שאלה לדיון:"להיות או להיראות"

actress

New member
שאלה לדיון:"להיות או להיראות" ../images/Emo67.gif ../images/Emo127.gif

לכל מי שיש פנאי פלוס בבית בוודאי קרא על "הדילמה הקלאסית" כפי שכתוב בכתבה על ששחקנים ישראלים לא יודעים כ"כ מה להחליט תאטרון או טלוזיה? ולכן חשבתי לפתח את הדיון כאן כי מאוד מעניין לדעת מה כל השאר חושבים אני קראתי בעיון את הכתבה וישר חשבתי על הפורום ואיך אפשר לדון על זה כאן. עכשיו פתאום רואים את הדוגמנים לי אישית מאוד נמאס לראות את כולם
על המסך ואני לא חושבת שצריך לתת להם בכלל להופיע בתוכניות הם כולה דוגמנים שלא יודעים כלום במשחק ועכשיו למשל עומר ברנע הדוגמן שנכנס בתור שחקן לסדרה "לחיי האהבה". וזה גם עוד דיון בפני עצמו מה דעתכם על הדוגמנים שתופסים זמן מסך? טוב אני אקווה שבכלל תרצו לדון ולשרשר כמובן את דעותיכם

את לא צדקת בדוגמא...

את לא צודקת במה שאמרת על עומר ברנע כי הוא למד משחק כבר מגיל צעיר והוא גם בוגר תלמה ילין...אז במקרה שלו דווקא לא צדקת... בקשר לשאר אני מסכימה גם..הקולבים שהופכים לשחקנים זוהי תופעה נפוצה כיום... ובלי שום קשר לזה לצערי הרב יופי תופס נפח גדול מאוד בקבלת תפקידים כיום. חבל לי, זה פשוט עצוב.

stars

New member
ברור שעדיף תיאטרון מטלויזיה!

אפילו אם יציעו לי להופע בתוכנית טלויזיה הכי ניצפת (?!?!?!?) אני לא אסכים. זה ידוע שטלויזיה זה דבר מושחט- לכן ממש לא מפתיע אותי כל הקטע הזה של הדוגמנים שהופכים לשחקנים, ועוד בלחיי האהבה!!! זה ידוע שהאיכות של הטלנובלות ירודה ביותר. יש רק תוכנית טלויזיה אחת שאני אוהבת והיא שבתות וחגים- סידרה מלאה בשחקנים טובים (אלון אבוטבול, דרור קרן, מירב גרובר ועוד..). טלויזיה זה לא דבר איכותי, אך התיאטרון תמיד ישאר איכותי וטוב. לא ניראה לי שדוגמנים שלא למדו משחק יצליחו איי פעם להגיע לתיאטרון.

כמעט צודקת.. (=

כנסי להודעה שרשמתי. דבר שני- דוגמנים שלא למדו משחק יכולים ועוד איך להגיע לתיאטרון, גם אם לא מוכשרים- בזכות הפרסום. קחי לדוגמא את יעל בר זוהר, או ........ איך קוראים לה... גלית גיאת נראה לי.. לא זוכרת.. בקיצור- עוד דוגמנית זעברה לתיאטרון.

stars

New member
גלית גיאת היא שחקנית...

אולי גרועה אבל שחקנית.. היא למדה במגמת תיאטרון ב"תלמה ילין" ואני חושבת גם בבית צבי... יעל בר זוהר אולי שיחקה בהצגות ילדים, אבל אני לא מחשיבה את זה כתיאטרון..

אהה נזכרתי..

גלית גוטממן לא גיאת.. חחח.. Silly me... אופס... היא באמת שחקנית לא ממש טובה (בלשון המעטה) ועכשיו שמעתי שהיא משתתפת בהצגה רצינית של הבימה או משהו כזה... יעל בר זוהר בפירוש ל-א שחקנית והיא גם לא מופיעה בהצגות ילדים.. היא מופיעה בהצגה שנקראת "מרי-לו" נדמה לי... ראיתי ביאצפן.. אני לא כ"כ מבינה בזה, אבל נדמה לי לפני שגלית גיאת הופיעה בשמש היא לא הייתה כ"כ "מוכרת" ולא קנו כרטיסים להצגות שלה בגלל שהיא שחקה שם, ומאז שהיא הופיעה בשמש ליהקו אותה להצגות, והקהל שקנה כרטים קנה אותם בגלל שהיא משחקת שם (לא רק). אני לא אומרת (חס וחלילה חס ושלום, טפו-טפו-טפו
) שלהופיע בטלויזיה עדיף מלהופיע בתיאטרון, אבל אני אומרת שזה טוב בשביל הפרסום.. נ.ב אל תבינו אותי לא נכון- אני לא סובלת טלנובלות וסדרות מטופשות בטלויזיה!!
אייככסס גועל נפפשש

actress

New member
ועוד עם מי הבר זוהר הזאת מופיעה

אמיר פיי גוטמן הוא זמר לא שחקן!!! למה הוא פתאום שחקן תאטרון שימשיך לשיר וגלית גיאת התחילה ב...בעניין של זמן ומשם לכסף קטלני, שמש וכו´... והיא ממש מוכשרת בתור שחקנית דרמטית והיא הופיעה בבוסתן ספרדי ועכשיו עוד הצגה חדשה שאני לא כ"כ זוכרת

