כן...מאיין בא השנאה הזאת? האם אתם מחנכים את הילדים שלכם שהדתיי'ם דופקים אותכם? או שזה רק על כמה בעיות מסויימות, לדוגמא: שבחורי הישיבה לא מתגייסים לצה"ל...(שדרך אגב...גם אני לא מסכימה עם זה..) האם זה יותר עמוק מזה? אשמח אם תענו לי הכי מהר שאתם יכולים... תודה!

ממש לא..

זה מאוד הגיוני ששמעת שנחנו רק שונאים דתיים, כי זו הסטיגמה המאוד לא נכונה שנפוצה עלינו... יש משהו שלצערי הרבה מאוד אנשים לא מבינים- שינוי היא לא נגד החרדים. שינוי היא לא מפלגה שרק שונאת. ושינוי היא לא נגד הדת. שינוי היא נגד אנשים שמנצלים את הדת ומשתמשים בה למטרות הרווחיות שלהם, אך ורק לטובתם. אם זה מכניס להם יותר כסף לבית, אם הם מרגישים יותר בטוחים בבית ולא משרתים בצה"ל ועוד איספור דוגמאות. שינוי היא גם נגד אנשים שכופים את הדת על אנשים אחרים, ואין להם את הזכות לעשות זאת. אנחנו לא מחנכים את ילדינו (למרות שלאף אחד מאיתנו עוד אין ילדים.. אנחנו נוער...) אנחנו לא מחנכים אותם לשנאה. אנחנו מחנכים את עצמינו לדעת לנציב גבולות לעצמינו ולאנשים הסובבים אותנו. כי יש מה שנקרא "חברה" ויש מה שנקרא "חיים אישיים" ויש גבול מאוד דק בין השניים. מקוה שהדברים יותר ברורים עכשיו, ליאור

אתם לא חושבים אבל שמדינת ישראל

היא מדינה יהודית ויהודית פירושה דתית? לא שיש לי בעיות עם החילונים...כל הקרובים שלי חילונים ויש לי חברים חילונים...

Red R

New member
האמת שלא

יהודי הוא בן לעם היהודי יהדות זו לא רק דת אלא גם עם ואנו רואים את המדינה כמדינה של בני העם היהודי וחוץ מזה גם רפורמי וקונסרבטיבי הם יהודים (וחילונים גם כמובן) והם גם לא ממש שומרים את המצוות למרות שהם נחשבים דתיים ליהדות יש הרבה פירושים ועל פי השקפתינו יהודי הוא בן לעם היהודי ולעם היהודי יש הסטוריה רבה ומשתופת שאינה קשורה רק לדת.

pinkpanter

New member
אולי כאן הבעיה מתרכזת?

את צודקת. מדינת ישראל, ע"פי ההגדרה במגילת העצמאות היא מדינה יהודית דמוקרטית. כאן כבר יש בעיה שכן היהדות ודמוקרטיה לא כל כך הולכים יד ביד. אולי כאן בעצם טמונה הבעיה ויש צורך לנקוט בפעולות כלשהן כדי לתקן את המצב שפוגע ביותר מדי אנשים. מדינה דמוקרטית בעצם אומרת שכל אדם יחיה את חייו כפי שהוא רואה לנכון כל עוד הוא לא פוגע באדם אחר או עובר על החוקים אשר נקבעו ע"י העם (או נבחרי העם במקרה שלנו). אם נסתכל על הדת (ואני מתרכז בנקודה ספציפית אחת כדי להבהיר את הנושא המדובר)בעצם כל אחד חי לפי אמונתו וע"פי בחירתו. במדינת ישראל יש פגישה בזכות זאת. נכון, יש חופש הדת, בה כל אדם זכאי וחופשי לחיות ולפעול לפי אמונותיו אבל, וזה אבל גדול, ישנם חוקים אשר בעצם מגבילים את החופש הזה ופוגעים באנשים אשר חושבים ומאמינים אחרת. קחי למשל את חוק האוסר על פתיחת מקומות ציבוריים בשבת. החוק הועלה על מנת לא לפגוע בצביונה היהודי של המדינה, אבל זה היה בשנת 1950 (אם אני לא טועה, תקנו אותי בבקשה). כיום, תרצי או לא, רוב תושבי המדינה הם חילונים ורובם יוצא בשבת ורוצה לצאת בשבת אבל, בגלל החוק, אין להם אפשרות לצאת כי לא מאשרים פתיחת מקומות בילוי בשבת. מה שקורה בעצם זה פגיעה בציבור החילוני אשר כן רוצה לצאת ואינו שומר שבת. (אם בעל עסק פותח בשבת הוא נקנס ע"י הרשויות). יש עוד הרבה מאוד חוקים אשר פוגעים בזכויות ואף בחוקי יסוד של מדינת ישראל על מנת לשמור על צביונה היהודי כביכול של המדינה. החוקים אשר נחקקו נועדו לשמר את המסורת ולשמור על צביונה היהודי של המדינה, אבל איפה הדמוקרטיה נכנסת כאן? יש מעט ניגוד אינטרסים. הפתרון, אולי היחיד, זה לשנות את ההגדרה של המדינה ממדינה יהודית למדינת היהודים (שינוי גדול מאוד). כך בעצם שומרים על מדינת ישראל כעל מדינה אשר נועדה ונבנתה ליהודים באשר הם, דבר אשר אשר מאפשר שמירת חוקים כמו חוק השבות, לדוגמא, ואינו פוגע בחופש הדת של אף אחד, גם לא של החילונים. ניסיתי להסביר כאן משהו, אם תרצי, אני אשמח להמשיך ולחפור, אבל אני בטוח שהבנת =) שיהיה לכולנו חג וחופש נעים. אוראל.

o0 Get Out 0o

New member
מה לעשות את עדיין ילדה

גם אני שהייתי בגיל שלך חשבתי ככה ואפי' יותר קיצוני אבל עליתי בכמה שנים וקבלתי את השכל אפי' מאוחר אפשר להגיד ....ויצאתי בשאלה ויש לי בלי סוף טענות לגבי המגזר הדתי ובמיוחד החרדי שאני לא יפרט מה עושים בישיבות

למעלה