שאלה לדיון....

fireman

New member
שאלה לדיון....

הגעתם למקום שריפה בו דירה לדוגמא עולה באש ומצד אחד שלה נמצא מחסן בו מאוחסנים חומרים דליקים וביניהם מיכלי גפ"ם שגם הוא עולה באש. דרך הגישה הבטוחה ביותר לגישה אל השריפה היא דווקא דרך הבית השכן האם לדעתכם מותר לשרותי הכבאות לעבור דרך ביתו של השכן ובדרך לגרום לנזקים שלא בכוונה תחילה בכדי לבצע את פעולת הכיבוי בצורה הבטוחה ביותר שתבטיח את שלומם של הכבאים ושאר הדיירים בסביבה?

אני מסכים עם אביעד...

לדעתי כל מה שאפשר לעשות כדי להציל חיי אדם כדי וגם רצוי לעשותו

homer jay

New member
זה תלוי...

אם הבלון הוא בלון 75 ק"ג אולי יש סיבה לשבור לשכנים את הקיר אבל במידה והבלון קטן יותר או איננו מסכן אין שום סיבה לכך שישברו לשכנים את הקיר. אחרי הכול בלוני גז אינם מתפוצצים כל כך מהר, אפשר להתחיל בכיבוי השריפה לסגור את הבלון ולקררו. במידה וסגר הבלון עשוי מאלומיניום זה סיפור אחר אבל במידה וניתן לסגור את הבלון אין שום סיבה לשבור לשכנים את הקיר אחרי הכול במידה ואין לכודים בדירה מדובר בהצלת רכוש בלבד ועל מנת להציל רכוש לא צריך להרוס אחר...

איך תסגור את הבלון אם הכל בוער...

איך איך?.....

ברור שאם לא חייבים אז לא

אבל אם יש את הסכוי הכי קטן שיקרה משהו אז גם להרוס את כל הבניין בשביל להציל בן אדם אחד

fireman

New member
ווואוו....אל תקפוץ יותר מידי גבוה

תראה אני אומר לך אישית שאם איזה כבאי היה רוצה לעבור דרך הקיר של הבית שלי הוא היה צריך לעבור דרכי קודם כל אבל לא זו השאלה הכוונה הייתה לגבי הפיכת הבית למעבר לכבאים, לפריסת זרנוקים דרך הבית (שעלולים להתפוצץ ולשטוף כל דבר שנמצא בסביבה) עשיית בלאגן בבית כפועל יוצא מהמעבר בבית וכו.....לא דיברתי על להרוס את הבית כולו עם פטיש 5 ק"ג אל תגזימו

אני גם מסכים עם אורן

מפני שהשכן הוא שכן והוא נמצא ממש צמוד לאיזור השריפה ותאמינו לי שהוא ייתן לכבאים לעבור דרך ביתו מפני שגם דירתו יכולה להידלק אז תאמינו לי שהוא ייקח את הסיכון

zarnuk

New member
דרך אגב

לקצין כיבוי יש את הסמכות לפתוח כל דלת ללא אישור מהבעלים בזמן חירום כשיש סיכון לחיי אדם.

למעלה