שאלה לדיון.

Rioter

New member
שאלה לדיון. ../images/Emo88.gif

נניח שאתם חלק מאיזו מסגרת חברתית (יכול להיות חוג, משפחה, קבוצת חברים, ביה"ס, תנועת נוער וכיוצ"ב). הרוב מחוברים ביניהם, אבל יש בחור (לצורך העניין - יכולה להיות גם בחורה) שנקרא לו X. הוא הצטרף למסגרת הזו, או יצא לכם להכיר אותו יותר רק לאחרונה. X הוא לא יפה תואר, אבל בסה"כ בחור שאין לכם בעיה איתו, ממה שיצא לכם להבין. נוסיף למשוואה את Y. Y היא בחורה "מקובלת", שX לא נראה לה. היא יורדת עליו בכל הזדמנות, קוטלת אותו, מעליבה אותו, משפילה אותו ובלי סיבה ממשית. (זאת לא השערה - זאת עובדה. אין סיבה ממשית.) היא גוררת אחריה עוד כמה אנשים, שחושבים גם הם שX הוא ממש מעצבן, ובלה בלה בלה. אחרי תקופת זמן מסויימת, X הפך לכבשה השחורה. מרוב שכל-כך יורדים עליו, זה הפך למין טרנד חברתי, לשם הירידה, ולא כי הוא באמת לא בסדר. כן, יש לו קטעים מעצבנים, אבל למי אין? זאת הקצנה מטורפת. כשהוא אומר משהו מבטלים אותו, ואפילו הדמות הסמכותית (מנהל החוג\האבא שלכם\המורה\הרכז) התחיל לאטום את עצמו בפניו כי הוא כ"כ הושפע מהיחס של הסביבה כלפיו. ואתם נייטרלים. (אתם, ז"א, אני...) מלתחילה קלטתם שהמצב מעוות, אבל אין סיכוי לדבר עם Y (היא אטומה מדי, ולא מהססת לפגוע ולעקוץ בלשון החריפה שלה, או באיזה גלגול עיניים מתנשא ומזלזל. אבל היא בחורה מתוקה, כשהיא רוצה, למי שהיא רוצה). אתם מפחדים להגיד משהו לדמות הסמכותית (ע"ע קודם) כי זה לא ממקומכם. רואים שנעשה עוול ל-X, אבל באופן מפתיע - אין לי מושג מה הייתי עושה במקומו - הוא התחיל להפסיק לענות לה או להתווכח (אולי כי סתם נמאס לו שאם הוא אומר משהו כולם עולים עליו), וגילה אדישות ובגרות. אבל הוא, כאמור, לא יפה תואר, לא התחבר לאנשים "הנכונים" (אם בכלל התחבר) ולפעמים יש לו קצת ריח רע. ופתאום, אחרי שנתיים (או פרק זמן אחר), אתם מתחילים לפחד - שאולי הסביבה מתחילה להשפיע עליכם. גם אתם מכירים את השעיר לעזאזל הזה, על לא עוול בכפו? <יוצאת, חוזרת בלילה>

LOLI152

New member
אני חושבת שבכל קבוצה יש אחד כזה..

אצלנו, כשאני רק נכנסתי לשכבה הבוגרת, הייתי בשוק.. לא האמנתי שאנשים כל כך ערכיים יכולים להתייחס בכזה קור ורוע לחבר שכבה שלהם.. או לחבר מהשכב"ג שלהם.. (אצלנו- השכבה היא קודש. אף אחד לא מלכלך על אף אחד מהשכבה, בעיקר לא אנשים זרים..) בקיצור אז אני לכל היותר התנהגתי אליו כמו שצריך.. (כן, גם לו יש קטעים מאוד מעצבנים, מאוד, זה יחס כזה שאין לך איך להגיב אליו חוץ מלהתעצבן..) כן הוא מציק וקרציה והכל.. אבל אני לא רואה בהשפלות דרך להתנהג. בכלל. מאוחר יותר התחברתי ממש לאחד המרכזים הבוגרים (מתוך שניים..) וסתם יצא לנו מלא לדבר על זה.. והוא ואני יזמנו שיחה עם השכב"ג.. (כשזה שמציקים לו לא היה..) וואלה, היחס השתפר.. באמת, בלי רחמים, להגיד להם כמה הם נוראיים, ושהם מחנכים לערכים שאין להם בשיט, וכ'ו.. עדיין קצת צוחקים עליו פה ושם.. אבל וואלה, כבר הרבה פחות.. יש עוד אנשים שמסכימים איתך בנושא..?

