שאלה לדיון

fireman

New member
שאלה לדיון

האם לדעתכם אם מגדלי עזריאלי היו מחופים (מצופים) בחיפוי מסוג אחר הם היו נראים יפים יותר? חיפוי הרשת הזאת משרה לשני המגדלים צורה של ארובות בטון אפורות ומכוערות למבט מרחוק, אני לא רואה הבדל ביניהם לבין הארובות של תחנת הכוח בחדרה למשל, אפור ומכוער. אני חושב שזכוכית מסך כלומר זכוכית בלבד, בצבע כהה או מראה היה נותן למגדלים מראה הרבה יותר "היי טקי" מודרני ויוקרתי יותר לעומת החיפוי הנוכחי... מה דעתכם?

Sephiroth

Member
שאלה מצויינת לדעתי...

אבל אין תשובה חד משמעית, לפעמים החיפוי של עזריאלי נראה פשוט מדהים, בעיקר בזריחה או שקיעה, או כשיש עננות שמשתקפת על הציפוי. מצד שני, ביום יום, בעיקר בימים שטופי שמש, עזריאלי נראה לא מרשים בלשון המעטה. לדעתי, חיפוי זכוכית היה יכול להיות הרבה יותר מרשים, אבל לא בצבע אחיד. זאת אומרת, להוסיף איזה פס בצבע לפני הקומות העליונות, כמו שהיום בעזריאלי החלונות בקומות העליונות כפולים בגובהם.

DerBleistift

New member
צודק, אבל מסקנתי שונה משלך.

אני מסכים עימך במאת האחוזים. בכל מצב מלבד "צהרי יום" בוהק, המגדלים נראים נפלא. בעת בזריחה או בשעת בוקר(אעלה תמונה שצילמתי בבוקר יום, ולמרות שהתמונה ממש עלובה, צבע הבניינים נראה מרהיב), בעת ליל או שקיעה, בעת חורף ובשמיים מעוננים, המגדלים הללו נראים כאילוסטצריה ופשוט עותקי נשימה. ושוב, כפי שאמרת, בימים שטופי שמש "רגילים", הם נראים די פשוטים ולא מעניינים מדי. עם זאת, למרות שבתחילה סברתי אחרת, לא הייתי משנה (כמעט) דבר בחזות שלהם. החיפוי דמוי ה"רשת" הופך אותם למאד מרשימים, וזהו חיפוי מאד יוצא דופן, מעניין וייחודי להם בלבד. אין לא אח ורע בעולם כולו! אי לכך, חושב שאני שחיפוי קיר מסך "רגיל"(ויפה ככל שיהיה), יגרע משמעותית ממראה המגדלים המרשים. ואם אתה שואלים מדוע כתבתי "כמעט" לפני כמה שורות, אשמח לענות. שינוי היחידי שאני הייתי עורך בחיפוי שלהם הוא די פשוט. את מסגרות האלומיניום הייתי משאיר בצבעם המקורי, ללא הצבע הלבן. (המאד ייחודי, עם זאת) לפני שהרכיבו על המגדלים את המסגרות הלבנות, תושבות האלומניום החשופות נתנו לבניין הלא מוגמר, חזות בוהקת ומרהיבה. המגדלים נראו בפירוש כמו נסיון ליצירה אלוהית, משהו שקשה להאמין באמת קיים בלב ת"א.

DerBleistift

New member
הסר את התמונה הזאת מהפורום

באחת!!!
איך אתה מעז להעלות את התמונה שלי לפורום, ככה שלי לשאול אותי? :-{

danezeq

Member
חשבתי בדיוק כמוך פעם!

אבל הגעתי למסקנה שאני לא חושב שמישהו אחר הגיע אליה, הציפוי "רשת" נותן תחושה שהמגדלים יותר גבוהים ממה שהם, אני ארחיב על כך כשיהיה לי זמן, עכשיו הראש שלי תקוע באתר כמו שראש של בת יענה תקוע באדמה

DerBleistift

New member
למען האמת... ערן חשב על זה כבר. ../images/Emo13.gif

ועוד "למען האמת", אני מניח שכולם חושבים את זה. מי שלא יודע, חושב שכל ריבוע זה קומה, ולכן הם נראים הרבה יותר גבוהים ממה שהם באמת.

danezeq

Member
יכול להיות?

אני לא יודע אם זאת הסיבה - אולי זה סתם פסיכולוגי, בקרוב אני אכתוב הודעה גדולה על זה (אני פשוט צריך ללבוש קודם את המעיל גשם כדי שאני לא אתלכלך מהביצים
)

reshef

New member
העזריאלים יפים כמו שהם

והם יפים. מאוד יפים.

DerBleistift

New member
האם היית מגדיר אותם היפים בארץ?

סתם שאלה אישית שבא לי לשמוע את התשובה עליה, על גבי הפורום.

fireman

New member
ממש לא....

אם כבר עורכים השוואה בין ארובות הארובה של רמת גן נראית יותר טוב יותר מושקעת מבחינה חזותית

למעלה