שאלה לדיון..

שאלה לדיון..

האינטרנט, כ"מקום להכרויות" נכון יש אתרי הכרויות למיניהם... ואחוז ההצלחה הוא.. ניבדק איכנשהו ? ובכל זאת, סביבה קרה, דיגיטלית, מנוכרת. בחוץ מלא אנשים עובדים, מבלים, הולכים, חוזרים, לומדים עושים... איך קרה שדוקא המחשב שבבית הפרטי שלנו, הפך באמצעות סביבה כלכך קרה ומנוכרת... בהשוואה לעולם השוקק שבחוץ, למקום ה"נכון" להכרויות ??

lolly87

New member
אני חושבת

שאחוז ההצלחה באתרי הכרויות הוא לא גבוה, אבל אני כן יכולה להעיד שהוא קיים, כי כן הכרתי בו מישהו לקשר יחסית ארוך. אני חושבת שאפשר לגרום לסביבה לא להיות קרה ומנוכרת, אלא מאוד אינטימית (למדתי קורס בלימודים שחלק ממנו דיבר על זה באמת, והראה בדיוק ההפך ממה שאתה מתאר). ואם אני אתייחס לכך שדווקא במקום הזה אנשים מחפשים להכיר, כי יש אנשים של הולכים למעדונים או לפאבים, ובעבודה עובדים עם מבוגרים\ילדים ואין אוכלוסיית בת גילם, ובלימודים יש כאלה שלומדים במסלולים שהרוב בו נמנה על אותו מין, אז אפשרויות ההיכרות די מצומצמות לפעמים. ובאינטרנט אתה יכול להכיר גם מעבר לרדיוס המצומצם.

הכרויות באינטנרט.

האינטרנט זה כבר מקום ישן. ב-11 השנים האחרונות, ונכון לכעת, האינטרנט יכול להוות מסגרות מקבילות מציאות, למפגשים עם אנשים, שבמציאות, לא היה לך אפשרות לפגוש. בשנים האחרונות, אני שייך , נמצא ונוכח, בעוד הרבה מסגרות, מבוססות מציאות, מקבילות אינטרנטיות, ושם פגשתי אנשים, שבחיי היום יום (מה זה חיי היום יום?) לא הייתי פוגש. האינטרנט זה רק עוד שלוחה, שיכולה להיות הרבה שלוחות, של זרוע התמנון
. זה הכל :)....

נושא כל כך חרוש...

בעניין אחוזי ההצלחה, מדובר על 1:1000 בערך.
יש אנשים שהכירו ונכנסו לקשר רציני. יש כאלו שהכירו עבור סטוץ. בנוגע לניכור הסביבה הקרה והדיגיטלית -- זה רק בראש שלך. מצד אחד, יש פורומים כמו "מתמטיקה": http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?forumId=457 או "בינו לבינה" בהם עוזרים לאנשים. מצד שני, http://images1.wikia.nocookie.net/_...erty_homeless_french_man_shopping_trolley.jpg אז מה מנוכר יותר? בנוגע להכרויות עצמן, במסיבה טובה אתה יכול לפנות ל-10-20 בחורות בערב, נניח. עם חלקן לדבר דקה-שתיים. עם חלקן קצת יותר. אולי לרקוד, אבל מתישהו המאגר ימצא את עצמו. או שתמצא מישהי שתרצה לקחת הביתה... באתר הכרויות, לפחות תיאורטית, יש לך 50-100 בחורות... אומנם בסופו של דבר לא תשלח כל כך הרבה הודעות... אבל יש אשליה של שפע. אם אתה נתפש כ-"לא אטרקטיבי", אני מניח שתרגיש ניכור... עשרות שליחות של הודעות ולרוב אף תשובה... או דייטים גרועים...

go ask alice

New member
מממ...

