שאלה לגבי X61

אביטל155

New member
שאלה לגבי X61

בכוונתי לרכוש נייד קל לצרכים משרדיים (אופיס בעיקר), התקציב לא מוגבל, אם כי כמובן כל המוזיל הרי זה משובח.. מכל מיני סיבות הכוונה היא לקנות X61 שנראה לי מתאים לי. יש לי שלוש שאלות: 1. האם צריך "להיזהר" בין ה61, ל61S או דגמים נוספים אולי? לי הציעו את ה61. 2. האם אצטער בגדול מתישהו שלא קניתי מחשב עם כונן CD? בעידן הדיסק און קי נראה לי שלא. מה דעתכם? 3. שאלת סיכום: יש איזושהי סיבה לא לרכוש את ה-61? תודה רבה!

kobi 23

New member
תשובות חלקיות

2.בגדול זה תלוי אך ורק בך. אם את משתמשת הרבה בכונן הCD/DVD את יכולה פשוט לרכוש בנוסף כונן USB שמתחבר למחשב וכך להנות מכל העולמות. ואם תצטרכי אותו מחוץ לבית תוסיפי אותו לתיק יחד עם הנייד או שתרכשי דגם אחר כמו מסדרת הT של THINKPAD.הוא יהיה כבד יותר (החל מ2.1 ק"ג) אבל הוא יהיה עם צורב ועם מסך גדול יותר. 3.דבר ראשון תשכחי מהויטסה,כל סדרת ה61 מגיעה עם שני מערכות הפעלה לבחירה:XP וויסטה. או שתרכשי עם ויסטה ותעשי שדרוג לXP. אני משתמש בסדרה ה"ישנה" יותר T60 ואני יותר ממרוצה ממנו. שקט,קל יחסית,חזק (פיזית וגם מבחינת תוכנה) ובעל מערכת קרור מעולה

kobi 23

New member
עוד דבר שאני יודע על הסדרה החדשה

זה שהם הפסיקו להשתמש במותג "IBM" עליהם. אני מאוד מקווה שזה רק שינוי קוסמטי ולא שינוי לרעה בקרבי המחשב

אביטל155

New member
תודה על התגובה ועוד משהו:

הX61 הוא thinkpad לדעתי, זה עדיף מלנובו הסיני "לגמרי"? אם זזים צעד אחד אחורה, איזה thinkpad קל יחסית (עד 2 ק"ג) כדאי לקנות? ה-T עם מסך 14 שוקל לדעתי 2.2 ק"ג.

יאיר B

New member
זה לא ממש משנה - לנובו עשתה הרבה שינויים

(יש שיגידו לטובה) במחשבים הללו והם כבר לא ממש מתכנון של IBM. אני לא חושב שיש T ששוקל 2 ק"ג (כמו שכבתב - מתחיל ב-2.2). יתרון ל-T: הוא בא עם סוללה של 6 תאים = יעבוד יותר זמן על סוללה (אם זה חשוב). אגב, כל המשקולות הן על בסיס משקל נטו של המחשב בלבד. אם את לוקחת את הספק וכבל כוח - זה עוד בערך חצי קילו +-.

kobi 23

New member
אממם

אם את בוחרת את הT זה ממש לא צעד אחד אחורה. הX הוא בדיוק אותו מחשב כמו הT רק מוקטן.כל מה שיש בX יש גם בT רק שה T הוא פחות "נייד",ושיש בו כונן DVD מובנה. כל החמורים שמשתמשים בX משתמשים בT. לגבי מה שאמרת,X61 הוא אכן של THINKPAD וכך גם הT.פשוט לנובו רכשה את חטיבת המחשוב של IBM והיום לנובו מייצרת אותו. אגב,נדמה לי שמייצרים עוד סידרה-S שמיועדת לשוק היפני,והיא קטנה יותר מהX

יאיר B

New member
תשימי לב לנושא הסוללה של המחשבים הללו.

הרבה פעמים כדי להקטין את המשקל משתמשים בסוללה של 3 או 4 תאים - זו לא תחזיק הרבה זמן. כך שאם חשוב זמן הפעלה עם סוללה - לבדוק את הפרט הזה לפני הקנייה. לגבי CD - את תמיד יכולה לחבר CD חיצוני (סיפור של בערך 400 ש"ח +-). כמובן שהוא לא ממש נייד (וצריך חיבור לחשמל משל עצמו), אבל אם את רוצה לגבות חומר בבית - זה פתרון זול ופשוט. החיסרון העיקרי הוא בהתקנה של תוכנות - עדיין יש תוכנות (למעשה כמעט כל התוכנות שאני מכיר) שמגיעים על CD. לא שמעתי על תוכנה שמגיעה על DOK. אם אין CD - לא תוכלי להתקין תוכנות כאלה במחשב. כמובן שגם גיבוי של מערכת ההפעלה (בויסטה זה אפשרי) לא תוכלי לעשות. לי באופן אישי ה-CD מאוד שימושי ולכן אני לא הייתי קונה מחשב בלי CD. אבל אני זה לא את ולכן את צריכה לעשות את השיקולים שלך, האם CD יהיה חשוב לך.

אביטל155

New member
הבנתי אכן שהשימוש העיקרי ל-CD

הוא בהתקנת תוכנות, אז זה לא סיפור מבחינתי. אולם, כיוון שמעולם לא היה לי נייד אני תוהה אם ההבדל של נניח 700 גר' מצדיק ויתור על כונן אופטי, מסך יותר גדול, וזמן סוללה יותר גדול. מן הסתם זה אישי, אבל אשמח לשמוע מבעלי נסיון האם אכן ה-700 גר האלה משמעותיים. תודה

kobi 23

New member
לגבי המשקל

לדעתי זה שוב,עניין אישי. בעיקרון 700 גר' זה לא משקל קטן אבל לי זה לא משנה משום שאני לא מסתובב הרבה עם המחשב. תעשי עם עצמך חושבים כמה את מסתובבת עם המחשב והאם זה יהיה קריטי. אל תשכחי את העובדה של המסך הקטן מול המסך הנוח של הT

למעלה