שאלה לד"ר

ה מוצפי

New member
3 דקות אינהלציה

זו שאלה כללית וקשה לענות עליה בצורה מוחלטת כי היעילות תלויה בגורמים אחרים, גודל המלקיקים שנוצרים, צורת השאיפה, הלחץ של הקומפרסור, כמות החומר המתבזבזת ויתכן זמן השאיפה...

עוגיונת

New member
אדקס הוא מולטיויטמין כמו צנטרום

רק שהוא מיוחד לחולי CF. הוא בא להחליף מולטיויטמינים אחרים, כמו צנטרום לדוגמא.

cafesito

New member
חבל לכם על הזמן, קומפרסור של

air-brush דוחף 1 וחצי סיסי של קולירצין בפחות מ3 דקות!!! אני עם מכשירי אינהלציה גמרתי!!! מה שטוב לצבעי רכב, טוב עוד יותר לחולי CF. המסקנה, צריך לנסות ולחפש כל הזמן. תמיד יש משהו טוב יותר שהרפואה לא ניסתה.

בהזדמנות, אגב כלי עבודה ../images/Emo88.gif

גם אנחנו מאמצים שיטה של שמוש בכלי עבודה. מזה 14 שנה אנחנו עושים פזיותרפיה יוצאת דופן. אנחנו משתמשים בשופין חשמלי של נגרים. במקום להחזיק אותו באופן הרגיל ( אופקי) אנחנו מחזיקים אותו אנכית. מרפדים את בית החזה במגבת מקופלת ומעמידים את השופין עליו. את ההפעלה אנחנו עושים תוך לחיצות ק ט נ ו ת וחלשות על הלחצן. המכשיר מעביר את הויברציות אל תוך בית החזה. אין על זה!!!!! זה מרעיד את בית החזה וגורם לשיעול. הטיפול שלנו משולב. בכל צד מספר דקות הרעדה ואחר כך תרגילי נשימה לפנוי הליחה. טפו טפו טפו תפקודי הראות מוכיחים שאין לדרך תחליף ועד הים כל ניסיון לשנוי הביא להרעה. מוסיפה אזהרה!!!! המכשיר יכול להיות אגרסיבי מאד אם לא משתמשים בו בעדינות. לא הייתי ממליצה לכל אחד ביחוד לא למי שמצב הראות שלו לא טוב.

פפשושית

New member
שאלה לד"ר

כל כך הרבה חולי CF עושים אינהלציות עם קולירצין וטוברמיצין למיניהם שבעצם מיועדים ל IM ו/או IV, אבל עדיין לא שמעתי על מישהו שאכן קיבל תרופות אלה בצורות מתן אלה. למה? סתם זה מסקרן אותי. ואם כבר שאלתי אז עוד שאלה קטנטונת, תוסף ADE&K מספיק בתור תוסף ויטמינים או שיש עוד המלצות?

vikvik

New member
בנוסף לאדקס

אני לוקחת גם ויטמין E , שהוא טוב במיוחד לריאות בגלל שאיכשהו תורם להורדת הדלקת. אני לא יודעת איך בדיוק זה עובד. אבל כל הרופאים שאי פעם טופלתי , המליצו לקחת ויטמין E עוד לפני האדקס.

מלוחית

New member
קולרצין בעירוי

אני קיבלתי הרבה פעמים קולרצין בעירוי, זו תרופה שנחשבת חזקה מאוד בעירוי, וצריך לתת אותה בקצב איטי בגלל הנזק שעלול להיות לכליות. כשנהיים עמידים לכל כך הרבה אנטיביוטיקות , מכירים את כולן...

ה מוצפי

New member
קולירצין, טוברמיצין

אכן, שני תכשירים אלה מיועדים לשמוש דרך הוריד בד"כ. בטוברהמיצין(מהמשפחה של אמינוגליקוזידים, אמיקצין, גנטמיצין) משתמשים הרבה בשילוב עם עוד תרופה נגד פסוידומונס, לקולירמיצין אין שימוש נרחב דרך הוריד, עקב תופעות לואי שכיחות של פגיעה כליתית ו בשמיעה. לכן משתמשים בו במקרים מיוחדים של עמידות קשה לתרופות אחרות. לגבי תוספי ויטמינים ל ADEK, יש מקום להוסיף ויטמין E 200מ'ג למבוגרים. כמובן אם יש חוסר ברזל או ויטמין D או E לפי בדיקות דם, צריך להוסיף ויטמינים אלה.

למעלה