Rioter

New member
יש כאלה שמסכימים -

דיברתי עם אחד שממש ירד עליו. הוא הסכים איתי שזה לא בסדר, והבטיח להפסיק. ובאמת תקופה מסוימת הוא לא השתתף בעליהום...... אבל "נכנע" ללחצי החברה, או משהו, ועכשיו הוא עדיין עושה את זה (בתדירות הרבה פחות גבוהה, אבל עדיין)

X מהחוג

New member
אז מה אם יש לי קצת ריח רע?!

לכולם יש את המינוסים שלהם! אני לא מעיר לך על המינוסים שלך כי אני אדיש ובוגר! ותאמיני לי, יש לך לא מעט מינוסים, בעיקר במידת החזייה! אם היית אדישה ובוגרת כמוני היית מבינה שאת לא צריכה להיות קונפורמיסטית ולהיות מושפעת מהחברה הטרנסצנדטניאלית האקטומורפית הזאת שלך ולחיות איתי חיים חסרי מקלחת לנצח!

tamaguchi girl

New member
טרול?../images/Emo12.gif

ואם לא- אז אדישה ובוגרת כמוך? צר לי, אבל לפי דרך הביטוי שלך- בוגר אתה לא.

Drenthe

New member
הלו נשמה, תרגיע ומהר.

אני לא יודע אם אתה טרול או ה-אחד ששיר מדברת עליו, אבל בכל אופן היא הציגה את X בצורה הכי טובה שיש, אין היא העליבה או זילזלה בכבודו. בסה"כ היא הרגישה שהמציאות לא הכי הגונת כלפיו כפי שאנכי ראיתי, ורצתה לשמוע את דעתנו. בפורום זה במידה ואתה חדש, מתנהלים המון דיונים מהסוג הזה. אני מקווה שאתה לא איזה טרול שאני אחסום במהלך היום. יום טוב שיהיה לך.

Rioter

New member
זה לא הוא

(ואני אהיה, לבקשת הטרול, אדישה ובוגרת - ואתעלם בחינניות)

Drenthe

New member
דעתי בנושא

האמת שיש בחיי מקרה דומה למה שהזכרת; יש אצלנו איזה בחור שאשכרה מודבק עליו הכינוי "החנון של השכבה", אבל זה לא החנון שהוא גאון ענק במחשבים אלא סה"כ ילד פשוט ורגיל מבחינת לימודים שמתנהג בצורה מסויימת שאתם בטח מכירים. אם אני אדבר על עצמי, אני דיי באמצע בכל הקטע של ה"חנון-מקובל" ( כעיקרון אני מחובר ככה בקטנה לכולם ), כך שאני יכול בהחלט להתחבר לשני הצדדים. ראיתי לא פעם ולא פעמיים זילזולים בילד הזה; מצלמים אותו ומעלים לפייסבוק, הבנים שמים לו רגליים מדי פעם ופשוט חשוף להתנהגות לא הולמת ואו מקובלת בכלל. לא יודע אם זה רק אני, אבל יש בי את התכונה של "לעזור לחלש", כי אני יודע שאני לא יכול לראות את המחזה הזה ולשבת בחיבוק ידיים. אני מדבר איתו, עוזר לו גם בלימודים כשבאמת צריך, ומנסה לגרום לו לשבת עם ה"ח'ברה" מה שנקרא... האמת שהחברים שלי לא סובלים אותו בצורה לא נורמלית, לפעמים אחד החברים מושך אותי בחולצה ומכוון אותי למדרגות כדי לברוח בזמן שהוא הלך לשירותים... הוא פשוט אאוטסיידר מטורף... כפי שציינתי אני מנסה לעזור, כדי שלפחות ירגיש שתמיד יש על מי לסמוך ברגע האמת, כי בסופו של דבר אני באמת מאמין שערך כל האנשים שווה, ומגיע לכולם לחיות לפחות בנעימות... יכול להיות שזה יראה קיצ'י, אבל ככה אני.

