שאלה לדיון נמנמ

שאלה לדיון נמנמ

בדר"כ בלט דורש הרבה פרפקטציוניסטיות. יש לכם את זה גם בשאר התחומים? נמנמ לימודים וכאלה.

MissMusic

New member
../images/Emo80.gifברור../images/Emo70.gif

אני תמיד, תמיד תמיד שואפת לטוב ביותר ולמושלם.. כמובן שזה בעיקר בלימודים-אני לא מסוגלת לקבל ציון שנמוך מ90 {אבל חכי שאני אגיע לתיכון
...}. גם בתחום החברתי, אני מסתובבת עם האנשים בשכבה שלי שנראים לי הכי "איכותיים"
... בדיוק היום דיברו איתי על זה שרואים שאני פרפקציוניסטית
. שד"א, אני רואה בזה מעלה ולא חיסרון.

כ"כ כן!!!! ../images/Emo67.gif

אני בין הבנאדם הכי פרפקציוניסטים שיש וזה לא תמיד כזה טוב,, שמעת כבר בעבר הערות ממורים שזה לא בהכרח טוב תמיד הפרפקציוניסטיות הזאת, ותמאת שגם בלימושים הפרפקציו...בלהבלהלבלה.... מאוד משפיעה, אני פשוט בנאדם פ-ר-פ-ק-צ-י-ו-נ-י-ס-ט!

MissMusic

New member
../images/Emo80.gifהמורים הכי מציקים בקטע הזה אצלי../images/Emo122.gif../images/Emo70.gif

כן...מאוד אפילו ../images/Emo3.gif

וזה מתבטא באמת בהרבה תחומים גם בריקוד והבלט כמו שאמרת.. גם [מאוד] בלימודים..במפעלים בצופים למשל.. ואינלי עוד דוגמאות שעולות לי כרגע אבל זה קיים מאוד.. אפילו המחנכת שלי שמה לב לזה...XD היא והקודמת לה... עוד לפני שהתחלתי לרקוד הייתי כזו XD שאלה מעניינת..

דנה EF

New member
../images/Emo72.gifתלוי במה..

אני חושבת שפעם הייתי פרפיקציוניסטית [הכל צריך להיות פרפקט.. עבודות לבי"ס, שיעורים, פשוט הכל] אבל עכשיו אני כבר לא [בעצם הכי ההפך] בדברים שחשובים ועקרוניים לי אני הכי פרפקציונית, כי זה חשוב לי

דנה EF

New member
../images/Emo72.gifאהה ו..

כמובן שבמחול הפרפקציוניסטיות שלי הכי מתבטאת... אם תנועה לא הולכת לי אני אעשה אותה אלפי פעמים עד שהיא תהיה בול....

אני לא שמה ../images/Emo23.gif כלכך../images/Emo54.gif

אני בטוח פרפקטציוניסטית (מעתיקה את המילה.. לא יודעת בעל פה) אבל לא עד כדי כך. בשיעורים- ממש לא. אבל אני יודעת שבריקוד זה דווקא כן ככה... אם אני לא מצליחה משהו אני אדע אותו בסוף אחרי תרגולים ועוד תרגולים.. וגם אם זה קשור במבנה גוף שלי.... אני מאוד פרפקטציוניסטית אבל אני לא יודעת לכתוב בדיוק באילו תחומים.

Amitush222

New member
כן...../images/Emo26.gif

אני לאו דווקא חושבת שזה בא מהבלט, תמיד הייתי כזאת... בלימודים תמיד הייתי טובה אז לא היה לי אף פעם יותר מדי אכפת.. להפך אני די לא משקיעה
אבל באופן כללי אני רוצה תמיד שהכל יתקתק ויהיה מדוייק... וגם במחול אני מאוד פרפקציוניסטית וזה הרבה פעמים מביא אותי לאכזבות ותיסכולים- כי עם כל הרצון הטוב, אין כזה דבר מושלם ואני אף פעם לא אקבל את זה. האמת שאני חושבת שזה די יפה במחול, לא להיות מרוצה מעצמך זה בעצם לא להגיע לטופ בעיניך ותמיד יש לאן לשאוף.. כתבתי פעם לחברה בברכת יומולדת "נקודת האופק תמיד תישאר רחוקה, אבל זה לא אומר שצריך להפסיק לשאוף אליה", ועכשיו זה מאוד מתקשר לי.... קחו לתשומת לבכם

כן אבל בדר"כ טיפוסים כאלה נמשכים לבלט

אממ כן אבל אני נכנסת לדכאונות מכל דבר שאני לא מצליחה.

tink 16

New member
../images/Emo203.gif ממש לא.

