שאלה לדרמה

tilayo

New member
שאלה לדרמה

דרמה ערב טוב. קראתי את תשובותיך בקשר לנפילות אנרגיה ודיברת על מדיטציות. אפרופו מדיטציות רצית לשאול איזה סוג של מדיטציות את עושה ואיך זה יכול להשפיע על חיינו. בעבר התנסיתי בכמה צורות של מדיטציה אבל הם היו לא מוצלחות מבחינתי כי הרגשתי שאני נמצא בתוך כת מיסיונרית ובתור אדם מסורתי ומ אמין היה לי קצת קשה להתחבר לזה. מצפה לתשובתך אייל

darma

New member
מדיטצית ויפאסאנה

היי אייל, מה נשמע? בישראל יש שני מרכזי מדיטצית ויפאסאנה גדולים ורציניים, שמביאים מורים למדיטציה מהמערב (חשוב רק הם מבינים אותך). בשני המרכזים ראיתי אנשים דתיים (כיפה סרוגה) עושים את הקורס שם. שאלתי דתיים ונאמר לי שאין משהו שמנוגד להלכה בקורסים אלה, וגם עוזרים לך לשמור על כשרות נוקשה יותר אם צריך. בעמותת תובנה עושים גם קבלת שבת בערב שישי בקורס. בעמותת ויפאסאנה עפ``י גואנקה אסור לך להתפלל או לעשות משהו שלא קשור לנלמד בקורס. במהלך הקורס בשני העמותות אתה לומד בעיקר את טכניקת המדיטציה, וכדי להבין טוב יותר את הפילוסופיה שמאחוריה אתה לומד את הפילוסופיה הבודהיסטית. אתה לא חוגג חגים בודהיסטים, ולא נוקט בשום טכס בודהיסטי. או מנהג בודהיסטי. אני ממליצה בחום. בקורס של גואנקה אתה שומע מזמורי תפילה בפאלית במהלך הקורס. אני מתעלמת מזה, אני יהודיה ואני באה רק ללמוד ולתרגל מדיטצית ויפאסנה. זהו. תודה ובשמחה אתן עוד פרטים אם משהו מעוניין כתובת אימייל שלי:[email protected] מי יתן ותהיו מאושרים דארמה.

למעלה