Rioter

New member
אתה עוזר לו "כי הוא חלש"

או כי אתה באמת מתחבר אליו?

Drenthe

New member
אממ

אני בספק אם אני מתחבר אליו כמו שהתחברתי לשאר החברים והידידים שלי... דבר אחד אני כן יכול לומר לך הוא שבעברי הייתי מעט שחצן וניצלתי הרבה הזדמנויות כדי להתעלל בתלמיד "השונה" בלי ללמוד להכיר אותו, וההרגשה שאנכי הייתי כך, גורמת לי בחילה. שניים מהחברים הכי טובים שלי כרגע, זכור לי שהתעללתי בהם בילדותי; אחד מהם ניצלתי את העובדה שהוא חדש ודחיתי אותו אין-ספור פעמים, והשני היה בזמנו מעט דחוי וכל הזדמנות להתקרב אליי דחיתי אותם ואף זרקתי כמה מילים לא נעימות. האמת שאני חושב שהזמן עשה את שלו והבחורים האלה השתנו, אולי בגלל זה התחברתי אליהם עתה, אבל עצם העובדה שניצלתי את חולשתם בזמנו, לא עושה לי הרגשה טובה. ובינינו? אני לא יודע אם הם סלחו לי כי לא מגיע לי... אני למדתי מהטעויות שלי ובאמת שהשתניתי כש"התבגרתי" מה שנקרא, וכרגע אני מנסה לא לשפוט אנשים דיי מהר, ולתת גם להם הזדמנויות... אז מה אם הבן אדם שאני מדבר עליו לא מחליף בגדים, ואז מה אם הוא דיי רזה ונראה רכרוכי, בסה"כ מדובר בבן אדם טוב לב ממשפחה טובה... אני לא אגיד לך שאני תמיד מגן עליו ויוצא שאני לפעמים "מצטרף" לחבורה וצוחק מהבדיחות העוקצניות שזורקים לעברו, אבל בד"כ אני מנסה להימנע מכך ולא להתנהג כמו עצמי בעברי...

PoisonSnowFlake

New member
לא יודעת אם זה 'שעיר לעזאזל'

אבל אני מכירה מקרים כאלה. שלא אוהבים בן אדם רק בגלל שהוא אותו בן אדם, ולא בגלל משהו שהוא עשה. בכללי, אני בן אדם שאומר דברים בלי לחשוב, בגלל זה אני מתחרטת המון על דברים שאני אומרת\עושה. אז מידי פעם יוצא לי להתחיל לחשוב מה אני אומרת ולמה, ולפעמים כן - אני שמה לב שאולי התייחסי רע למישהו בגלל השפעה של החברה, אבל כולם מכירים אותי כאחת שיכולה להתעצבן מאוווווווד יום אחד על מישהו, ו5 דקות אחרי זה לבקש סליחה ושהכל יהיה נורמל, אז לא לוקחים אותי ברצינות. בכל אופן, אני יודעת שקל להגיד וקשה לעשות - אבל הייתי מנסה להכניס קצת היגיון בY. בכל זאת, כמה אפשר להיות כלבה?

