שאלה לגליקר

פנו40

New member
שאלה לגליקר

אם נניח שמורה מסוים ל-מ"ט יחליט יום אחד ללמד תלמידים את המדיטציה באופן פרטי ללא קשר לאגודה ולא יגבה מהם כסף(לא מטעם האגודה ולא מטעם עצמו, פשוט ילמד בחינם)

האם הוא יפר תנאים של חוזה עם האגודה?

האם האגודה מחתימה מורים עתידיים לפני הכניסה לקורס על הסכם שמחייב אותם לפעילות רק במסגרת האגודה?

אני לא מבין

למה השאלה הזו מעניינת אותך.

בעיקרון הסכנה הגדולה שהידע הנפלא של המדיטציה הטרנסנדנטלית ילך לאיבוד, הוא אבדן טוהר אותו ידע.
זה איננו ידע שמורה כלשהו שמלמד אותו "המציא".
זהו ידע שקבלנו (אנחנו המורים ל-TM) בזיכיון ועם זכויות שמורות, מהגוף המעביר את הידע הזה.
כדי שלא ילך לאיבוד אנחנו מלמדים אותו בצורה מדויקת.
כל סטייה מזה, תביא בסופו של דבר, למה שיהיה אסון לאנושות, אובדן הטוהר של הידע הזה.

לכן מורה שהידע הזה יקר ללבו, מלמד ב ד י ו ק כמו שלמד אותו ואך ורק דרך האגודה למדיטציה.
בתנאים שהאגודה למדיטציה מציבה בפניו.

פנו40

New member
אין עליך, גליקר

אבל תרשה לי בכל זאת להיות טיפה עקשן
כי באמת הסקרנות שלי לא נותנת לי מנוח, וזה גדול ממני

בוא ניקח סתם לצורך דוגמא, שמורה מסוים שהוכשר מטעם האגודה מתחיל ללמד על דעת עצמו בחינם (חלילה לא לוקח כסף לכיסו שלו)
מה ההשלכות המעשיות שיהיו לזה?
האם אותו מורה חושף עצמו לתביעה משפטית? לביטול חברותו באגודה?
מהן בדיוק הסנקציות?

ובנוגע לנקודה שאתה בחרת להיכנס אליה:
איך בדיוק הידע שאותו מורה מעביר משתנה כאשר הוא בוחר על דעת עצמו להפסיק לקחת תשלום עבורו?
אם אני למשל אתן שיעורים פרטיים בדקדוק גרמני בחינם במקום לקחת 150 ש"ח לשעה, האם הידע שאני מעביר הופך להיות פחות מדויק בשל כך?
האם התלמיד שלמד ממני בחינם, לאחר ההחלטה להיות נדיב, יהיה פחות ידען ומיומן מאשר זה שקדם לו שקיבל את אותו שיעור בתשלום?

מסכים ואף מקשה

זו שאלה מרתקת ורציתי לחדד אותה קצת, ככה בשביל העניין.
האם למורה מוסמך מטעם האגודה מותר ללמד בהתנדבות אנשים שאינם יכולים להרשות לעצמם את הקורס?
הרי אנשים קשי-יום לבטח יוכלו להרוויח רבות מהשיטה, ועם כל הקשיים איתם הם מתמודדים, אולי אפילו יותר מעשירים וסלבריטאים שונים.
לא מדובר כמובן על הכשרה ללימוד השיטה, כי כפי שדניאל ציין, בכדי שהידע יועבר בצורה מדויקת, המורים חייבים להיות מוסמכים על ידי האגודה ולעמוד בתנאים שלה.
אבל אם יש טכניקה העוזרת לכולם, מדוע רק לעשירים מגיע להשתמש בה? האם הבעיות שלהם קשות יותר?
כמובן שאם שילמת על הכשרתך בתור מורה, רק הגיוני שתרצה להרוויח מכך כסף, אבל אפילו רופאים ועורכי דין פועלים לעיתים בהתנדבות עבור הנזקקים לכך, ואינני מכיר בית-חולים האוסר על המועסקים בו לנדב את הידע שלהם לעזרה לעניים.

