שאלה להורים

ronat3

New member
חצי שנה זה לא הרבה זמן

חוץ מהשאלונים עשית עוד משהו? טיפול? קבוצה?

והתחושת שייכות- מה זה אומר לגבי היוםיום שלך?

רנה73

New member
שייכות

השייכות מרגיעה אותי במובן שאני יודעת היכן "למקם" את עצמי. לפני כן חשבתי על עצמי כעל אוסף של קשיים, עכשיו יש להם קורת גג אחת

תראי, החיים נשארו אותם החיים וההתמודדויות חייבות התייחסות, אבל עכשיו אני יודעת שקשה כי יש שונות נוירולוגית מסויימת כנראה.
האמת, אף אחד בסביבתי לא יוותר לי על דברים שלא כל כך נעימים לי לעשות רק כי אני "אשת אמצע", אבל אולי זה יהפוך אותי לקצת פחות ביקורתית ושיפוטית כלפי עצמי....

TikvaBonneh

New member
אני שמחה שמצאת קבוצת השתייכות

לא מזמן כתבתי כאן שמחקרים מראים שיש יותר אנשי אמצע מאשר אנשי ספקטרום אוטיסטי.

dina199

New member
הגיוני

יש יותר נ"טים מאשר אני אמצע.
ויש יותר אנשי אמצע מאשר א"סים.
אבל עדיין , כווווולם קיימים

TikvaBonneh

New member
אולם של אלף אנשים שמע את ההרצאה הזו.

עכשיו אתם מפורסמים.
מתוך תקציר ההרצאה:
Many people in the general population have marked autistic features

schlomitsmile

Member
מנהל
הידע התיאורטי היה קיים גם לפני ההרצאה הזאת ועדיין, הרבה לא נ"טים, ואולי במיוחד א"אים (אולי כי השונות שלהם פחות בולטת חיצונית) מדווחים על הרגשה שהם שקופים לסובבים אותם.

פעם שניה באותו שירשור שמישהו לא נ"ט משתף במשהו לא קל, ומקבל תקופה מזלזלת מנ"ט.
דוגמא נוספת לאותה מציאות שקיימת למרות הידע התיאורטי.

ronat3

New member
ואני מוסיפה שאלה בעקבות רנה

מה זה עשה לכם לגלות/לאבחן את עצמכם?
קיבלתם עזרה? טיפול?
איך זה גרם לכם להרגיש עם עצמכם?

אצלנו דווקא אשתי נכנסה למחשבות כאלה

די הרבה זמן היא האשימה את עצמה, בכך שהעבירה גנים של אוטיזם כביכול לדור הבא. לטענתה היא בעצמה נעה על הגבול של האוטיזם, מה שלדעתי ממש לא נכון - אז כן, יש בעיות רגשיות, כן יש בעיות קשב וריכוז, כן יש בעיות דיסלקציה, אבל איפה היא ואיפה הספקטרום. אני לא בטוח שהצלחתי לשכנע אותה לגמרי שהיא ממש לא א"סית.

אולי חוויה שכזו היא הוא חלק מהנסיון להזדהות עם הילד, לנסות לראות את העולם מנקודת מבטו.

dina199

New member
אני באמת העברתי את הגנים

כי זה במשפחת המקור שלי. אני אמנם א"א , אבל אחי ואבי אספים מוחלטים. והאשמתי את עצמי במשך שנתיים עד שהחלטתי שאם אפילו אנשים עם סרטן תורשתי במשפחה מולידים ילדים, אז גם לי מותר.

7ofnine

New member
אצלי היה ככה

גם אני עברתי חוויה כזו. ומה עשיתי - באופן אוטומטי ולא מודע - כמעט את כל הטעויות שעשו לי אחרים...ועברתי והעברתי הרבה אבחונים וטיפולים. האם זה תרם לי במשהו? לא ממש...זה רק הרחיק אותי יותר ויותר מלהקשיב לאינטואיציה ולקול הפנימי שלי...וחבל...

dina199

New member
אני לפחות החלטתי במודע

לעשות הפוך ממה שעשו בעיקר לאחי.
הדבר העיקרי שעשו לו זה להאשים אותו בכל הקשיים שלו (כולל הירידה בראיה).
ולפני 50 שנה מי בכלל חשב על איבחונים ?

גם לפני 20 שנה לא כל כך חשבו . ועל המילה אספרגר לא שמעו.
איבחון בתור איבחון לא מחייב שום דבר. אם האיבחונים בכיוון לא נכון , הם לא עוזרים ועלולים גם להפריע.

7ofnine

New member
גם אני החלטתי באופן מודע

לי זה לא עזר כי בהשפעת הרבה הפחדות מהמטפלים והנשמות הטובות בסביבה איבדתי כמעט לגמרי את יכולת ההבחנה הפרטית שלי, אני בעלת נטייה להיות מושפעת ולא עמידה ללחצים, שכנועים מתוחכמים אגרסיביים והפחדות - ואת זה הבנתי רק בדיעבד. במקרה שלי הטעויות זה לא היה להאשים את הילד בקשיים שלו אלא יותר לעבור שוב את מסכת הטיפולים שעברתי אני, רק כדי להיווכח שוב שזו טעות... זה היה סיפור עצוב.

dina199

New member
כן ,לוקח זמן ונסיון

להפסיק להיות מושפע מ'נשמות טובות' בסביבה . אני הגעתי לזה רק אחרי שמצבו של הבן שלי היה ממש חמור

למעלה