שאלה לדיון

la puta

New member
שאלה לדיון

האם ישנו קשר בין פעילות מועצת תלמידים?

la puta

New member
**תיקון שאלה

האם ישנו קשר בין םעילות מועצות תלמידים להצלחת התלמידים במבחנים?

wizibusy

New member
אני חושב שיש קשר, אך הוא עקיף.

הקשר הוא פסיכולוגי אישי, ומעשי. אנשים המרגישים שיש להם כוח, עמדה, והשפעה במערכות בהם הם פועלים - נוטים לעבוד יותר טוב במערכת. לדוגמא - חברות שעשו חלוקת אופציות ומניות לעובדי החברה הגדילו את תפוקת ואיכות המוצר. זה גם אחד הדברים שעשו בחברת המחשבים "דל", ואני בטוח שחלק מההצלחה של החברה נובעת מזה. כמובן שאנחנו מדברים על בית ספר, לא חברה, אבל עדין תלמידים מרגישים לפעמים כאילו הם עושים דברים ללא מטרה, במקרה והם ירגישו שיש להם מטרה - הם יעשו את העבודה טוב יותר. עכשיו מהבחינה המעשית של המועצות, מועצה אמיתית תלחם למען התלמידים כך שיפסק הנוהג הקיים בחלק מבתי הספר לדחוס כ-4 מבחנים בשבוע, מאבק שכזה יכול לשפר בצורה דרסטית את הציונים מכיוון ויהיה יותר זמן לתלמידים להתכונן. כמו כן מועצה פעילה יכולה להפעיל קבוצות לימוד מקצועיות ובשיתוף בית הספר להפעיל שעות תגבור. עם כתיבת התשובה התברר לי שהתשובה היא בהחלט כן! יש קשר הדוק עם פעילות מועצות תלמידים לבין ציונים במבחנים. אני מקווה שהסברתי את הקשר בצורה ברורה.

לא מדוייק.

קיום מועצת תלמידים לא עוזרת לתלמידים במבחנים. הפעולות שהם עושים עוזרות. אתה ציינת כאן כמה פעולות אשר יכולות לעזור, ואני גם יכול להוסיף כמה, אבל לצערי רוב המועצות בארץ לא מנסות לקיים פעולות אלו, או שמה לא מצליחות. את הפעילויות הנ"ל יכולים גם תלמידים לעשות באופן פרטי. ואז הם יעזרו לתלמידים בבחינות. העיניין זה האם הפעולות האלו מתקיימות. בין אם מועצת התלמידים קיימת. בין אם המועצת תלמידים מקיימת פעולות אלו, ובין אם תלמידים מקיימים פעולות אלו. כך שלמעשה קיום מועצת תלמידים לא עוזר לתלמידים במבחנים באופן ישיר, אלא רק באופן עקיף, כמו שציינת בהתחלה.

wizibusy

New member
אנחנו יוצאים מנקודת המחשבה

שהמועצות פעילות ומשמשות לביצוע מטרתם. ביצוע פעולה ע"י גוף שלם המאגד מספר רב של תלמידים מספק צרכים הרבה יותר עמוקים ומורחבים למען התלמידים, מאשר ביצוע פעולות ע"י תלמיד בודד. כמובן שגם פעולה של תלמיד בודד יכולה להשפיע, וזה מבורך כאשר תלמיד נוקט עמדה.

אבל הבעיה היא

שאין הגדרה מלאה למטרותיהם של מועצות התלמידים, מעבר ל"לפעול למען התלמידים". לפעול למען התלמידים יכול להיות גם אירגון מסיבות ותו לא. זה לא חייב להיות הפעולות שציינת.

למעלה