dalitush

New member
נו ברור

שזה די ידוע בקרב השחקנית הישראלים שטלויזיה זה בשביל הפרנסה.. אבל רובם בשביל התהילה מה שגרוע עד מאוד... לפי דעתי (ואולי דעת רבים) אין כמו תאטרון- ההתרגשות, הקהל המחיאות כפיים בסוף, הפידבק שאתה מקבל מהקהל רק נותן לך עוד אנרגיה להמשיך ולהמשיך... ודעתי בקשר לדוגמנים שהם שחקנים -זוועה אין לי מה להוסיף למרות שיש כאלה שהם קודם שחקנים ואחרי זה דוגמנים ויש כאלה שמאמינים להם ויש כאלה שלא.. אבל מה לעשות שיש לנו עולם כ"כ שטחי שמבוסס על יופי ולא על הכישרון סוף תגובה! נ.ב. זה רק אני שגם אתם שמתם לב שהרבה אומנים\שחקנים מתחילים לדגמן לחברות אופנה?... דוגמא: רמי וריטה לגולף חני פיטסנברג לסקאל שמתם לב לקטלוג של פילה.. כולם שם שחקנים!!! ומנחה! דלית

actress

New member
ולגבי הפרסומות עם האומנים אז....

בעיתון "ממון" של "ידיעות אחרונות" היתה גם כן כתבה על זה שלא צריך לתת להם להופיע בפרסומות כי לפעמים זה יכול לפגוע באמינות של השחקן.

dalitush

New member
ושכחתי גם..

שחקנים שמוכרים מפרסומות, תכניות ו כיוצא בזה מקבלים שכר הרבה יותר גבוה מהאלמוניים

אני חושבת ש..

עדיף לערבב את שניהם. כמובן שתיאטרון עדיף על טלויזיה מבחינת הכיפיות, אבל לדעתי צריך להתחיל מהטלויזיה, ואני לא מדברת על סדרות בסגנון "לחיי האהבה" או "סיטי טאוור". אם מתחילים מהטלויזיה אז זה נותן את הפריצה- מקבלים פרסום (טלויזיה פונה לכל הציבור). לאחר מכן , לדעתי, יהיה הרבה יותר קל להשיג תפקידים בהצגות, בגלל הפרסום. (=

לא קראתי את הכתבה אבל...

לגבי השאלה שלך, אני חושבת שאת צודקת בהחלט, בהרבה תוכניות טלוויזיה רוב השחקנים הם לא שחקנים אלא דוגמנים וזאת אחת הסיבות שאני כמעט ולא רואה טלוויזיה. הפעם האחרונה שראיתי את אחת מאופרות הסבון הישראליות למשל (זה היה רמת אביב ג´) אני זוכרת שבסוף כל קטע התחשק לי להגיד לשחקנים: יופי, למדתם את הטקסט בע"פ, כל הכבוד. כי ממש אפשר היה לראות שהם עומדים ומדקלמים את הטקסט ומשחק בקושי אפשר היה לראות. אני חושבת שגם בתחום הזה, כמו בכל תחום אחר בחיים הכל פרוטקציות! בנאדם יכול להצליח בתחום כלשהו (ולאו דווקא שקשור לתאטרון) אם הוא מספיק קרוב לצלחת. ויש גם את העניין של היופי החיצוני. אנשים יותר מידי מסתכלים על העיניים הכחולות של שחקן/דוגמן/אחר ולפי זה כבר מחליטים שהוא מוכשר ומוצלח וכו´. באיזשהו מקום זה פוגע, לא רק בשחקנים מוכשרים שלא מצליחים בגלל העדר יופי חיצוני, אלא גם בשחקנים שמוכרים יותר כדוגמנים אבל יש להם גם כשרון משחק. כי בכל מקרה לומדים להעריך אותם בזכות הקליפה החיצונית ולא בזכות הכשרון.

ברור שעדיף תיאטרון ו...

אני מעדיפה על תיאטרון ועל טלויזיה מחזות זמר, אבל תיאטרון הוא אהבתי הגדולה. זה עושה לי בחילה כשמגייסים דוגמנים לדברים איכותיים, אבל אם זה חרא כמו הברווזון המכוער או מרי לו - לבריאות, זה לא מזיז לי. להפך - בחיי האהבה וסיטי טאוור זה אפילו לטובה (מי צריך ששחקנים אמיתיים ישחקו את עצמם שם??!?!!?) אבל..... (תמיד יש אבל, לא?) זה שבחור או בחורה הם ממש יפים ו\או חתיכים, זה לא אומר שאין להם כישרון משחק או כישרון שירה. קחו לדוגמא את לינור אברג´יל - היא שחקנית בבית צבי, ראיתי אותה עכשיו במחזמר שנקרא "צ´ריטי המתוקה" (מישהו שמע? זה עם חני פירסטנברג המדהימה ויגאל מזרחי שבא לי לאנוס אותו. אוף, אני מתחילה להישמע כמו אינס...) ובכל מקרה - היא ממש מדהימה, לא רק ביופי אלא גם במשחק שלה. פשוט מעולה! אז שתידעו ש - מה לעשות - יש אנשים שמבורכים במספר כשרונות. קורה. אז צריך לפרגן גם לפעמים...

למעלה