שאלה לגליתוי

shir300

New member
שאלה לגליתוי

הי גלית רציתי לשאול אותך לגבי הכנת מפלצות מגרוטאות. האם את נותנת הנחייה מסוימת לילדים או פשוט מביאה כל מיני גרוטאות והם זורמים עם הדימיון שלהם? האם את מביאה גרוטאות מסוימות או מה שיש? אשמח לשמוע. תודה

גליתוי

New member
הי שיר!

האמת שאפשר לעבוד עם הכככככככככל! אם הקבוצה קטנה ויש לך עזרה של עוד מבוגר מומלץ לעבוד עם דבק חם הנמצא גבוה כך שלילדים אין גישה אליו. יחד עם זה אפשר להציע דבק פלסטיק שמדביק מצוין קרטון , נייר ובדים. כדאי לחשוב על חלקים קטנים שיכולים להיות חלקי פנים (פקקים זה מצוין לעיניים). לא כדאי להציע רעיונות כי הדמיון שלהם עוקף אותנו בסיבוב... אבל אפשר לעשות משחק חימום בדמיון מודרך נדמה לי שפעם סיפרתי על זה בפורום, אני מרימה שק דמיוני כבד ומספרת להם שהוא מלא ב..מפלצות אבל אין להם מה לחשוש כי אלו מפלצות דמיוניות. אני נותנת לכמה ילדים (כל אחד בתורו) למשש את המפלצת הדמיונית שלהם לדמיין אותה לתאר אותה ולבסוף מי שרוצה מציג אותה ומראה איך היא מפחידה וזה נותן להם רעיונות בשלב היצירה בהצלחה

shir300

New member
תודה גלית

זהו שהבאתי גרוטאות לילדים בחינוך מיוחד והיה להם קשה ליצור דמויות בעצמם, אבל יש לי עוד קבוצה של ילדים בגן רגיל שנראה לי שאוכל לעשות את זה איתם. עשיתי איתם גם את המשחק של שק המפלצות שלך והם מאוד אהבו! נראה לי שאת הופכת למומחית למפלצות..

גליתוי

New member
../images/Emo191.gif../images/Emo153.gif../images/Emo121.gif

היי שיר וחמוטל! אכן המפלצות אהובות עליי מאוד! זהנושא מאוד טעון רגשית ועם המון מקום לדמיון והומור. יש ממש הרבה סיפורים שווים בנושא: "טרופותי", "פחדרון בארון", "מסיבה של פחדנים", "ארץ יצורי הפרא" ועוד... שיר, אם יש קושי עם קבוצה מסוימת אפשר תמיד להדגים בהתחלה כמה אפשרויות להמחשה, ואם תעבדי מספר פעמים הם יקבלו בטחון ונסיון וישתמשו ברעיונות שלהם.

feyoula

New member
פרופ' למפלצות יקרה,

איזה רעיון מגניב. אני בהחלט חושבת על מערך מפלצות בגן, זה נושא עם כל כך הרבה בתוכו וגם כייפי ממש. אני צריכה לחשוב אם אני רוצה לעשות את זה אחד על אחד או במפגש בובות. היה לך נסיון עם המפלצות שלך באחד על אחד? ואם יש לך דגשים לגבי החינוך המיוחד, אני אשמח.

shir300

New member
לא בטוחה למי הפנית את השאלה

אבל מאחר ואנחנו חובבות דיונים מעמיקים אמשיך את הדיון... בדיוק כתבתי המשך מערכי שיעור על הנושא לגנים, כי היתי צריכה להגיש תכנית עבודה. אז תרומתי לדיון היא שאחרי חיפושים של ספרי מפלצות השתמשתי בסיפור "חנות המפלצות" של אורית אבני ברון ועכשיו גם החלטתי בהמשך הנושא לספר עוד סיפור שקצת ממשיך את הקודם (במקרה), ששמו "המפלצת שלי ואני". אשמח להרחיב אם תרצי. בסוף השבוע אלך לספריה ואכין הצגה קטנה על הסיפור השני...

למעלה