שאלה לדיון

Londoner

New member
שאלה לדיון

לפני חודש בערך היו לי כאבים בחזה אז הלכתי לרופא והדבר הראשון שהוא שאל אותי אם אני בלחץ ויכול להיות שאני סובלת מהתקף פניקה. הוא הציע את ההבחנה הזאת בלי לשלוח אותי לבדיקות. לצערי אחרי חודש של כאבים,ובלחץ מצידי התגלה שיש לי בעיות בושט. מה שהכי עצבן אותי בסיפור הזה הוא ההתיחסות של הרופא-כאילו כל כאב בחזה שיש לנשים נובע ממחלה נפשית. לאחרונה עשו מחקר באנגליה ומצאו שיותר נשים יחסית מתות מבעיות בלב מגברים בגלל שלא מתיחסים אליהן ברצינות. האם גם מישהיא מכן נתקלה בתופעה זו?

Boojie

New member
כן, בהחלט.

הנושא של רפואה זכרנית ופוליטיקה של רפואה חוזר פה שוב ושוב בפורום הזה, כשאנו נתקלים הרבה מאד פעמים בכך שהיחס הרפואי לנשים נוטה להיות הרבה פחות רציני. פעם אחת הדביקו לנו את רעיון ה"היסטריה", ומאז הכל אצלנו זה היסטריה. אני בטוחה שלאחרים יהיה הרבה יותר מה לומר על זה, ההתמצאות שלי בתחום לא מדהימה.

התשובה היא - כן. בעיקר בגילאים מעל

ל - 40. האבחנה שגוייה גם עקב הזלזול בנשים וגם עקב השוני בסימפטומים. התופעות אצל נשים, לא זהות לחלוטין למה שמתרחש אצל גברים בזמן התקף לב. אצל נשים יש יותר תלונות על כאבים בחזה התחתון ולכיוון הסרעפת והבטן העליונה, כולל בחילה, צרבת, הקאה, סחרחורת, הטלת שתן בלתי רצונית ושלשול. זה עלול להיראות יותר כמו קלקול קיבה. העיקר: כשהלכת ל"רופא", האם הוא קרדיולוג? בד"כ, רופאי משפחה שיושבים כמו פקידים בקופ"ח, מפשלים ונוטים להקל ראש.

oren*

New member
האם לדעתכן צריך לסווג רופאים לפי

המין בו הם מטפלים? תהיינה רק נשים גניקולוגיות - למרות שרוב הנשים בסביבה שלי הולכות לרופא נשים גבר וממליצות עליו בכל שיחה על ענייני רפואה ובריאות יהיו רק גברים אורולוגים - אני מניח שלכל מתגייס טרי זכורה ההרגשה הלא נעימה של התפשטות מול רופאה אישה בבקו"ם ולאחר מכן מישוש איבר המין על ידה שהרי כל רופא בכל תחום לומד לפחות שבע שנים לפני שהוא עובר התמחות, אז איך אפשר לקבל טיעון של "את סובלת מפאניקה" כשברור לחלוטין שאתמול הרגשתי טוב והיום אני לא מסוגל לזוז מרוב כאבים? אצל הדתיים למשל ידוע לי שיש מורות נהיגה, אני למשל לא זוכר מתי ראיתי מורה (אישה) לנהיגה באיזור המגורים שלי (השרון וגוש דן) שלא שייכת לזרם הדתי-לאומי או החרדי. בבני ברק יש המון מכוניות עם הסימן
של מורות נהיגה.

wasaby

New member
לפעמים רופאים מתקבעים

על רעיון מסוים שקשור אולי לתחום המועדף עליהם או למאמר האחרון שקראו ולא לסימפטומים של החולה. ידידה שלי הלכה לרופאה עם כאב ראש חמור, לאחר שהיתה מצוננת במשך מספר ימים. אף על פי שהיא עצמה זיהתה את הכאב הרופאה התעקשה שמדובר בכאב ראש כתוצאה ממתח בעבודה. היא התמידה עם האבחנה הזאת גם כאשר צילום של הראש הראה בצורה ברורה על סינוסיטיס.

ולכן, כשמוצאים רופא/ת משפחה טוב/ה

לא נותנים לו/לה ללכת. (אני מתה על רופאת המשפחה שלי!)

חוויתי גסות רוח וגסות בדיקה מרופאה

כולל ניסיון שלה, ללא הצלחה, להכניס אותי לבדיקה פולשנית ולניתוח, שאח"כ התבררו כלא נחוצים כלל. חוויתי זוועות אמיתיות אצל רופאי שיניים מכל המינים. אני לא מוצאת שום קשר בין מין הרופא למומחיותו וודאי שלא להיותו אנושית. מורה הנהיגה שלי, עבד באזור בני ברק ולימד בעיקר נשים דתיות. ככל הידוע לי, נשים דתיות מעדיפות גיניקולוגיות, אבל כשיש ברירה בין רופאה לרופא מצויין, הן ילכו למצויין.

אפרת_ח

New member
מוחה בתוקף נגד ההשמצה הפרועה

יש פשלונרים בכל ההתמחויות הרפואיות, ומצד שני גם רופאים טובים (לידיעתך: רפואת משפחה היא התמחות)

אפרת_ח

New member
כל זמן שלא עשית סקר לוודא שזה באמת

הרוב, כדאי להמנע מהשמצות. למשל להגיד "לפעמים" במקום "בדרך כלל".

למעלה