שאלה לד"ר

gaia20

New member
שאלה לד"ר../images/Emo140.gif

אני חולת לופוס מזה כמה שנים עד עכשיו פגיעה כלייתית שהסתדרה בעזרת ציטוקסן, כאבי פרקים, נשירת שיער. מלבד זאת אני סובלת מבעיות זיכרון מדובר בשיכחה של שמות אנשים, שמות של מקומות, תאריכים... אפילו דברים שאמרתי ואני לא זוכרת שאמרתי כמו כן, כאבים בזמן נשימה (בנשיפה הכאב נעלם) בעורף, כתף שמאל ובשיכמה הכאב עובר רק בעזרת שני כדורי אקמול, אבל חוזר אחרי כמה שעות (אני לוקחת את הכדורים רק כשאני צריכה לישון במשך היום לא לוקחת כלום וסובלת את הכאב כמו שהוא) מדובר בכאב חד בזמן שכיבה שמחמיר עם לקיחת אויר בזמן ישיבה זה כואב רק בנשימה עמוקה הבדיקות האחרונות הגרתיות שעשיתי יצאו רובן תקינות וכמה מהן אפילו טובות מהרגיל (כימיה בדם\בשתן,שקיעה,ספירת דם, שתן כללי\מיקרוסקופיה,אנדוקרינולוגיה,סרולוגיה,וירולוגיה) Platelets גם יצא תקין האם הבדיקות האלו מספיקות להעיד על ארועים מוחיים? (שיכחה וכאבים פנימיים הבנתי שכן עלולים להעיד על כך) ומניסיונך,מה דעתך על הכאבים האלו?

כאבים והפרעה בזיכרון

צריך להבדיל בין שתי בעיות : בעית הזכרון ובית הכאבים. אם אכן הירידה בזכרון משמעותית בתפקוד היומיומי , כדאי לאמת אותה על ידי ביצוע של בדיקות אוביקטיביות להערכת זיכרון- ניתן לעשות זאת אצל נאורולוג או במרפאה שלנו- במידה ואכן תמצא הפרעה משמעותית, כדאי יהיה לערוך בדיקה נאורולוגית מקיפה יותר ואף לשקול הדמיה מוחית. לגבי הכאבים, את מתארת כאבים בחזה המצביעים על גירוי של אחד הקרומים העוטפים את הראות (פלאורה) או הלב (פריקרד) - זה עלול להיות ביטוי ל SLE - כדאי יהיה להשלים צ חזה ואקו לה על מנת לשלול זאת - אפשרות אחרת היא שמדובר בכאב שרירי העובדה שבדיקות המעבדה בהחלט מעודדת אגב, איזה טיפול את מקבלת היום ל SLE ?

gaia20

New member
תודה על התשובה, המשך

בעבר עשו לי א.ק.ג....אקו לב (זה אותו הדבר??) וגם צילומי חזה כך גילו את האיוושה החמורה שיש לי (שכחתי לציין את זה מקודם, אולי זה קשור?) הטיפול שאני מקבלת הוא 400 מ"ג פלקווניל, 7.5 מ"ג קורטיזון, 12.5 מ"ג אסריל, 5 מ"ג חומצה פולית, 150 מ"ג אימורן ושני כדורי סלו-פה פוליק ביום (לא יודעת כמה מ"ג זה)

המשך

אם האקו לב והא ק ג בוצעו לאחרונה- אין צורך לחזור עליהם ועליך להשלים צ חזה בלבד ההמלצות האחרות נותרו כפי שציינתי אותן במסר הקודם שלי

gaia20

New member
לא לאחרונה

בוצעו לפני שנה בערך תודה על התשובות

למעלה