שאלה, לדעתכם...

שאלה, לדעתכם...

איזו שיטה יותר יעילה להיגמל מעישון? ע''י הורדת כמות הסיגריות בהדרגה, או להפסיק ביום בהיר אחד לחלוטין. לפי ההיגיון נשמע לי שהכי טוב זה בהדרגה, כי אז אתה לא לחוץ על הסיגריה, כי פסיכולוגית אתה יודע שמותר לך לעשן, אבל כמות קטנה יותר. ז''א החלטת 5 סיגריות ביום, אז אתה מעשן את הסיגריה של הבוקר, הסיגריה אחרי האוכל בצהריים, הסיגריה של הסתלבט עם החבר'ה, הסיגריה של הקפה, הסיגריה שאחרי הסקס. ואלו סיגריות שהן מין "טקס" שאז אנשים באמת מרגישים צורך <פיזי/פסיכולוגי>, כי לכל אחד יש את זה. ואז לאט לאט אתה תרד בכמויות... מצד שני, אם אתה מוריד את הכמות, נגיד אדם המעשן קופסא ליום מחליט לעשן חצי, אז אולי כשהוא ישאר על סיגריות בודדות ליום, הוא ירגיש שאין לו צורך להפסיק לגמריי, כי גם ככה הוא *כמעט* ולא מעשן, ואז הוא אומר לעצמו שוואלה, זה בסדר ככה. ובמחשבה הזו לאט לאט הוא יטפס חזרה לקופסא ליום. זה לפחות מה שקרה לחלק מהאנשים שאני מכירה שניסו את השיטה, אז אולי תגידו לי מה דעתכם? אני רוצה להפסיק לעשן, בנתיים מעשנת קופסא ליומיים, לפעמים בתקופות לחוצות כמעט קופסא ליום, אני רוצה להפסיק או לפחות להוריד את הכמות, אני חושבת שאם אוכל להסתפק בסיגריות בודדות זה יהיה נחמד, מבחינה כספית וגם בריאותית. אבל אני חושבת שיש עם זה בעיה, כי רוב האנשים שמנסים את השיטה, חוזרים לעשן לאט לאט את הכמות ה"רגילה" ולא הכמות אליה הצליחו לרדת.

אז ככה...

אני לא רומז לך להמשיך לעשן, אבל תבתכלי על זה מנקודת המבט הזאת: מה יותר טוב- בריאות פיזית או נפשית? כמעט שאלה רטורית, לא? את אוהבת לעשן? זה מרגיע אותך? אז תעשני! כי בריאות נפשית שווה פי אלף מפיזית. ובקשר לכסף- כל מי שאומר שברגע שמפסיקים לעשו מוצאים כסף בארנק- זה בולשיט. כי אם לא מבזבזים על סיגריות אז מבזבזים על משהו אחר. תמיד יש על מה לבזבז.

שיפ1

New member
אם את רוצה להפסיק לעשן, תמצאי

דרך לגרום לזה לקרות. אבל אין קשר בין כמות העישון לשיטה. עד כמה שהצלחתי להבין, הפתחתה או משחק בכמויות לא מובין לשינוי הרגלי העישון,אלא לרוב לפחות לרעה. (כלומר יותר) אני הפסקתי בעזרת כדורי זייבן. אלה כדורים שמתיישבים על אלמנט ההתמכרות וככה מרגישים אותו פחות, באופן שמאפשר הפסקת העישון בלי להרגיש חסר גדול מדי. מאוז ממליצה להפסיק בעיקר אם זה מסתובב לך בראש כבר כמה זמן. לגבי סיגריות בודדות, מתוך חמישים איש שמעשנים שאני מכירה אחת מעשנת סיגריה פה סיגריה שם ואחת לא עוברת חמש סיגריות ביום. אם את מאלה שיכולים את תגלי את זה בניסיון הראשון. אם זה מאבק כנראה שאת מאלו שאוטוטו יעשנו קופסה ליום, אם לא יותר. הבריאות הנפשית נפגעת מהעישון ולו רק בגלל התלות הפיזית בחפץ מזיק מתכלה שהופך את הסביבה בה את חיה למלוכלכת ואפופת עשן וריחות רעים. בהחלט יותר נעים לי מאז הפסקתי לעשן, (לא הרבה זמן כל כך, פחות מחודש) ולמרות שפעם ראיתי עצמי כאדם מעשן שאוהב לעשן וזהו, היום אני הרבה יותר מאושרת, כאילו ירד ממני נטל כבד, או כאילו אני חופשיה סוף סוף. מקווה בשבילך שתגיעי להפסיק לעשן.

למעלה