שאלה לדיון

שאלה לדיון ../images/Emo4.gif

מאיפה לדעתכם היתחיל הגראנג' להיתפתח? מפירוק green river שהביא להקמת הלהקה mother love bone, ומשם התפתח הגראנג', או רק בשנים מאוחרות יותר של הלהקות soundgarden, alice in chains, nirvana וכו.. בזמן שהגראנג' תפס משמעות וסגנון שונה לגמרי מההרד רוק ומהמאטל.

life style

New member
אני רואה שהעלת את השאלה שלנו ../images/Emo8.gif

לדיון... פשוט היה לנו ויכוח עם חולה גראנג' אובססיבי ורצינו לקבל second opinion

אני מתכוונת לענות! לא בטוח שהצלחתי

למה למדר לאב בון יש משמעות שונה מאליס או נירוונה? הם לא היו נקראים גראנג' אם הוא לא היה מתחיל להתפתח מאז וחוצמזה הגראנג' אף פעם לא ממש משמעות שונה לגמרי מההארד רוק או הפאנק הוא פשוט סעיף מיוחד שלהם.. לא?

life style

New member
להמ זה כל כך ברור?

זאת שאלה שכל כך הרבה מתווכחים עליה.... יש כאלו שואמרים שזה התחיל עם סאונדגרדן אחרים בכלל טוענים שזה התחיל כבר מהתפרקות גרין ריבר אחרים אומרים שזה ממש התפתח רק הרבה יותר מאוחר עם נירוונה ושות'.... ומה התשובה?? לא נראה לי שיש אחת חד משמעית...

סיסתמוס

New member
זה לא ברור בכלל

זה תלוי במה שכל אחד חושב. יש אנשים שאוהבים ומעריכים יותר את הלהקות המאוחרות יותר כמו סאונדגארדן וינרוונה ויש כאלה שמעדיפים להקות ישנות יותר כמו MLB. כך שכל אחד יכול להחליט מאיפה הגראנג' התחיל להתפתח בשבילו. אין לזה תשובה חד משמעית. לדעתי הגראנג' התחיל להתפתח לאחר התפרקות גרין ריוור והקמת MLB כי הם מציינים בשבילי לפחות את הלב של הז'אנר.

ב נ נ י

New member
תיראו...

אם מישהו לעזאזל לא יחליט מה נכון ומה לא....ככה נשב ולא נדע...(כגון מלחמה....) לפי הראש שלי אני חושבת שזה האופציה השניה שציין הבנאדם!!! כל אחד חושב מה שהוא רוצה...לא?! (מדינה חופשית בני אדם)!

super joby

New member
דעתי (הלא כ"כ) מלומדת:

הגראנג' הוא לא סגנון מוזיקלי. אי אפשר להגיד שלאליס אין צ'יינס, פרל ג'אם, נירוונה ולסאונדגארדן יש צליל מוזיקלי שאפשר להגדיר אותו בצורה ספציפית (כמו ספיד מטאל, או פוסט רוק). הגראנג' זה יותר דרך חיים (או משהו כזה, תחשבו לבד) של להקות שבאו מאותו מקום עם אותו רקע ובאותו זמן. מה זה אומר? אפשר להסתכל על זה בשתי דרכים (
): בגלל שהגרנג' הוא לא סגנון מוזיקלי ממש הוא התפתח רק עם פירסום נירוונה ופריצת הגרנג'. לפי דעתי זה לא נכון והוא התפתח עוד לפני זה עם להקות כמו המלוינס גרין ריור וכו' שעשו מוזיקה טובה וגרמו לסצנה של סיאטל להתפתח. העולם קיבל את הלהקות האלה בצורה "משודרגת" רק אחרי זה.

יכול להיות

שאנישים נוטים לחשוב שגראנג' הוא התקופה של נירוונה סאונדגרדן וכו.. בגלל שאז הגיע הראנג' לשיאו הרבה אבל הרבה יותר אנשים היו מודעים אליו כי נהיה "אין",. אבל אני חושבת שהגרעין או היסוד (איך שלא תקראו לזה) הוא פירוק להקת גרין ריבר שההרכב שלה יחד עם אנדרו ווד (אני כמעט בטוחה שזה השם שלו) הם הקימו את MLB שהיתה הלהקה הראשונה הכי גראנג'ית, ומשם....

call me a dog

New member
אני מצטער לנפץ לכם פה את הכל אבל...

לא, זה לא ענין של כל-אחד-מחליט-מה-שבראש-שלו... זה לא קשור לאם זו להקה שאתה אוהב או מעריך אה משהו.. אם תחקרו ותבדקו אתם תוכלו לדעת בדיוק באיזה שנה הגראנג' "נוצר".. אתם לא יכולים להחליט לפי איזה להקה שאתם הכי אוהבים מתי הגראנג' נוצר, מי אתם בכלל שתחליטו מהו גראנג'? הקיצר, אחרי שהגבתי, אני יענה מה אני חושב... תמיד תבדקו את השורשים היותר מאוחרים של הגראנג', היתה להקת גרין ריבר, התפרקה, ממנה באה הלהקה מאדהאני, באותו זמן וקצת לפני הורכבה הלהקה מאדר לאב בון. אותו סגנון לבוש, אותם נושאים, אותו טון, אותה מולדת, היה ניתן למצוא בלהקות שהורכבו לאחר מכן.. והלאה והלאה... משם הורכב הסגנון שנקרא "גראנג'" לאחר כמה שנים שהגראנג' "התפתח" החלו האנשים ששמעו ואהבו ויצרו גראנג' לתהות- "מי התחיל את כל זה?" וחקרו יותר ויותר עמוק, עברו את מאדהאני ואת גרין ריבר, ואת מלב והגיעו ללהקות שמהן הלהקות הנ"ל הושפעו.. אני חושב שהקטע והשנה (האיזור) שבו אפשר להגיד- "הנה, פה בדיוק נוצר הגראנג'" הוא לא מדיוק, הוא תהליך.. אבל אפשר להגיד שמהרגע שהיה אפשר לשמוע את הלהקה הראשונה שהושפעה מהלהקות הראשונות שעשו גראנג', אפשר לקבוע ממתי יש גראנג'.. זהו

למעלה