שאלה לד"ר גרא..

עילית33

New member
שאלה לד"ר גרא..

שלום לך, מתוך שיטוטיי בפורומים השונים הגעתי לפורום "זהות מינית"- ושם מצאתי הודעה של ילדה בת 13 שמפחדת לגלות להוריה שהיא לסבית...היא טוענת ששכבה כבר עם בנים ובנות והיא בטוחה בנטיותיה.. והשאלה שלי היא יותר לגבי אתיקה . ילדה בת 13 עם ניסיון מיני עם שני המינים..האם לדעתך אין צורך באיזשהו פיקוח לגבי מה שקורה ונאמר כאן? אני הזדעזעתי ממש- אני אפילו לא בטוחה שזה חוקי, ואני לא מדברת על מידת הנזק שהילדה הזו גורמת לעצמה כמו על העידוד והתמיכה שהיא קיבלה שם בפורום מאנשים שונים- שאין לי ספק שברצונם לעזור, אבל...- אבל אני באמת שואלת - לדעתך כפסיכולוג- האם אין מקום לפיקוח כלשהו על המסרים ? על התשובות שילדים כאלה מקבלים? כאדם בוגר אני שואלת..מה דעתך?

גרא.

New member
עילית,יש בפורומים,המוני הודעות

שקריות,התחזויות,פנטזיות,ומה לא.לפני שאת מזדעזעת מהודעה של ילדה בת 13, עצרי וחשיב מעט.היש לך דרך לאמת,או להיות בטוחה באמיתות ההודעה??מנסיוני ובעיקר נסיונם של אחרים,לא כדאי להחפז בתגובה\וודאי לא להזדעזע..אלא אם זה כל כך מטריד אותך,נסי לשאול אותה עוד שאלות,אולי במסר אישי,ורק אם באמת תחושי שהיא רצינית,יש טעם להתקומם,למחות,וגם לפנות להנהלת הפורומים בכל מקרה,גישת תפוז לנכתב במסרים השונים,כפי שהבנתי,היא מאד ליברלית וסובלנית..מותר לכתוב כמעט הכל,זולת פרסומת אישית,או מידע העלול לפגוע בבטחון המדינה.מעבר לכך,אין וגם אי אפשר ליצור פקוח באינטרנט,אין שום אפשרות כזו..ואין מה לעשות.

למעלה