שאלה לגרא

רונה 40

New member
שאלה לגרא

בית בת 10.5 ומזה כחודש היא דורשת כל זמן מה, חיבוק או נשיקה, בעיקר ממני שאני אמה, ושני אחיה הגדולים ממנה, בגילאים 20, ו 17. העניין די מציק במיוחד לאחיה, אני משתדלת לא לדחות אותה אך לפעמים אני עסוקה וזה די מטריד. באופן כללי היא ילדה חמודה ונאהבת על ידי כולם, מאיפה זה בא הדבר הזה לדרישה בהפרשים של דקות שעות וכיו"ב. מה לעשות האם זה נורמלי ?

גרא.

New member
רונה,אלה בעיות שכיחות של בת זקונים

כנראה שפונקה יותר מדי..וכעת דורשת שוב ושוב לקבל את "ליטרת הבשר" שלה.. דהיינו,כצעירה במשפחה, התרגלה לקבל התייחסות מיוחדת,תשומת לב,יתכן גם וויתור מסויים על גבולות שנדרשו בזמנו מאחיה...כך שהיא חשה מן הסתם צורך תמידי בביטויי חום ואהבה.ומפרשת כנראה את דחייתה על ידך, שעה שאת עסוקה, בדרך ילדותית,ולא בוגרת ,ללא יכולת עדיין לאמפטיה לרגשותייך,ורגשותיהם של אחיה הבוגרים יותר, שגם להם מאד מציקה דרישת תשומת הלב המוגמת שלה. זו אינה שאלה של מצב נורמאלי או לא.מאחר ואין נורמה ברורה, כיוון שהמצב שונה בכל משפחה.בכל משפחה קשה להתמודד עם בן/בת זקונים המאד מפונקים.אבל יש כל כך הרבה משתנים המשפיעים על כך, שקשה למצוא מכנה משותף. מכל מקום בתך בת העשר וחצי, על סף גיל ההתבגרות.המתחילה בדרך כלל עם הופעת המחזור הראשון.התנהגותה, מוכיחה שהיא עדיין לא התחילה להתבגר.כאשר זה יקרה,וזה עשוי לקרות בקרוב,צפי שהתנהגותה תשתנה לחלוטין.מי יודע, אולי אז עוד תתגעגעי לאותה ילדה בת ה-10.5 שכה בקשה ודרשה חיבוק או נשיקה...

למעלה