PoisonSnowFlake

New member
יואו פעם ניסיתם לכתוב משהו חשוב

בזמן שאתם שרים לכם שיר ברקע ?
התוצאה זה מה שיצא לי, סורי על הבלאגן :S

Rioter

New member
כ"כ הרבה ניסו 'להכניס בה היגיון'

לא יודעת. היא מן מקרה אבוד כזה, ואני דווקא אחת שנוטה להאמין שצריך לדבר עם אנשים ואם יודעים איך, אז זה עובד. אבל ברצינות.... כ"כ הרבה ניסו לדבר איתה, אבל זה כמו לדבר לקיר. יש לה שמיעה סלקטיבית.

rl1992

New member
אני חושבת שבכל חברה יש איזה אחד/אחת כמו X

טבע האדם הוא לחלק לקטגוריות. בגלל זה מוצאים בכל מקום כמעט את "קבוצת המקובלים" "קבוצת החנונים" וכו'. ולרוב גם יש את האאוטסיידר הזה שלרוב לא עשה כלום וסתם כלום יורדים עליו. גם אצלנו בשכבה יש אחד כזה, במקרה הוא בכיתה שלי. אני מכירה את הילד הזה מכיתה א' (הוא היה בכיתה המקבילה שלי ביסודי) והסיפור איתו הוא בכלל מוזר. הוא ילד חכם, מאוד חכם. הוא לא זכור לי בכלל כילד מציק מהיסודי, להפך, הוא ואחיו התאום היו תמיד בקשרים טובים איתי ועם אחותי התאומה (אחותי הייתה איתו בכיתה ואני עם אחיו) וההורים שלו תמיד היו בקשר טוב עם אמא שלי, ועדיין היחסים ביניהם הם טובים. אני לא יודעת למה התחילו להציק לו, בטח בגלל שהוא שונה, הוא חכם ובעל משקל עודף. ככה זה אצל בני אדם - החריג הוא מוזר, הוא לא נורמלי. אני חושבת שלא צריך ללכת אחרי העדר ולרדת עליו גם כן. בסך הכל הוא בדיוק כמו כולם, בן אדם עם רגשות, גם אם הוא מציק קצת (גם אם לא בכוונה) ואולי קצת מסריח מדי פעם (יכול להיות שיש לו בעיה רפואית כלשהי? אולי בעיה בבית? לכי תדעי למה הוא ככה..). בנוגע למקרה שלך, אם יש עוד מישהו בדעה שלך, תנסו ללכת אל Y , כמו שאלה אמרה ותנסו להכניס בה קצת הגיון. ואם זה לא עוזר אולי לחברה טובה שלה. יכול להיות שיהיה קל יותר לדבר עם מישהי שקרובה אליה ולא איתה ואולי היא תצליח לדבר איתה.

מכירה,כמו כולם.

אני לא יודעת אם לקרוא לזה שעיר לעזאזל,והאמת,שאצלנו הוא גם דיי נטה לאהוב שמישהו מתייחס אליו,והיו אלו החברים שלו שהתחילו עם ה"צחוקים". באופן כללי,אני מאד משתדלת שלא להגרר לדברים האלו,אבל אני גם יודעת שאי אפשר לאטום אזניים ולהמנע מלשמוע הערות עליו מהסביבה. אני מניחה שבמקרה שתיארת,שכבר קרה לי בעבר,הייתי מנסה להתקרב אליו,טיפה,לדעת מי הוא באמת. אם היינו מסתדרים-בכיף,נדבר ונהנה ונשים *** על העולם
. אם לא
-אז לא,אז הבנתי מי הוא סופסוף,או לפחות ניסיתי,ועכשיו יש לי דעה משל עצמי,שעומדת בזכות עצמה. אני משערת שלפי ההכרות איתו הייתי מחליטה האם יש צורך לגונן עליו בפני הסביבה,או שלא. כי,מניסיון,זה לא דבר שתמיד צריך לעשות.לפעמים,אותו "אומלל" (X) שהגנת עליו,עוד עלול להתהפך ולתקוע לך (או לאחד מחברייך,באחד מהמקרים שאני הכרתי) סכין בגב.ואז,לך תאכל את עצמך שנרתמת לטובתו כנגד כל הזרם. קרה לי מקרה אישי כזה עם מישהי ביסודי,וגם לחברה שלי קרה מקרה כזה בחטיבה-אז,לשים לב.
זו דעתי.

למעלה