שאלה לגרא

שאלה לגרא

לגרא שלום אני פונה אלייך בבקשת עזרה ו/או ייעוץ אני אמא לשני בנים אחד 24 והשני בן 18 (תלמיד) ויאתו יש כעת בעיה לפני זמן מה כמו 6-8 חודשים התחיל לסבול מחרדות (אני מזההכי גם אני סבלתי מהם שנים ועדין בטיפול תרופתי) הוא רגיש לדברים הצורה חזקה מאוד וזה בא לידי ביטוי בכאבי בטן ובחילות ואז מתחיל ההתקף של החרדה. אני מנסה לשוחח איתו ולהרגיע ואז הוא מספר ממנה הוא מרגיש שזה בא . דוגמא: שחבריו יתקלו במצב של קטטה והוא יברח ולא יוכל לעזור להם או לתמוך עליי לציין שהוט מתנדב המון במשמר האזרחי השכונתי ומקדיש לזה המון מזמנו לפני כחודשיים התחיל טיפול פסיכולוגי אצל מטפלת שערך כ-5-6 פגישות והיא כנראה לא ממש התאימה כי אמרה לו לחליט אם הוא רוצה להמשיך או מה הוא רוצה עלי לציין שגםקיים אצלו הפחד שזה עניין תורשתי ועניים הפחד להתמכר לכדורים כל שהם (הוא רואה אותי לוקחת הרבה שנים כדורים) והוא רוצה עתיד במשטרה ולכן פוחד שזה יעקב מבעדו. אנא דעתך ועזרתך. בתודה האמא הדואגת

גרא.

New member
פחד אינו תורשתי,אלא בעיקר נלמד..

דרך חיקוי.יחד עם זה,נכון שישנם לא מעט אנשים הרגישים יותר לאיום מאחרים, עקב רגישות רבה יותר של המערכת העצבית שלהם.באותה מידה,יש כמובן אנשים מאד "אמיצים",או "גיבורים,,כאלה שמסתכנים בלי להניד עפעף,אצל אלה מע´ העצבים,בלי לפרט מדי,הרבה פחות רגישה,והם אלה שבונים רבי קומות,מנקי חלונות,טייסים,ורבים אחרים.נכון שאם הבעייה היא רגישות יתר של מערכת העצבים,זה עשוי לעבור בתורשה.ואז המשמעות,היא כפי שאת מגדירה,של פחד. אין ספק שבנך יכול להעזר רבות על ידי טיפול פסיכולוגי,כאשר,כפי שקרה איתו,לא תמיד נוצר קשר טיפולי טוב בין מטפל למטופל,והטיפול,נקטע.לכן כדאי לחפש פסיכולוג אחר,ואולי דווקא פסיכולוג.הרעיון ללכת דווקא למשטרה, הוא בין היתר,דווקא נובע מהצורך להתמודד עם הפחד,וזה בעיני חיובי ביותר.רק על ידי התמודדות עם פחדים,והתגברות עליהם,מתחסנים.ולבסוף,לעניין החרדה.שהיא בניגוד לפחד שהוא מאיום מוחשי,תגובה פיזילוגית/נפשית,לאיום מופשט,שמופיע בדמיונו בלבד.בכך צריך לטפל הפסיכולוג.למרות שיש גם טיפול תרופתי,כדאי תמיד לפני כן להתמודד עם החרדה דרך טיפול.למשל על ידי למוד הרפייה עצמית.ויש כמובן עוד טכניקות אחרות.

לגרא מהאמא המודאגת

גרא תבורך על התשובה המרגיעה שלך. אכן נשכנעו ללכת לטיפול אצל פסיכולוג מודה לך מאוד מאוד מעמקי ליבי על שתהייחסת לבעייתי וענית לי תודה לך ושבת שלום

למעלה