שאלה לדיון - איך מביאים אדם אחר להתדברות

שאלה לדיון - איך מביאים אדם אחר להתדברות

נניח ואתם רוצים לשוחח עם אדם מסויים על נושא מטריד. אתם יודעים מהתקשרות קודמת עימו שהוא חושב ממש אחרת ואפילו לא רוצה לדבר על זה. או אם נלך כמה צעדים קדימה, למקרה עוד יותר קשה - נניח ומדובר באדם שאתם כלל אינם מדברים עימו אך מעוניינים לחדש את הקשר עימו ולנסות להגיע לליבו. איך תעשו זאת? איך תגרמו לו להפגש עימכם? ושתפגשו - איך תגרמו לו להקשיב לכם ולפתוח את ליבו לשיחה אפקטיבית?

mirit2211

New member
קודם כל שיחה.

ראשית, יש להזמין אותו לשיחה. יש לנסות וליצור עימו קשר טלפוני, או מכתב. דרך אחרת, היא לבקש מאדם קרוב לעשות זאת בשמינו

לקי לי

New member
באמת יש לנו שכן בדירה שאנחנו משכירים.

הוא לא מדבר איתנו, עכשיו אנחנו רוצים לשפץ את חדר המדרגות איך מביאים אותו להסכמה ולהחלטות משותפות כאשראין לנו שום מכנה משותף, ואפילו לא שכן אחד שמדבר איתו? לא אכפת לי משאר השכנים אני מוכנה לדבר איתו, איך פונים? מה אומרים, איך מתגוננים להתקפה אם תגיע?.

האם ניסית לזמן אותי לפגישה?

כדאי לנסות ולפנות אליו ולבקש להפגש עימו כדי לנסות ליישר את ההדורים. לאמר שאתם כבר לא מדברים הרבה זמן אבל הגיע הזמן לשים לזה קץ, כי הרי אתם שכנים וכדאי ונכון יהיה לעשות כן כדי שהאוירה תהיה טובה יותר. בפגישה עצמה, הייתי ממליצה קודם כל לתת לו לדבר. ולהקשיב לו. נכון שהאינסטינקט אומר שאתה צריך להתחיל, אבל אני ממליצה קודם כל להקשיב. תוך כדי הקשבה, נסה לבדוק מה כואב לו, ממה הכי נפגע. נסה לשאול אותו גם למה המעשה הזה הכי פוגע בך - וזה כדי לזהות את הכאב שלו. לאחר מיכן, נסה לענות לו על הדברים החשובים שציין. אני מניחה שלאחר שיראה שאתה מקשיב לו - יקשיב גם לך. ואז נסה להוביל למטרה משותפת - במידה ויהיו יחסי שכנות טובה, תוכלו ביחד להפיק מכך תועלת - שיפוץ חדר המדרגות יהיה נעים יותר לכולם. בעתיד אם מישהו יצטרך אישור מסויים לבניה (ישנן פעולות המחייבות אישור השכנים) יהיה קל יותר להשיג זאת במצב של יחסי שכנות טובה. להציג את היתרונות של יחסים טובים. להדגיש מטרות משותפות ואינטרסים משותפים. במידה ויתחיל במתקפה, אולי ניתן לאפשר "הוצאת קיטור" מסויימת, אבל לא לתת לזה להשתלט על השיחה. יש להדגיש שבאת עם כוונה טובה, כדי לבנות משהו טוב יותר, ושברצונך לחדש את התקשורת ביניכם ולכן חשוב שהאוירה ביניכם תהיה טובה. שבאת בטוב. זה על קצה המזלג. אני מקווה שעזרתי קצת, למרות שאני לא מכירה מספיק את הנושא. אם יש עוד שאלות - אשמח לעזור.

לקי לי

New member
תודה, אני מדפיסה לי את זה, ואנהג בהתאם.

מקווה שיהיו תוצאות חיוביות, אעדכן בהמשך.

מצויין. תמשיכי לעדכן

שנוכל לעזור "און ליין", בהתאם לסיטואציה.

למעלה