שאלה לגיל - מאת: tairp

דליה.ד

New member
שאלה לגיל - מאת: tairp

אולי כבר כתבתה אבל הייתי רוצה ממך קצת טיפים הבנתי שאתה כותב ספר נכון יש לי כמה שאלות 1יש לבן שלי בעוד 2ש בערך בר מצווה כמה זמן לפני א ני הצתרך שילמדו אותו את הדרשהלפי דעתך2יש סכוי שהוא יגיע לרמה פחות הוא יותר לחברים אני יודעת שאני קצת מבלבלת אבל אני נורא דועגת ודועגת וכואב לי הלבלילה טוב. אני כתבתי את ההודעה מחדש מכיוון שמחקתי את ההודעה של המאבחנת.

תשובה ומשל

באופן כללי הואיל והדרשה נאמרת בנימה של שירה, לדעתי לא תהייה בעיה, וייתכן שהמטוביציה שלו, והפשטות היחסית של הדרשות, יאפשרו לו לעשות זאת טוב יותר ומהר יותר ממה שחשבת. לגבי השאלה השניה, אני לא מאמין בהשוואה בין אנשים. אני מאמין שהוא יגיע להשגים ולמקומו בתחום שהוא ייבחר, בקצב ובזמן שלו. תדעי זה עניין של מודעות ובשלות עצמית. קיימים התאמות תנאים ללקוי למידה החל מכיתות היסוד ועד למוסדות להשכלה גבוהה. איבחון לקות למידה אומר שתי דברים: אני ידוע מה הבעיה ושהיא לא אצלי. והשניה, כעט אני יודא איזה עזרה אני צריך כדי להצליח. את את שלך עושה ועשית (איבחון, תמיכה וקבלה ללא תנאי), היתר צריך לבוא מהילד, בקצב ובזמן שלו. לגבי תאגתך, סיפור קטן פעם לפני הרבה שנים ברוסיה בתקופת מלחמת העולם הראשונה, חיה משפחה יהודית בקהילה. הילד הבכור קיבל צו ראשון לצבא רוסיה. האם הדואגת נזעקה אל הרב של הקהילה .. רבי רבי מה לעשות הילד הולך לצבא . הרב אמר "אין מה לדאוג.. הילד עוד לא הולך. עברו מספר חודשים הגיע צו עם תאריך גיוס סופי, האם שוב רצה אל הרב ... רבי רבי הילד הולך לצבא .. הרב אמר אין מה לדאוג הוא עוד לא הולך. הגיע יום הגיוס, בבוקר האם נזעקת על הרב, היום הגיע מה עושים הילד הולך לצבא.... הרב אמר אין מה לדאוג הילד עוד לא הולך .. מגיעים לתחנה הרכבת הילד עולה לרכבת הרכבת מתחילה לנסוע האם שואלת את הרבי .. מה עושים הילד הולך לצבא.. הרב אמר נכון, עשיו הוא נוסע לצבא ואין מה לדאוג. (באידיש זה נשמע יותר טוב). המסקנה, באמת שאין מה לדאוג יהיה בסדר, הכל ייסתר בקצב של הילד גיל

למעלה