שאלה לד"ר אלקיים - CRP

אורזיגל

New member
שאלה לד"ר אלקיים - CRP

עם גילוי המחלה ה-CRP של בעלי היה 2.04 חודש וחצי לאחר התחלת הטיפול - עלה ל-2.67 אחרי עוד חודש עלה ל-2.83 ביום רביעי האחרון אושפז לצורך קבלת PULSE סטרואידים דרך הוריד, לאחר שהטיפול (זריקה 15 מ"ג אביטרקסט שבועית, כל יום : 4 סלוזופירין, ח. פולית, 2 אטופן XL) לא עזר והמצב אף הוחמר. בבדיקה בבי"ח CRP=3.78. שאלתי בבי"ח אם עליית ה-CRP מהווה סימן להחמרה של הדלקת. הרופאה טוענת שלא, שמה שמשנה זה שה-CRP לא תקין (כלומר גדול מ-0.5) ולא משנה הערך שלו.האם זה נכון? אפשר לקבל על זה הסבר. תודה מראש.

CRP

CRP הוא בהחלט מדד לדלקת ואני מניחה שעליתו אצל בעלך מצביע על התלקחות הדלקת - אם אני לא טועה, בעלך סובל מדלקת מפרקים פסוריאטית- אני באופן אישי לא מתלהבת מסטרואידים בפסוריאזיס ואם הוא נכשל על מטוטרקסט וסלזופירין, רצוי לשקול מעבר לנוגדי TNF - שירגיש טוב !

אורזיגל

New member
אכן חששנו מהטיפול בסטרואידים

החלטנו בסופו של דבר "ללכת על זה" מאחר והכאבים שלו היו בלתי נסבלים למרות שנטל 2 אטופן XL ביום (הפסוריאזיס מינורי). היום, לאחר הטיפול, אין לו כאבים והוא לא נוטל בכלל משכך כאבים (יש אמנם תופעות לוואי כמו : חולשה, נפיחות, עצבנות ודכדוך). אנחנו יודעים שזו אשלייה, אבל מקווים שהתרופות שמקבל יתחילו לעבוד סוף סוף. הבנתי מהרופא שהשלב הבא הוא נוגדי TNF. כמו כן הבנתי שרק לאחר כשלון בטיפול ע"י התרופות בהן מטופל עכשיו, מקבלים נוגדי TNF. אולי תוכלי להרחיב בנושא של נוגדי TNF?

נוגדי TNF

קיימים 3 סוגי נוגדי TNF - רמיקייד הניתן בצורה של עירוי פעם בכמה שבועות , אנברל הניתן בזריקות תת עוריות פעמיים בשבוע ויומירה הניתן בזריקה תת עורית פעם בשבועיים (האחרון עוד לא נכנס לסל הבריאות אך טנו מקוים שיכנס בקרוב ) -שלושתם בעלי דרגות פעילות דומה לגבי המפרקים - לגבי הפסוריאזיס העורית יתכן והרמיקקי והיומירה מעט יותר טובים- מדובר בתכשירים מועילים ביותר. הם במידה מסויימת מדכאים את המערכת החיסונית ולכן החולים מעט חשופים לזיהומים, אם כי לא יותר ממטוטרקסט.

למעלה