שאלה לדיון...

ballet20

New member
שאלה לדיון...../images/Emo141.gif

במסגרת קורס בפילוסופיה של הלשון עלתה אצלנו השאלה מהי שיחה משמעותית, ורציתי לשאול אתכם/כן- מהי שיחה תנועתית משמעותית עוברכם/כן? (למשל ריקוד שממש התחברתם אליו או אימפרוסיזציה שהשיארה אתכם בתחושת וואוו....) ומה היחס ביניהם לבין שיחה מילולית משמעותית עבורכם? שאלה למחשבה....

FrEaK DaNcEr

New member
עונה ../images/Emo6.gif

הפעם שזכורה לי כממש משמעותית, היתה קטע אימפרוביזציה שהעבירו לנו רקדנים של ענבל פינטו... חוצמזה שהם העבירו את זה נהדר
הרגשתי שזה בערך הפעם הראשונה שממש (!) הצלחתי להשתחרר ופשוט לזוז איך שמתחשק לי... לזרום כזה אתם יודעים... בסוף החלק הזה (זה היה איזה חצי שעה מתוך שעתיים וחצי שיעור
) פשוט הרגשתי כאילו ממש הוצאתי מעצמי הכי הרבה שיכולתי, וזה לדעתי הכי חשוב. אני חושבת ששיחה תנועתית משמעותית צריכה להיות בין שני גורמים ובפעם הזאת היה את הגורם שממש ביצע (אנחנו, התלמידים) והגורם שיותר הנחה (הרקדנים של ענבל פינטו) מאשר עשה. למרות זאת ממש הרגשתי כאילו אני משוחחת איתם, וכשהם גם רקדו ועשו, יכולתי ממש למצוא את הרגש המובנה בכל תנועה. לפי דעתי בשיחה תנועתית אפשר להעביר הרבה יותר רגש מאשר בשיחה מילולית. א - בגלל שמי שבאמת אוהב את זה גם נהינה מהעשייה וההופעה, ואז המתבונן יכול להתרגש יחד איתו ולקבל מסרים החבויים בשיחה מילולית... אנלא בדיוק יודעת איך להסביר את זה אבל זה כאילו רקדנים הם קבוצת אוכלוסיה שיותר קל לה להתבטא ולהביע את עצמה. ב - בשיחה מילולית צריך להיות מאוד קשוב ולקרוא בין השורות כדי לקלוט את המסרים החבויים... אויששש, יצא קצת ארוך
לאנורא... מקווה שלא לקח לכם יותר מידי זמן לקרוא..

למעלה