שאלה לדרור

אריק ח.

New member
שאלה לדרור

בתור מומחה הסאונד בסופר לנסר המדף האחורי ( איפה ששמים את הרמקולים האחוריים ) עשוי ממתכת. הרכב מגיע עם רמקולים עגולים רגילים ( יענו לא 6X9 ). בהנחה שאני מעוניין להתקין 6X9, מה עושים ??? ז"א במדף המתכת יש חורים שמתאימים לרמקולים הרגילים. האם צריך לקדוח ולהרחיב את החורים ? תודה וסליחה על הניסוח של ילד בן 3 .... אריק ח. עייף עייף

itzik93

New member
למתקיני מערכות יש מיכשור יעודי לכך

פשוט חותכים את המתכת/פח בעזרת מסור יד חשמלי (בסגנון "ג´קסון") ומרכיבים את הרמקול... תיאורתית אפשר לחתוך את הפח גם לבד אבל מדובר בעבודה יותר קשה שלוקחת גם יותר זמן ודורשת סבלנות, מקדחה ניידת והרבה עצבים
איציק

gal106rallye

New member
זאת לא בעיה גדולה

ברוב המיקרים יש הכנה לרמקולים יותר גדולים כלומר פח שחתוך כבר ומוחזק על קצוות קטנים כמו דף ספירלה וכמה מכות קטנות ומישחק עם הפח מוציאות אותו ובכלות ניכנס רמקול יותר גדול או עם אין את זה אז אפשרות אחת זה לחתוך אפשרות אחרת זה להישאר עם אותו גודל רמקול ולשים קומפוננט לפי דעתי ישמעו יותר טוב רק צריך בישביל זה מגבר גל

© DrorZi

New member
יש פתרונות מגוונים

אני חושב שאנשים הצליחו להתקין בסופר לנסר 6*9 בלי שום צורך בשינוי, יכול להיות שהוא נכנס איפה שהקיים. יכול להיות שיש כמו שגל אמר, הכנה לגדול יותר ואז קל להעיף את הפח, יש כאלה שעושים הגבהה קטנה ואז הרמקול יושב על ההגבהה (והמגנט שלו נכנס בחור של הקטן יותר ממקודם) ויש מכוניות שבהן אין ברירה וחותכים פח לאט לאט ובזהירות, אני עשיתי את זה עם מסור יד חשמלי עם להב לברזל (זו עם השיניים הצפופות והקטנות) וזה לוקח זמן וצריך להזהר מהגרידים מאוד (תאמין לי ...)
דרור זי.

אריק ח.

New member
תודה לכולכם ועוד שאלה קטנה

וסתם עוד שאלה קטנה - כמה צריכה לעלות התקנה של מקור ( HEAD UNIT ) ושני רמקולים אחוריים ( 6*9 ) בהנחה שגם יצטרכו לנסר את הפח ??? ועוד שאלה קטנה... כמה אמור לעלות MD לרכב ( יענו כמו רדיודיסק רק עם MD )??? כמה אמור לעלות זוג 6X9 של MB QUART או של החברה הישראלית ששכחתי את שמה ( זאת עם הסמל האדום ) ??? האם הבדל המחירים בין אירופה לישראל הוא משמעותי ??? תודה אריק

itzik93

New member
קיים רדיו-מינידיסק כמו המון זמן...

של SONY כמובן - מכשיר מעולה... אבל אם בכיוון הזה הלכת, למה לא ללכת צעד אחד קדימה ולרכוש מכשיר MP3 ? איציק

אריק ח.

New member
כי...

קודם כל אני יודע שקיים. אני מתכוון לקנות אחד כזה. שאלתי כיוון ואני יודע שמחירו בחו"ל ( פראג לדוגמא ) הוא 1200 ש"ח פחות או יותר. אני לא בטקע של MP3. אין לי כח כל פעם לצרוב לדיסק או לחילופין להוריד ל - HD ( שברכב ). יש לי הרבה מינידיסקים ( כנראה שעוד לא המציאו לזה שם נורמלי ) ובבית אני גם שומע במינידיסק. אריק

אילן די

New member
מינידיסק ו- MP3 לרכב

אני קניתי לאחרונה נגן MP3 לאוטו (AIWA CDC-MP32 עם הפאנל המתהפך) ואני מאד מרוצה. יש נגני מינידיסקים כמובן. הכי מומלץ לדעתי זה האתר של קראצ´פילד. יש להם פשוט הכל והמחירים טובים מאד.

ב א ר י

New member
MP3...

כן יש לי אחד כזה ברכב... קניתי לפני כחצי שנה כבר,אחלה של אחלה דבר. אז השקעתי קצת והבאתי אותו מחו"ל,אבל אני בהחלט נהנה ממנו היום כמו שצריך. דיסק אחד עם 150 שירים בממוצע,יש לי אכסניה שלמה של MP3 ברכב,כך שבכל רגע אני יכול לבחור איזה סוג מוזיקה אני רוצה וכך להחליף ופשוט להקשיב לשירים שאני הכי אוהב במשך כל הנסיעה ארוכה או קצרה. וכעת אני מחכה לצ´יינג´ר של מיני דיסק שיגיע...הזמנתי כבר. המערכת שיש לי ברכב היא של KENWOOD MP7018 אם אינני טועה. יחד עם מגבר של LANZAR,רמקולים+טוויטרים קדמיים PIONEER,רמקולים+טוויטרים אחוריים LANZAR וסאב של ROCKFORD-PUNCH ממליץ בחום. בארי

© DrorZi

New member
הרבה תשובות אין לי

אבל אני היתי לוקח 150 ש"ח להתקנה של יחידת הראש בהנחה שכל החוטים כבר שם. המחיר כולל חיבור כ-ל החוטים עם מלחם. על הרמקולים בין 100 ל 200 תלוי עם יש להם חיווט או לא וכמה זמן יקח להכניס אותם למקום (לא ניסיתי את זה אף פעם בלאנסר)
דרור זי.

Crusader

New member
שאלה קשורה לנושא

יש לי גם סופר לנסר, ואכן הגיע הזמן למערכת שמע אמיתית... הציעו לי לקנות מגבר 4 יציאות (למרות שאין לי שום נתון אחר) של AUDIO GODS ב840 ש"ח, עכשיו הבעיה שאני לא מכיר את החברה אבל נאמר לי כי המגבר מכיל את כל הדברים שהוא צריך (כגון: אפשרות לגישור, MOSFET, CROSS HIGH+LOW) ... שאלתי היא האם המחיר סביר והאם החברה טובה? תודה רוני, חלאס מהרמקולים של ה 5 וואט

_casper

New member
רדיו מינידיסק.....

לי יש כבר שנתיים רדיו מינידיסק של סוני ואני מאוד מרוצה. אני בחרתי בשילוב של יחידת ראש עם רדיו מינידיסק וצ´יינג´ר של סוני (עם ESP) וככה אני שומע דיסקים ומקליט שירים מהמחשב ישירות למיני. דגם מקביל לשלי (של סוני) אמור לעלות היום בסביבות 2500 ש"ח.

dandan7777

New member
לא צריך לחתוך את הפח בשום מצב...

אתה פשוט שם את הרמקולים מלמטה ומסדר אותם איפה שהחור של העגולים ושם להם 2 ברגי פח מלמטה למעלה והם נשמעים אותו דבר לא צריך לעשות חורים

למעלה