שאלה לדיון

PinkyRaSta

New member
שאלה לדיון ../images/Emo210.gif

אם אני יוצאת עם חברים.. ואני נגיד שותה ולא במצב לנהוג מותר לחברה שלי לנהוג במקומי? אין לה ביטוח על האוטו, אבל כן ישלה רשיון וכל הנלווה לזה.. אם עוצר שוטר, ואין ביטוח ושיט, ונסביר לו את הסיבה שאני שתיתי וכו', הוא יעביר את זה חלק? הרי הלכנו לפי החוק, ויותר מסוכן שאני אנהג על אלכוהול מאשר שהיא תנהג בלי ביטוח. הרי תמיד בפירסומים של משרד התחבורה אומרים לתת את המפתחות לחברים, לתת לחברים לנהוג בחזרה וכו' וכו'...

lsd600

New member
יש עליה ביטוח....

אם היא בגיל שלך והיא גם נהגת חדשה וגם צעירה אז יש עליה ביטוח...

talush2005

New member
אבל לא נראה לי שעל כל המכוניות...יש

לה ביטוח רק על האוטו שלה לא? ככה תמיד ידעתי.. לא על האוטו של החברה שלה לדעתי אבל לא בטוח. בכל אופן בקשר לשאלה שלך אין לי מושג מה להגיד ,את צודקת בזה שיותר מסוכן לנהוג שאתה שיכור מאשר לנהוג בלי ביטוח אבל חוק זה חוק ואני מאמינה שעדיין אם יתפסו לא לגמריי יקבלו את זה ,לא יודעת.

lsd600

New member
אם יתפסו לא יקרה כלום...אין מה לקבל

השוטר רוצה לראות ביטוח חובה בתוקף...הוא לא מסתכל מה השם של בעל הפוליסה ואיפה הוא גר ומה המספר בית שלו ולמי מותאם הביטוח..זה כבר עניין של עם הביטוח...

תשובה

כמו שLSD אמר.. ביטוח עושים על האוטו ולא על הנהג שנוהג בו.. אבל עזבי אותך שטויות.. למה לך לשתות? סתם עינוי (בעע
)

Superdror

New member
אתה אולי עושה ביטוח על האוטו...

אבל הביטוח צריך להיות מותאם לנוהגים ברכב. יש הבדל בין עלות ביטוח של איש בן 45 עם ותק של 20 שנה לבין ביטוח של נערה בת 17 וחצי עם 3 חודשים רשיון. במידה ויש על הרכב ביטוח לכל נהג עם ותק מתחת לשנה - החברה יכולה לנהוג. אם אין ביטוח לנהג חדש עם ותק זהה לשלכם על הרכב, מומלץ להימנע מלנהוג עליו כלל - לא הייתם רוצים לעשות תאונה ולגלות שחברת הביטוח מתנערת מאחריות ותובעים אתכם בסכומים של מאות אלפי שקלים. לצורך העניין, הרכב שלי מבוטח לגיל 21 ומעלה. חבר שלי בן 20 ו11 חודש לא מבוטח עליו - ולכן הוא גם לא ינהג עליו. אני מספיק אחראי כדי לצאת למסיבה או מועדון ולהקפיד שלא לשתות, או לשתות בכמות המותרת ולהקפיד על המתנה מספקת כדי שהשפעת האלכוהול תפוג. בכל מקרה -כשאני יוצא ונוהג - אני לא שותה יותר משליש בירה - כלל שלי, אולי יאמרו שאני קפדן מידי, אולי מגזים מידי, זה אני ושכל אחד יעשה מה שטוב לו ונראה לו לנכון, רק אל תשכחו שיש גם חוק יבש בנושא וכי שוטר יכול לחייב אתכם לעשות בדיקת אלכוהול - מעבר לאחריות שיש לכם על חייכם, חיי הנוסעים שאתכם ברכב וחיי המשתמשים הנוספים בכביש.

NewUser4

New member
צריך רק להוסיף

כי יש להבדיל בין ההגדרות של הביטוח על הרכוש (מקיף+ג') ובין ביטוח החובה. אדם שאינו נהג קבע ברכב ויוכל להוכיח זאת בפני בית משפט יהיה מבוטח על הרכב בביטוח חובה. לכן, במקרה של פותחת השרשור חברתך מבוטחת בביטוח חובה. לעומת זאת, בביטוח מקיף התנאים מחמירים יותר, ואין הבדל בין נהג קבע לנהג חד פעמי. לכן במקרה של פותחת השרשור, חברתך אינה מבוטחת בביטוח מקיף (או צד ג').

למעלה