בתשובה לשאלה של דניאל, מדוע השאלה מעניינת, אז אותי לפחות זה מעניין כי אם האגודה אוסרת על המורים ללמד את השיטה בחינם, הרי שהיא בעצם מוכרת אושר לעשירים, בדיוק כמו הסיינטולוגיה או כל "דת בתשלום" אחרת. כמו כן, ישנם מחקרים המראים שאם אדם שילם על דבר מסויים, הסיכוי שיהיה מרוצה ממנו גבוה יותר מאם קיבל אותו בחינם.
הסיבה לכך כנראה היא הנטייה הפנימית שלנו "לא לצאת פריארים".
כלומר, יכול להיות שהצלחת השיטה נובעת בכלל מהעובדה שמשלמים בעדה, ולא מהיותה מתאימה יותר לנפש האדם.
מה דעתכם?

נציב המים

לא הבנתי...

אז זה כן נושא לדיון? כי אם כן, מה הבעיה עם השאלה שלי? היא פשוט הרחבה של השאלה שלך. הרי מדובר באותו הנושא.
אם יאמר שאין בעיה ללמד בהתנדבות, הרי שאין גם סנקציות. ואם יש בעיה, אז יוכל לענות על שאלתך.
למה שיתעלם מאחת מהן?

אין בעיה עם השאלה שלך.

דניאל גליקר לא חייב לשעות לבקשתו של פנו40 להתעלם משאלתך.
זכותך לשאול... וזכותם של חברי הפורום האחרים להגיב או לא להגיב, לפי רצונם.
וכך גם זכותך.

תשובות

לא רק שמותר למורה ללמד בהתנדבות, אלא שזה נעשה בפועל.
במקרים בהם זה נדרש.
בבתי-ספר, אצל לוחמים שחוו מתח פוסט טראומטי, לנשים שעברו דברים נוראיים באפריקה (להפעיל כתוביות בעברית, יש ללחוץ על האייקון המתאים למטה), לנועד בסיכון וכו', נעשים קורסים בלי שהלומד משלם אגורה.

עשירים?
האם 87 - 200 ש"ח לחודש בשנה הראשונה (ואחרי זה כ-100-200 ש"ח לשנה, שבתמורתם מקבל המתרגל ליווי צמוד ולרוב אישי, זה לעשירים בלבד?

תודה על התשובות

זה בהחלט לא לעשירים בלבד, ואם מלמדים בהתנדבות למקרה הצורך אז זה גם לנזקקים. ענית על שאלותי ותודה רבה לך על כך!

בנוסף רציתי לציין שלא באתי לתקוף את השיטה חס וחלילה, מעולם לא התנסיתי בה כך שאינני יכול להעביר עליה ביקורת בשום צורה.
פשוט השאלה של פנו העלתה בי את המחשבה על ההתנדבות, אז שאלתי מתוך סקרנות בלבד, ולא מתוך ביקורת או תקיפה כלשהי.

תודה שוב על התשובות,
נציב המים

לא חשבתי לרגע

שבאת לתקוף.

כשמישהו שואל שאלות רלוונטיות, הוא מקבל תשובות בהתאם.
ןאז, לרבים (שרוצים לקבל בתום-לב את התשובות) מתברר "בכלל אין לי אחות".

poly parrot

New member

כך נראית ההתקדמות להארה שלך

שתהיה ממש כמו זו של הגורו שלך

שגם הוא היה עונה רק לשאלות של טפשים

ג'יי גורו דב, גלוקר, אתה בדרך הנכונה

נתראה כשתגיע לגיל 97, למבחן נוסף

lightflake

New member
הוא לא נחות

זה פשוט שאתה במקום כל כך גבוה
אז מנקודת המבט שלך, כולנו נראים נורא נחותים