שלום טלי- תשובותי לשאלותיך
. אם מותר - מהו תחום ההתמחות שלך - משהו בתחום הביולוגיה או התרופות או שזה סתם נסיון ולמידה עצמית? יש לי מספר תחומי התמחות- תעופה, חומרים, ובשנים האחרונות לייזרים (פיסיקה). בעקרון אני מנהל טכנולוגיה כרגע סמנכ"ל בחברת לייזרים. הענין בביולוגיה בכלל ופסיכאטריה בפרט נובע מענין ונסיבות אישיות והידע שלי בתחום הוא מלימוד עצמי. 2. האם הכמויות שכתבת הן הכמויות שילד בגיל 11-12 צריך לקחת, אולי עדיף להתייעץ עם רופא? הכמויות שצריך לצרוך הן פונקציה של משקל גוף ומידת ההשפעה והמצב הגופני של האדם המדובר. ביחוד משפיע על הכמות סוג התסמונת שרוצים לתקן. זה נושא מאד מורכב ולא בשביל הפוסט הזה. אפשר להתיעץ עם רופא אבל אי אפשר לצערי לקבל תשובות עניניות מרופא כי רופא רגיל לא מבין בזה. המרחק בין מחקר פיזיולוגי (אנחנו עוסקים בפזיולוגיה) לבין המלצות רפואיות שכתובות בספרים של הרופאים הוא לפחות 5 שנים או יותר. מי שהתיאש מ"רפואה" כמוני וכמו רבים אחרים עשוי להחליט כמוני לקחת את האחריות על עצמו ולטפל בעצמו ובבני משפחתו. אני בשום אופן לא לוקח על עצמי להגיד לך לא להתיעץ עם רופא ולא לקבל את הוראותיו. כמובן שתלוי לאיזה רופא את נופלת כי התשובה תהיה תלויה ברופא (ברור לך שאין כאן תשובה אוביקטיבית של עולם הרפואה) 3. האם עודף של אומגה 3 בגוף לא יכול להוות בעיה (ידוע שעודפים של וויטמינים מסוימים למשל, עלול להיות רעיל ממש) עודף אומגה 3 לא יכול להווצר אצל אדם מערבי כי כולנו סובלים ממחסור כרוני וחמור באומגה 3. קצרה היריעה מלהרחיב כמה דברים שליליים בחייך נגרמים ממחסור באומגה 3 החל משלב ההריון הלידה וההנקה (אני בטוח שאת מכירה את כל מחלות ההריון והלידה) עד ילדות ובגרות. יש בעיה אחת שיכולה להגרם מצריכה מוגברת של אומגה 3 אצל מי שלא אוכל מספיק ירקות ופירות ולכן סובל ממחסור באנטיאוקסידנטים. אומגה 3 מאד מאד רגישה לחימצון (זה כימיה) ולכן מי שלוקח תוספת ממש גדולה של אומגה 3 רצוי שיקח גם אנטיאוקסידנט מסוג ויטמין E וגם שיאכל הרבה ירקות ופירות. זה ימנע את החימצון של האומגה 3 בדם. חימצון אומגה 3 מזיק גם בגלל שהוא מונע את פעילותה הרצויה וגם בגלל שתוצרי החימצון הם מזיקים בעצמם. 4. שאלה אישית, אם אפשר, מדוע נתת לכל ילדיך אומגה3 ? נתתי לילדי (ולעצמי ולאשתי לאחיותי הורי וכל חברי) אומגה 3 מאותה סיבה שאת תיתני לילדיך ולעצמך אומגה 3. כי בתזונה שלנו אין מספיק אומגה 3 וכדי למנוע את כל מחלות העולם המערבי צריך יותר ממה שיש בתזונה שלנו. יותר מזה התזונה שלנו עתירת אומגה 6 שהיא מקור של המון בעיות ומחלות. כל מי שניסה להוסיף אומגה 3 לתזונה שלו מרגיש את ההבדל באיכות החיים. אני שוב יכול להפנות אותך למאמר שכתבתי על תזונה שמסביר את כל הנושא בצורה עמוקה. מקווה שעניתי, אם יש עוד תרגישי חופשי גיא