תשובה.
"לא צריך מדענים כל ילד יכול לקנות את התוכנה ולעשות זאת בבית" מה אתה אומר. להקליד את כל מלחמה ושלום? בעברית? למחשב? תיהנה. לי אין שום צורך להוכיח זאת. אני בטוח שזה נכון, עד שתפריך את זה. כל ספר המורכב מצירופים של אותיות עבריות ייתן את אותן התוצאות. אגב, אהבתי במיוחד את העניין עם "יהוה". רק שכחת לציין שאלו אותיות אהו"י, שכידוע מופיעות הרבה יותר מכל אות אחרת - ולכן הסבירות שיהיו דילוגי "יהוה" היא עצומה. "מי שחי חיים חילוניים בלי לבדוק שיש לו בסיס לכפירה הוא לפי דעתי עושה טעות רצינית" לא, אני לא מסכים איתך. ראשית בגלל שהמצב ההתחלתי הוא כפירה, וממנו צריך לעבור לאמונה, אם היא מצדיקה את עצמה. אני לא מאמין בשום דבר שלא מסתדר לי ולא מועיל לי בחיים, כאן ועכשיו. אני לא חי בשביל העולם הבא. אני יודע מה קורה כאן ועכשיו, ואני בוחר ליהנות כאן ועכשיו. המצב ההתחלתי הוא כפירה, אגב, בדיוק כמו שהמצב ההתחלתי הוא לא לדעת לדבר, ולא לדעת לכתוב, ולא לדעת לפתור תרגילים בחדו"א. "הרי אני אומר לך שיש לי עוד אלפי ראיות" אלפי? אני מפספס משהו.... איפה הן? (ולא, דוד, אני לא מתכוון להרגשה הפנימית שלך). "מישהו שאומר לעם שהוא בורא העולם חוץ מהסיפור של מעמד הר סיני" סיפורים זה יפה. גם כיפה אדומה, שהזאב בלע את סבתא שלה ואותה, וכו´ - זה סיפור יפה מאוד. מי אמר שמעמד הר סיני התרחש? האם אתה יודע איפה הר סיני? לא... חשבתי שלא תדע. איפה ארון הברית? איפה הלוחות? מי השמיד אותם, אם בכלל? "מטרת בריאת העולם היא בכדי להטיב לאדם ." כולי התרגשות. שוב, יקירי, איך הגעת לכך? ושוב - למה שישות חיצונית כל יכולה תשתין עלינו? "כל המטרה שהוא ברא את האדם בכדי שיקבל הנאה" מי יקבל הנאה? האדם או אלוהים? אם האדם - הרי שהפכת את האל למשרתנו הצמוד. באמת נחמד, שייקח את הבריאה שלו בחזרה, תודה רבה. ואם אלוהים הוא זה שאמור ליהנות, הוא בטח בוכה עכשיו לאמא שהמשחק מתסכל אותו. זה הנאה זה? אלא אם הוא חתיכת סדיסט לא נורמלי. "אם נהיה יותר דתיים היו יותר יהודים" אלוהים ישמור אותנו מהחזון הזה שלך. עוד כמה כמו דרעי ועובדיה - ואבדנו. בכלל, אני מהפסימיים שחושבים שב - 2015 לא תהיה בכלל מדינת ישראל, בגלל ההתרבות הטבעית של החרדים. רחמנא ליצלן. "ההבטחה של בורא העולם שנהיה רבים מאד ככוכבי השמים וכחול אשר על שפת הים" כן, אבל שוב, דוד - אתה מתחמק מהשאלה (נשמע מוכר?) - מי אתה בכלל שהאל הגדול והנורא יתייחס אליך בכלל? בוא נסכם שיש אלוהים. הנה, הסכמתי איתך. יש אלוהים. למה, לאלף אלפי עזאזלים, אכפת לו, לבורא כל היקום כולו, אם אני מתפלל בחמש בבוקר? למה?! "וחוץ מזה הזהב מעט אז זה אומר שהוא לא חשוב." ברור שהזהב חשוב. חוץ מזה, אם יש משהו חשוב - זה אני, למרות שאני ודאי זניח לחלוטין בעולם. אבל לא זכור לי שהזהב ניסה לשכנע את הכסף להיות זהב, ולא זכור לי שהוא הרג את הנחושת על היותה נחושת, ובטח שלא החליט שהוא המתכת הנבחרת ושכל העולם נוצר רק בשבילו, ושהחיפושיות עושות לו טוב. וחוץ מזה, לי החיפושיות לא עושות יותר מדי טוב.