לגבי היכרויות רומנטיות לדעתי כמה שאנשים רואים בזה משהו קר ומנוכר, יש בזה גם משהו חיובי- אתה יכול לדבר עם מישהו ולהיפגש איתו רק כשבאמת רוצים ורואים שיש הרבה מן המשותף בין העולמות לעומת העולם שבחוץ, שאתה צריך אומץ ועצבים ו"לא נעים" להתמודד עם המבוכה והפגיעה הקלה של הפגישה הראשונה שזה לא מתאים. בקיצור זה חוסך המון דייטים ראשונים, מצד שני זה גם הופך אותנו להרבה יותר קטנונים ;) לגבי תקשורת בכלל עם אנשים במרחב הסייברספייס, אני חושבת שקיימת איזשהי אשליה שזה אמיתי. אתה קורא דברים ומדבר עם אנשים כאילו הם היו אצלך בסלון, אז אתה מתמכר לזה, לקלות שבזה. אבל לטווח ארוך זה לא הכי בריא, צריך גם קשרים עם העולם שבחוץ... לגבי התמונה - אני לא יודעת לגבי אנשים אחרים, אבל אני יודעת שאני תמיד העדפתי לשחק בתוך הבית, אם זה מחשב/טלויזיה/PSP....

al19

New member
ממש.. אבל ממש לא מסכים ...

הנקודה של הדיון של האנטרנט כמקום "נכון" להכרויות תקפה רק לבחורות. בגלל שבעברי ניהלתי גם את היוזר של בחורה, ובאתרי פייסבוק למיניהים וכו'.. וקודם כל לכל בחורה (עם יוזר של בחורה) בתפוז, זה מאוד עד כדי מגוחך כמה קל למצוא הכרות באתרי הכרויות או באתרי תפוז וכאילה... יש אינסוף הצעות.באמת, כל יום לפחוט 5 הצעות... בתור גבר אבל, הסיכוי למצוא בחורה בעולם האנטרנטי שואף לאפס. אתה יכול להתכתב עם בחורות בתפוז שנים אני בתפוז כבר 9 שנים, ופגשתי רק בחורה אחת, וזה לא רק אני ככה גם לכל מי שיצא לי להכיר. אבל כמעט כל פעם שאני יוצא לפאב או ערב שיש בו גם בנות תמיד יוצא מזה איזה שהוא קשר. אז האנטרנט הוא לא המקום ה"נכון" להכרויות.. גם הסיכוי להכיר מישהו דרכו הוא דיי אפסי ... אז נכון לבחורות זה מאוד מאוד מאוד קל למצוא מישהו ולצאת איתו, אבל בתור בחורים זה ממש קשה. נכון תמיד יש את האחד ממליון שיוצא מן הכלל אבל מתוך 100 אנשים 99 לא יצליחו למצוא כלום . לי לפחוט זה היה ככה.. אולי אני פשוט חסר מזל.. לא יודע..

אתה לא חסר מזל אבל אני לא מסכים איתך

חסר מזל אתה לא, אתה כן אדם יחסית ממוצע.. רוב האנשים שחלק גדול מהזמן מבלים מול המחשב, אני מניח שיש להם "מזל" דומה לשלך. אבל אני יכול לומר לך מניסיון שלי, שיצאתי יום אחד לפגישה בת"א. לקחתי את הרכבת והחלטתי שבאותו יום אני יוצר קשרים וחוזר הביתה עם טלפון של בחורה. אז ואללה, עליתי על הרכבת בעכו... וחיפשתי איפה לשבת.. היתיישבתי בספסל(כמובן עם שולחן) עם עוד שלושה חיילות, ואני יכול להגיד שכמעט לאורך צחקתי ונהנתי כמו שהרבה זמן לפני\אחרי זה לא היה. בת"א פעלתי בעצה (שקראתי באינטרנט) ואני אוהב לחלק. למי שמפחד או מתבייש להתחיל עם בחורות, שיחפש את ה"לא" . ירדתי מהרכבת -כמובן החיילות ירדו קודם בתחנה אחרת.. חיפשתי את הבחורה הכי יפה! שאני ימצא.. מצאתי אותה -והלכתי להזמין אותה לקפה בידיעה שהיא בטוח, תמציא איזה תרוץ\סיבה לסרב. ואללה "היה לה חבר" , הרגשתי טוב אחרי זה. הלכתי לחפש עוד אחת.. אחרי השלישית.. כבר חשבתי אולי ננסה להוציא "כן"? עם הבחורה הבאה דיברנו איזה חצי שעה-40 דקות. והיה ממש טוב הוצאתי טלפון!! כמובן שלא היה כאן המשך, אני לא כל יום בת"א והיא לא כל יום בצפון... אבל ואללה -הרגשתי תותח על!! כמובן הייתי צריך גם להגיע לפגישה\טיפול ההוא שבשבילו בעצם באתי.. אבל חזרתי הביתה עם הרגשה אחרת לחלוטין. וטלפון של עוד בחורה מהרכבת שבמקרה הייתה צריכה טרמפ לעשר דקות מהבית שלי ויש לי אוטו. ובאותו ערב\יום אחרי כתבתי כמה דברים כאן ובפורום הכרויות.. פנו עלי!! כלומר אני קיבלתי מסרים שלא מיוזמתי, שתי בחורות שאחת במרחק של פחות מחצי שעה נסיעה! זה לא עבד בגלל כל מני סיבות.. אבל הנקודה היא "מה שאתה מביא איתך" ההרגשה הפנימית מקרינה למיקלדת בצורה שאתה לא מתאר!