אני לא אחת שתרוץ עם 97 למורה ותנסה לחפש איפה לדחוף עוד נק'. לא באופי שלי בכלל. אני משתדלת מאד בלימודים, ועל כל הלחץ שיש לי [ויש יותר ממש שאתן חושבות-ומי שמכירה אותי יודעת] מחצית שעברה, הממוצע שלי היה 87.5

natyly

New member
חח אני פרפקציוניסטית ברמות על../images/Emo3.gif

אם לא מצליח לי תרגיל בריקוד אני מתחילה להתעצבן (מאוד) וכל היום זה לא יוצא לי מהראש ואני עובדת עליו עד שזה מצליח לי (ואם לא, כל העולם סובל ביחד איתי) ! ארג כשלמדנו בזמנו קבריולים זה ח-י-ר-פ-ן אותי בהתחלה שלא הצלחתי! הייתי יומיים-שלושה במצברוח קרבי אני בנאדם מאוד רגישאז זה שילוב מעצבן כזה חחח. היו מקרים שמשהו מסוים לא הצליח לי הרבה זמן והתחרפנתי והתחלתי לבכות בבית
אני דווקא חושבת שנהייתי כזאת מהמחול. לפני שרקדתי לא הכי הייתי משקיע בלימודים , ולא היה לי אכפט אם לא היה מצליח לי תרגיל או משהו. עכשיו ממש אכפט לי... אם אני עושה משהו, לא חשוב עבודה לבצ'פר או קטע ריקוד זה חייב להיות מושלם עד הקצה האחרון, או שיהיה לי מצב רוח ממש רע במשך המון זמן... זה טוב או רע? אני לא יודעת אבל זה מה יש.. בריקוד זה דווקא ממש עוזר.

n o o o a m

New member
../images/Emo4.gif אני כ"כ פרפקציוניסטית....

בכל דבר אפשרי... מחול, צופים, לימודים... אני מתחרפנת, בכל דבר טוב אני תמיד אמצע דברים וגם אם הכי קטנים שיפריעו לי ושאני אהיה חייבת בצורה כלשהי לשנות אותם... לטוב ולרע... זה לפעמים ממש קשה ואני מאריכה לעצמי הרבה תהליכים פי כמה וכמה אבל לפעמים גם עוזר... כמובן שלפעמים יש את הויתורים והקיצורים שאני מאפשרת לעצמי אבל איתם מגיעים גם הכעס והאכזבה על עצמי ומעצמי... ובמשפחה, אחותי ואמא שלי גם פרפציוניסטיות... אבל באמת שאיכשהו אני תמיד הרבה יותר מתאכזבת כשאני נכשלת או שמשהו לא הולך וכאלה... הפרפקציוניסטיות שלי גם מתבטא בכך שאני זוכרת כל טעות אפשרית שהיתה לי בחיים נראלי, תנועות והערות למיניהן כשאני רוקדת, ציונים לא מספקים והמילה הכי תקועה וקטנה ומיותרת שהיתה בשיחה כלשהי לרעה.... אני זוכרת את כל הטעויות הרבה יותר ממה שאני זוכרת דברים שקרו לי לטובה.... אני מצטערת על החפירה, גם אם לא קראתן זה עזר לי קצת לכתוב על זה

Only Dance

New member
כן, וזה מטורף,

פרפקציוניזם ברמה של להיתקע על משהו עד שזה מושלם, זה במיוחד במחול, הביקרותיות והרצון והשאיהפ לשלמות יתר, יהיה לי משהו לשפר גם אם אחרים יגידו שזה מושלם. ככה בלימודים אם משהו זה לא 100 זה משגע אותי... כאילו אם אני יודתע שיכולתי 100 וזה רק 90? 95 או הכי רגרוע 99? זה הכי מעצבן. מחלות:) קאטי

Only Dance

New member
תלוי באיזו רמה...

לפעמים זה משתלט לך על החיים.. הפרפקציוניזם והורס לך להמשיך ולהתקדם לעשות משהו, למשל עד שלא יוצא תרגיל מסוים את לא ממשיכה הלאה - לא משנה מחול, מתמטיקה, אנגלית לא חשוב.. זה דופק אותך בעצם, בלי שמשהו יהי המושלם את לא מסוגלת לתפקד את מתחילה להעריך את עצמך פחות או זה לא הולך ההבנה היא לשאוף לשלמות ולשאוף לשיפור אלב להבין שזה בסדר גם אם לא יוצא.. - זה המ שקשה. קאטי

למעלה