שאלה לדיון.

רקדנית1

New member
שאלה לדיון.

השאלה מיועדת לאלו שרוקדים בלט קלאסי. כשאתם רוקדים בסטודיו שלכם בלט על מה אתם שמים את הדגש? על ניקיון של טכניקה או שאתם נותנים לעצמכם חופשיות ולא בדיוק מדייקים?

yaeltal12

New member
המורה שלי ממש מקפידה על טכניקה

בעיקר על למתוח רגליים ועל טרן אווט turn out (לא יודעת איך כותבים את זה בדיוק). אצלי רוב הבנות עצלניות, במיוחד שמדובר על בלט. הייתי רוצה לרקוד בשני מקומות, בבת דור ואיפה שאני רוקדת עכשיו, הבעיה ששניהם עולים 4000 ש"ח בערך וזה מלא כסף רק לריקוד, אז אני די בבעיה... אני אוהבת שיש טכניקה ואני בעצמי משתדלת לעבוד הכי טכני שאני יכולה והכי מדויק, לדעתי אם בלט היה סגנון חופשי לא היו לו כל כך הרבה כללים ומי שרוקד בלט צריך לעמוד בכללים האלה.

Vitamin Chick

New member
נממ...

בשנים הראשונות הקפדתי רק על ניקיון של טכניקה, לעשות הכל הכי מדוייק והכי נכון שאפשר, הכי טכני. בזמן האחרון קיבלתי גם הערות על זה שהגיע הזמן להכניס גם אופי וריקודיות לעניין, אז עכשיו אני חושבת על שניהם - גם על ניקיון טכני וגם על מבט, ראש, אפילו מימיקה.

מרנינית

New member
../images/Emo29.gif אמממ המורה שלי...

עובדת מאווווווווד(!)קשה על טכניקה,ממש מקפידה על טכניקה!וגם אני...הטכניקה מאוד חשובה לי... ובמיוחד ליד הבר...באמצע היא רוצה את שניהם ביחד!לא שאחד מוותר על השני...היא רוצה ידיים עדינות, היא רוצה שנרקוד ושלא נהיה כמו פסלים ש-יופי יש להם טכניקה טובה אבל הן לא באמת 'רוקדות'! אני חושבת ששני הדברים חשובים! חשוב להרים רגליים גבוה, אבל גם חשוב להפגין נוכחות! איך היא אומרת לנו-רקדן שהוא על הבמה הוא ברבור,כולם מסתכלים עליו...אם תעשו את התנועות אבל לא תציגו את עצמכם אף אחד לא יסתכל עליכם! והיא ממש צודקת! אחח מתה עליה!

אני שמה דגש מאוד גדול על טכניקה אבל

גם על סוג של חופשיות, כדי שתיהיה ריקודיות ובכל זאת זה צריך להיות בלטי ורך ומלכותי כזה..דגש על הכל

the mush

New member
שאלה קשה...

אני חושבת שאני משתדלת [
] לשים לב להכל, יש לי בעיה גדולה בגב, אז כל הזמן אני שמה לב לגב שלי, לטורן אווט, לחופשיות של הידים, לישור הפוינט, לגם לעשות כל מדיוק ונכון.

אני... אמממממ

אני חושבת שכל אחד צריך להכניס לבלט את האופי שלו, את הסגנון שלו
נכון, צריך את כל הטכניקות, והדיקדוקים האלו, אבל כעיקרון כל אדם צריך לשלב את הסגנון שלו לכל הטכניקות... זו דעתי
מקווה שעזרתי...

killerit1

New member
ממ

בקלאסי אני תמיד שמה דגש על טכניקה בגלל שאני עושה קלאסי בשביל הטכניקה בעיקר... זה לא שאני לא נהנית בשיעורים, אבל אני מוצאת את דרכי ההבעה שלי במחול בסגנונות אחרים, בעיקר מודרני וג'אז... אז בשבילי הבלט הוא בעיקר אמצעי המקדש את המטרה...

Black Star

New member
שאלה מעולה...

לדעתי, רקדן צריך קודם כל טכניקה מצוינת. זה הבסיס לכל דבר אחר... אז קודם כל נראה לי שצריך לשים דגש על הטכניקה והדיוק. כמו שכבר אמרו פה בלט קלאסי זה לא כמו סגנונות ריקוד אחרים וחייבים לדייק בו. אבל ברגע שכבר יש את הבסיס הטכני, אז זה הכי כיף! אפשר לזרום בחופשיות ובאמת *לרקוד*, לא רק לבצע... וכמובן שהשילוב בין השניים הוא זה שיוצר רקדן מעולה... יעלי

טכניקה R U L Z

למרות שעדיין אי אפשר בלי הקסם האישי של כל אחד,אין מה לעשות חייבים את שניהם, ואם לחוד אז ברמה גבוהה מאוד שלא חייבים אחד את השני אבל רצוי-ויש המון רקדנים רק עם טכניקה ולהפך וביחד -שזה נדיר לדעתי חח. אבל בגיל הזה אני מעדיף טכניקה בהרבה על אישיות והרגש... אני מאמין שהרגש יכול לבוא אחרי הטכניקה(שחייבים לעבוד עליה מוקדם ככל האפשר) ולא חייבים לעבוד עליו ושזה בא מהלב. יש גיל מסויים שיש כאלה שיש להם את הרגש והאישיות ויש כאלה שאין להם. טכניקה זה חובה לעבוד עליו כי בלי טכניקה אין אומנות(מהמקור המילה טכניקה ביוונית=אומנות)

מרנינית

New member
../images/Emo29.gif אתה צודק...

אבל אני חושבת שלא את כל הריקודיות אפשר ללמד...חלק גדול ממנה צריך לבוא מהלב,מבפנים(קיטשי אני יודעת)...ויכולה להיות לך טכניקה מדהימה אבל אם אין לך ריקודיות ורגש אתה לא שווה כלום!! אני חושבת שהרבה אנשים ממעיטים בריקודיות וברגש כי כשאתה עולה על הבמה זה מה שאנשים רואים, זה מה שמושך אותם להתסכל עלייך!איך שאתה מציג את עצמך!כמובן שטכניקה זה מרכיב מאוד חשוב אבל אתה יכול גם ללכת על הבמה בעוד שהשאר עושים דברים קשים ומטורפים אבל אם זה יהיה עם רגש כולם יסתכלו עלייך...וזה בדוק! אז טכניקה זה חשוב אבל גם ריקודיות כגי בסופו של דבר זה מה שרואים על הבמה...:) ושמעתי את זה מיותר ממורה אחת...

מכיוון ש,

המורה שלי למחול בלאסי באה מהבלט ברוסיה..הדבר הראשון שהיא שמה עליו דגש זה ניקיון התנועה ואיכות התנועה.. היא מעדיפה שהרגל למשל תישאר למטה אבל ישרה,יפה ומתוחה מאשר למעלה ועקומה..

למעלה