שאלה לד"ר תורג'מן.

nescafe

New member
שאלה לד"ר תורג'מן.

אני סובלת כבר כמה שנים מעודף פעילות של בלוטת התריס. בחודשיים האחרונים מטופלת בדרלין <להורדת הדופק> ומרקפטיזול <ע"מ לאזן את הבלוטה לצורך ניתוח הוצאתה>. אתמול קיבלתי תוצאות של בדיקות דם שעשיתי לפני כשבוע.אחד הערכים שם שיצא: Thyroid Peroxidase =גדול מ- 1000 IU/ml ותחום גבולות הנורמה שמופיע על הטופס הוא 35.00-0.00 כתוב שהבדיקה מחליפה את בדיקת Microsomal Ab. המממ...מה זה אומר בדיוק?

ממש לא מבהיל

שלום לך, למה לא אספרסו או קפוצ'ינו, התקדמנו מאז ימי הנסקפה לא. וכעת ברצינות. פעילות יתר של בלוטת התריס היא מחלה אוטו-אימונית. לרבו מוצאים נוגדנים וזה למעשה אישור שבמחלת grave's עסקינן. לא גורע ולא משנה את הפרוגנוזה, רק מאשר את האבחנה. אל תטרידי את עצמך עם הנושא יותר מדי. הכילל לא ממש משנה. והשם... what's in a rose? פעם קראו להם כך, היום קוראים להם כך, ממש חסר משמעות. הנוגדנים קרואים על שם החלבון שכגנדו הם מגיבים.

nescafe

New member
תודה..

ונסקפה- כי זה מה ששתיתי באותו הרגע שפתחתי תניק :) ועוד שאלה על הדרך..בחודשיים בהם אני מטופלת במרקפטיזול עליתי במשקל כ-5 ק"ג. השאלה שלי היא האם העליה במשקל אמורה להימשך אחרי הניתוח להסרת הבלוטה? או שנגמרו הימים היפים של אכילה מכל הבא ליד מבלי להשמין?

למה ניתוח?

בקר טוב לך, למה את צריכה ניתוח בכלל? בכל מקרה, הסיבה להשמנה היא לא המרקפטיזול, אלא העובדה שבוטל מצב הפעילות יתר. פעילות היתר היא זו שגרמה לכך שיכלת לאכול ולא שמנת. זה לא הטבע שלך (אין הרבה אנשים כאלה), ולכן את רואה מה שהיית רואה אילו לא הייתה לך פעילות יתר. הבעיה היא שבזמן הפעילות יתר יש תאבון רב, ובאמת אפשר לאכול מבלי להשמין. אולי לוקח זמן להסתגל להרגלי אכילה אחרים ואז יש נטיה להמשין. אני מניחה שפשוט עלית את המשלק שהורדת כשהתחילה הפעילות יתר. לפעמים קשה להסביר לפציינטים את העובדה הפשוטה הזו. את צריכה היום לשים לב למה שאת אוכלת. ולמה ניתוח?

nescafe

New member
אז ככה,

בגיל 4 בערך אובחנה אצלי פעילות יתר של בלוטת התריס.. בזמנו נתנו לי יוד <לא יודעת בדיוק מה זה היה> והשתפר המצב.. לפני כמה שנים חזרה פעילות היתר..זה התבטא בהרבה דברים: כאבי פרקים לפעמים, חולשה, עייפות, הפרעות בשינה,דופק גבוה <110-120> אכלתי הרבה ולא השמנתי <לפחות על זה אפשר לשים
> ..לפני כמה חודשים עשיתי בדיקות דם, וכמעט כל התוצאות יצאו פי 4 מהתחום הרצוי..<לא זוכרת מספרית כי אין עלי את הטופס כרגע> באולטרא סאונד יצאו כמה קשריות ממש גדולות.. הרופאה אמרה שאני צריכה להוציא את הבלוטה..אמרה שאצלי המצב די קיצוני אז היא מעדיפה להימנע ממתן הטיפול ביוד רדיואקטיבי <לטענתה סביר להניח שזה לא יעזור> והפתרון האולטימטיבי הוא לאזן את הבלוטה בעזרת כדורים <מרקפטיזול> ע"מ להוציא אותה בסופו של דבר בניתוח.

לפעמים תריך לתת יוד יותר מפעם אחת

שלום לך, האם כתבת נכון שהפעילות יתר הופיעה בגיל 4? זה מאד לא רגיל, ועוד פחות רגיל הוא שנתנו לך יוד רדיואקטיבי כטיפול. אמנם ממש לא אסור, אבל אני ממש מסופקת שזה מה שנתנו לך. אז בעצם אנחנו לא יודעים מה קבלת. יש לך מסמכים על כך? לגבי המצב הנוכחי, צריך באמת לדעת מה המחלה שלך. יש לפעמים קשריןת בבלוטה גם ב-Grave's, אבל אולי מה שישי לך הוא זפק רב קשרי טוקסי. אם כך, אז באמת עדיף ניתוח ששיתן פתרון קבוע. אבל אם זה grave's' אז ראשית אולי יש סיכוי לטיפול תרופתי, ובכל מקרה אפשר לטפל ביוד. צריך רק לוודא מה השקריות האלה.

nescafe

New member
מנסה להקפיץ <מקווה שאצליח ../images/Emo13.gif>

אז ככה, מצטערת על הדיליי :) אמנם בגיל 4 התגלתה איזושהי בעיה <קשריות גדולות מהרגיל> ותפקוד יתר <אם כי לא ברמה שנהיה לי לאחרונה> בכל זאת, עברו כמה עשורים מאז
, לדבריה של אימי, נתנו לה חומר <טענו שזה יוד> בצבע כחול-סגול ואמרו לה לנקות לי את הסרעפת עם זה 3 פעמים ביום. ואיך אני יכולה לדעת אם מה שיש לי הוא אכן GRAVE'S או עודף פעילות? לפי בדיקות הדםיצא שיש עודף פעילות. יש איזו בדיקה מסויימת לאתר מחלת GRAVE'S? ושוב, תודה.

למעלה