שאלה לדיון

mga-abir

New member
שאלה לדיון

מהו אלוהים עבורי (עבורך), מכל היבט אפשרי.? לא מי הוא, ומה הוא, ומה הוא פועלו. מבקש תגובות מתאימה לנושא בברכה אביר

תחיה

New member
מה זאת אומרת?

אלוקים הוא משהו רוחני, הרי אני מאמינה בקדוש ברוך הוא! אני מאמינה שהוא הביא אותי לעולם הזה בדרך מסויימת! בשבילי הוא החיים שלי, אם הוא לא היה אני לא הייתי קיימת, בגלל זה אנחנו עובדים את ה´ בשמחה וביראה. כמו הפסוק שאומנר "מצווה גדולה להיות בשמחה..."

א*ל*ד*ד

New member
דיון כזה נדון מראש לכישלון

אלוהים הוא לא רעיון, לא תפיסה, לא דוקטורינה... המושג נמצא מעבר למחשבה, וכמובן שמעבר למילה הכתובה... אבל אלוהים בהחלט ניתן לחוויה (שהיא כמובן אישית). "קרוב השם לכל קוראיו לכל אשר יקראהו באמת" (מהתפילה) אולי רק השראה ניתן לספוג מהחכם הסיני, לאו טסה: "זהו משהו שהיה קיים בשקט, לפני שנפתחו השמים, אין לו קול, אין לו צורה והוא נצחי ואי אפשר להשמידו. הוא אינו קיים בשום דבר והוא עצמאי, לכן אפשר לכנותו - אימו של העולם, אבל אני אינני יודע איך לכנותו, ואני תוהה מה שמו, לכן בחוצפתי אני מכנה אותו טאו. כשאנשים אינם חמדנים ונפשם צלולה, הם יכולים לראות את מציאותו של הטאו הזה שאין לו שם, אך כשאנשים אנוכיים הם יכולים לראות רק את הניגודים והאפליה בעולם. הטאו האמיתי והניגודים בעולם , השוני בעולם אחד הם במקורם, והכל יוצא מתוך המקור הזה כאילו היה שער. " אלדד

mga-abir

New member
תפיסת אלוהים=לתפיסת המוות

המוות אין הוא ולא כלום עבורנו, כי כל זמן היותנו אין מוות, וכאשר המוות יבוא - אין אנו.”[v] - כי אם במשמעות ההיגליאנית, כלומר הוא משהו שאינו ניתן להסבר במסגרת מערכת המושגים ההיגליאנית. בתור שכזה המוות אינו קיים, או במילים אחרות, הוא ´אין´. רוזנצוייג, לעומת זאת, מסכים אמנם שהמוות אינו ניתן להסבר תבוני, אבל הוא אינו מסיק מכך שהוא ´אין´, אלא שהוא ´משהו´[vi] שאינו ניתן להסבר תבוני, או ´אותו משהו´ שאינו ניתן להסבר תבוני.

nissimhania

New member
לא בטוח, אתה יודע

יש שיטענו שהמוות הוא רק שלב מעבר, יש שיטענו שהיו וחזרו ממנו, וכו´.

nissimhania

New member
הנה תפיסה מסויימת,

חשבתי עליה ממש לא מזמן. המשלים לידיעתנו הוא אלוהים, ועל כן הוא גם השער להתעלות. יש כאלה שדעתם היא שככל שהמדע מתקדם אלוהים "מאבד מנכסיו", ואנחנו מאבדים את נחיצותו. אני חושב שההיפך הוא הנכון, ככל שאנו מתקרבים לגבולות שלנו, אנו מתקרבים ל"אזור הלא נודע", אנו מרגישים יותר את נוכחותו. כי אנחנו מתקרבים יותר לגבול בו אנו כבר חסרי אונים למול מורכבות העולם והאינסופיות שבו.

mga-abir

New member
התנצלות :שכחתי לציין הציטוט

התנצלות:שכחתי לציין שהכתוב מצוטט --ובהתיחסות להקבלה אוסיף ממשות חווית המוות וממשותו של אלוהים אינם נבדלים מעקרם אצל בעלי האמונה. בתפיסה סלקטיבית עומדים המונחים במבחן "המציאות", יוצא מכך שהעמדה האישית קובעת את הממשות וככזו הרי היא מציאות בפני עצמה הנחווית ואין לשלול אותה לחלוטין.הערטילאות כחלק מהמשחק נושאת משקל שונה בהתיחסות זו בין בני האדם. בברכה אביר

למעלה