שאלה לדיון:

לעזאלאל, כל דבר חייב כותרת?

תגידי, מה חשבת, הציבור הדתי זה חיה אחת ויחידה עם דפוסי התנהגות קבועים? יש שם מאה ואלף ועוד שלא ספרתי כולם חיות בפני עצמם יש כאלה שמחמיאים על האוכל אבל אלה שצמים למשל לא מפרגנים, נראה לך? ועוד איך מפרגנים לה על התהילים. ואלה שבתענית דיבור מה נראה לך עושים? מבטאים את זה במעשים כמו בעצם אני לא יודע כמו מה, תחשבי את לבד וזהו. נתקעתי.

מיכל25אב

New member
???????????

דבר ראשון-אני לא חיה דבר שני-לא הבנתי מה קשור תהילים לענין..,ואיך מחמיאים אלה שבתענית דיבור??? ועל מה מחמיאים אלה שצמים???ומה ניסית להגיד בעצם???? גם אני נתקעתי...

Le Fay

New member
חחח... יש לי כמה רעיונות בקשר לאיך

מחמיאים אלה שבתענית דיבור אבל מפאת החמסין וכבודו של הפורום מציעה לדסקס את זה בפרטי (ועל כל פנים מקווה שזה לא כולל בעיטות ידידותיות בישבן).

מיכל25אב

New member
מממממממממ

איפה נרשמים לתעניות דיבור? >מחמאות בשפת גוף-זה קונספט מעניין בפני עצמו<

Le Fay

New member
נירה לי אני אצטרך לוותר

<למזלי ממילא לא מתה על מחמאות שצריכות פענוח>

לדסקס? למה באינטרנט

מפאת כבודי וכבוד מדיין אין אני מצוי תדיר באינטרנט, אבל למה לעולם לא יצא שזכיתי לראות תגובות לדבריי בו ביום? שמא יש שעה קבועה בה אתם גולשים?

MAYA20

New member
זה בדיוק מה שעצוב, שכן.

הציבור הדתי זה חיה אחת עם דפוסי התנהגות קבועים.

יש הבדל?

דיון על הבדלי מחמאות בין דתיים לחילוניים... זה מצחיק, לא? ובכל זאת... לא נראה לי שיש הבדלים קבוצתיים, כל אחד מתייחס לבן זוגו ובכלל לחברה הסובבת אותו עפ"י אישיותו. זה לגמרי אינדווידואלי אין לזה כל קשר לשייכות דתית בעצם, כשאני חושבת על זה אולי יש הבדלים בתפיסת משמעות הזוגיות אבל עדיין היחס לבן זוג נובע מתכונות אופי.

MAYA20

New member
הממממממ

דתיה:
איזה כיפה גדולה יש לך!
באיזה דבקות אתה מתנדנד כשאתה מתפלל!
כמה אתה מתפלל!
איזה יפה אתה כשאתה מפנה מבטך ממני כשאני במחזור! דתי:
כמה עיניים את סורגת לי!
אחרי שמונה עשרה אלף לידות, את עדין נראת כמו בת שמונה עשרה רגילה!
כמה החצאית הזאת יפה לך!!!, מה שמזכיר לי, לאן נעלם הוילון? שרגא? שרגא? וילוני לוני? וילון חמוד? שרגא'לה אייכה?

VITO LIGHTNER

New member
בבית שלי

לא שמעתי את אבי מחמיא לאימי על כלום למעט על אוכל טוב , ולעיתים רחוקות. לא חיבוק ,לא נשיקה, ואפילו לא נגיעה. אך כמובן אין לי מושג מה הם עשו בחדר השינה למעט יצור של 13 צאצאים

ובכן

באופן כללי זה נכון. מעמד האישה די נחות אצל משפחות דתיות. אני אישית הרגשתי כמו חפץ. אולם שמעתי כי ישנם גם יחידי סגולה דתיים שונים ומודרנים אשר כן מתייחסים לאופי, דעת וחוכמה (אם כי בודדים). מעניין היכן מסתתרים אותם יחידי סגולה.....

ואולי...

מאוד יכול להיות שכפי שכבר אמרו כאן אחרים, החרדים לא יתנו את המחמאות על המראה החיצוני והחכמה ליד ילדיהם ולכן, אותו "מישהו מהפורום" טועה לחשוב שהחרדים לא מחמיאים באופן כזה. נ.ב. אני הוא ה"מישהו מהפורום".

למעלה