שאלה לדוקטור

tomerop

New member
שאלה לדוקטור

דר' שלום רב.., ברצוני לדעת למה ציטוט זה נכון "הסיכון הממוצע לגבר בחדירה ללא קונדום לאשה נשאית איידס הוא 0.2%. הסיכון גבוה יותר אם לאחד מהם מחלת מין אחרת ואם העומס הנגיפי שלה גבוה." כלומר למה כאשר יש מחלת מין אחרת הסיכון עולה? חלקו השני יותר מובן לי. האם ניתן להדבק רק במחלת המין האחרת ולא באיידס? האם ניתן לראות סימנים למחלת מין כלשהי אחרי 24 שעות (כגון כאב באזור הפין לא במתן שתן) תודה רבה אני ממש לחוץ אנא ענה בהקדם.

Jony Jerusalem

New member
תומר היקר

ראשית, מהיכן הציטוטים שאתה מביא לנו ? אני יכול להעיד שאין גילוי איידס ותסמינים אחרי 24 שעות. הד"ר יענה לך אני מאמין במהלך יום ראשון אז סבלנות. ג'וני

איידס ומחלות מין אחרות

הציטוט נכון. כאשר יש מחלת מין לנשא ,למשל זיבה או עגבת, יש "פתח" נוסף בגופו ממנו קל יותר לנגיפי איידס לצאת. אצל בן או בת זוגו אם יש להם מחלת מין יש אפשרות כניסה גדולה יותר של הנגיף לגוף. מכיוון שרוב מחלות המין האחרות מדבקות יותר מאיידס, זה יתכן שאדם ידבק רק במחלת מין מסויימת בלי להדבק באיידס. מחלת המין המתגלה הכי מהר אחרי ההדבקה היא זיבה: בגבר היא עשויה להתחיל תוך 24-72 שעות בהפרשה מפתח איבר המין,כאבים בו, צריבה במתן שתן וצורך לתת שתן בתכיפות גבוהה. למה אתה לחוץ? דבר אתי בטלפון.

למעלה