שאלה לדיון -

?

את כותבת " על פי האמונה היהודית גן עדן ומאידך גיהנום..."תמצאי לי בבקשה בתורה מקום שבו מוזכרת המילה גיהנום. לא תמצאי , יודעת למה ? כי אין כזה מושג בתורה , זהו מושג שאנשים , כמוך וכמוני המציאו, אני מצטער להרום לך ככה את ההנחה שנמצאת בבסיס כל מה שכתבת , אבל זאת המציאות.

idanna

New member
גיהנום

זה נכון שגיהנום אינו מופיע בתורה. הגיהנום נקרא על שם מקום גיא-הנום (נראה לי שככה מאייתים את זה) ששם היה עם שהיה מקריב את הבנים שלו לאלים. אבל הגיהנום נדמה לי שכן מופיע בתורה שבעל-פה ... ככה שזה לא ממש מושג שהומצא על ידי בני אנוש (לפי התפיסה היהודית).

ובמה שכתוב אתה כן מאמין??

ראשית מצטער אני אם אני אומר לך שאתה לא הורס מיתוס לאף מאמין,מי שמאמין לא סתם מאמין, אמונה זה לא תאונת פגע וברח.ושנית תתפלא או לא אבל לא הכל כתוב בתורה ישנם דברים שלא כתובים ועדיין קיימים נראה לך שהאל האדיר יתן את כל המידע שלו,את כל סודותיו ורזיו לספר אחד וזהו?? הרי אין מספיק דיו בעולם לכתוב את המידע הזה,ישנם ספרים שממשיכים שם נכנס תפקיד הקבלה. כמו משחק הרמזים,כשאדם בוחר ללמוד את המידע ולקבל עליו עול מלכות שמיים,דגש על הל"קבל"-קבלה,הוא נכנס לשכינה והשכינה מפנה אותו צעד אחרי צעד אל השלמות,היות ואתה חסר אמונה בחיים לא תצליח להבין את זה אני מקווה שכן.ועוד דבר היות ואתה מתעקש על מה שלא קיים בתורה ומה שכן קיים אתה מאמין?? מחכה לתשובה.

למעלה