שאלה לד"ר רשפון.

טסלו

New member
שאלה לד"ר רשפון.

אני נשא ורציתי לדעת אם בשום מצב אסור לי לקבל חיסון "חי" של "קדחת צהובה"(בשל נסיעה לאפריקה).האם יש אפשרות להגן על עצמי בדרך אחרת כמו למשל שימוש במישחה דוחה יתושים?למה גורמת קדחת צהובה והאם יש לה טיפול? האם כדאי לותר על הנסיעה בכלל(מדובר בספארי של שבוע בטנזניה בשמורות מתוירות)

חיסון נגד קדחת צהובה לנשא

מצד אחד בטנזניה אין כעת פעילות מיוחדת של קדחת צהובה ונסיעתך אינה ארוכה. מצד שני זו מחלה קשה וקטלנית. מותר לנשאי איידס לקבל את החיסון אם מערכת החיסון שלהם אינה פגועהבאופן משמעותי: תלוי בתוצאות CD4 ועומס נגיפי. מה תוצאות בדיקות אלה אצלך? להלן דף המידע שלי על מחלה זו: קדחת צהובה הינה מחלה מדבקת קשה המועברת ע"י עקיצות יתושים. סימני המחלה מופיעים 3-6 ימים לאחר ההדבקה והם חום גבוה, צמרמורת, כאבי ראש, כאבי שרירים, בחילות והקאות. הכבד והכליות עלולים להיפגע והמחלה עלולה לגרום מוות . תפוצת המחלה: המחלה נפוצה באפריקה ובדרום אמריקה. את מי מומלץ לחסן? כל הנוסעים לארצות הנגועות באפריקה ובדרום אמריקה מלבד אנשים שאסור לתת להם חיסון זה, שהם: 1. תינוקות מתחת לגיל 6 חודשים. 2. נשים בהריון. 3. אנשים הרגישים לביצים 4. אנשים הסובלים מליקוי במערכת החיסון: א. עקב הדבקה בנגיף האיידס . ב. עקב מחלות ממאירות כמו לויקמיה ולימפומה. ג. כתוצאה מתרופות או מהקרנות. אדם שאסור לו לקבל את החיסון והוא חייב לצאת לאזור בו קיים סיכון גבוה לחשיפה לנגיף קדחת צהובה, צריך לקבל על כך אישור רפואי מהקונסוליה או מהשגרירות . תופעות לוואי: קלות. קורות אצל פחות מ- 5% ממקבלי החיסון והם: חום, כאבי ראש קלים וכאבי שרירים 5 - 10 ימים לאחר מתן התרכיב. מניעה של עקיצות יתושים: א. יש ללון בחדרים מרושתים ומרוססים, ואם אפשר, מתחת לכילה, המרוססת בקוטל יתושים, במיוחד תינוקות וילדים. בהעדר כילה, מומלץ לסגור דלתות וחלונות. ב. יש ללבוש בגדים שיכסו את כל הגוף (מכנסיים וחולצה בעלי שרוולים ארוכים) בעיקר בשעות החשיכה. מומלץ ללבוש בגדים בצבע בהיר. (צבע כהה מושך את היתושים). ג. אזורי גוף שאינם מכוסים ע"י הלבוש, יש למרוח ע"י חומרים דוחי יתושים כל שעתיים. יש להשתדל לא למרוח כמויות מיותרות של החומר. אפשר למרוח את החומר על הבגדים כדי למנוע חשיפת העור לחומר זה.

המשך

אם אתה נשא בריא,אין סימני מחלה של דיכוי חיסוני וספירת CD4 300 ומעלה מותר לך לדתעי לקבל את החסיון. בכל מקרה אחר לא לקבלו. קבל יעוץ נוסף ממני בטלפון.

סע לטנזניה

תשובה סופית לגבי יכולתך לקבל את החיסוןנגד קדחת צהובה אתן לאחר שתענה על שאלתי, אך כב בשלב זה אני מיעץ לך לא לבטל את הנסיעה רק בגלל היותך נשא.

למעלה