אני מעדיפה הכרויות בעולם האמיתי...

ובטוחה שיש עוד רבים כמוני שעוד לא סומכים על האינטרנט לתחום הזה. נכון שהכרתי לאחרונה אנשים טובים במפגש של הפורום שלנו, אבל לצאת לדייט דרך המחשב לא נראה לי כמו הדבר הנכון לעשות...אני עוד מאמינה בסיפורי אהבה שמתרחשים להם פשוט. את האקס הכרתי במציאות בסיטואציה מאוד לא קשורה ומאמינה שגם את הבחור הבא אכיר במציאות...

אחרי כמה מפגשי פורום אפשר לצאת לדייט

שהוא לא בליינד דייט. מאוד תלוי בסוג האנשים, בסוג הגישה, וכולי. כמו שדיברנו (אני עם מילנה ואורי), במפגש פורום האחרון בחיפה, לי היתה תקופה של דייטים, בעקבות סדרה של מפגשי ומפגשוני פורום, בפורום שמנות ויפות, בסביבות גיל 29, בתקופה של אביב קיץ סתיו 2005, בתקופה שהיה כאן בלאגן בפורום, וקצת זנחתי אותו, עד שהתחלפה ההנהלה.

irreplacable

New member
אני חושבת

שהכרויות דרך האינטרנט נחשבים לפחות מוצלחים ממה שהם באמת. בעבר הייתי מאד נגד זה. חשבתי שרק המיואשים, המכוערים, חסרי התקווה ניגשים לאמצעי הזה. והיום אני מבינה כמה שטעיתי. היו לי 4 בני זוג בחיי- שניים מהם הכרתי דרך האינטרנט (זאת אומרת מחצית למי שלא למד חשבון
! ) והם דווקא היו היותר חכמים, מוצלחים, יפים.. כמובן שהייתי מעדיפה להכיר ב"עולם האמיתי" אבל עד שמתחיל איתי מישהו נורמלי עובר... נו.. הרבה זמן.. ואני כבר אהיה רווקה קשישה אם אני אחכה שאכיר מישהו בחוץ.

kotej22

New member
אוקי

להיות נודניק ולהזכיר לך את החוק ה-3 או לא ?
(בנות מחלקות פי 3, גברים מכפילים פי 3....)

irreplacable

New member
חחחח לא הבנתי מה אתה רומז\אומר

שהיו לי 12 בני זוג?????
זה הופך אותי ל.. האמאמ...

irreplacable

New member
מכירה.

אבל זה פורום, אתה יודע.. פה אנשים מרשים לעצמם להיות יותר כנים..

ויויאן34

New member
שאלה יפה

יש אנשים שנוח להם לתקשר יותר עם אנשים וירטואלים.זה יכול להעיד על ביטחון עצמי נמוך ,תקשורת לקויה חברתית,אנשים שחוו תסכולים אחרי דייטים כושלים ושוב נרתעים להתחיל מחדש...

למעלה